Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o

Οι καλύτερες αποκρούσεις της 2ης ημέρας στο Champions League

Στη φετινή σεζόν του UEFA Champions League 2024-25, πολλές ομάδες έχουν επιδείξει αμυντική σταθερότητα, κρατώντας καθαρή εστία.

Γκολ πολλά μπήκαν και στην 2η αγωνιστική της League Phase του UEFA Champions League. Συνολικά 58. Θα έμπαιναν άλλα τόσα αν δεν έκαναν καλή δουλειά οι περισσότεροι από τους τερματοφύλακες των 36 μονομάχων της φετινής διοργάνωσης.

Στη φετινή σεζόν του UEFA Champions League 2024-25, πολλές ομάδες έχουν επιδείξει αμυντική σταθερότητα, κρατώντας καθαρή εστία. Η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ, η Ίντερ, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Άστον Βίλα και η Αταλάντα είναι οι ομάδες που έχουν κρατήσει καθαρή εστία σε δύο παιχνίδια μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, δείχνοντας τη δυναμική τους στην άμυνα.

Η Μάντσεστερ Σίτι, εκτός από την εντυπωσιακή κατοχή και τις σωστές μεταβιβάσεις που καταγράφει (με 67% κατοχή και 93% ακρίβεια στις πάσες), έχει καταφέρει να διατηρήσει την άμυνά της ακέραιη, παραμένοντας μια από τις καλύτερες αμυντικά ομάδες του θεσμού.

Η Ίντερ και η Άρσεναλ επίσης έχουν εντυπωσιάσει, με σταθερές αμυντικές επιδόσεις, χωρίς να έχουν δεχτεί γκολ στους δύο πρώτους αγώνες τους.

Επίσης, η Σλόβαν Μπρατισλάβα ξεχωρίζει με τον τερματοφύλακά της, Τάκας, ο οποίος έχει σημειώσει 17 αποκρούσεις, τις περισσότερες στη διοργάνωση, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διατήρηση της αμυντικής σταθερότητας της ομάδας του. Χωρίς αυτόν η πρωταθλήτρια Σλοβακίας θα μετρούσε διπλάσια από τα εννιά γκολ παθητικό που έχει στα δυο πρώτα ενενηντάλεπτα της φετινής διοργάνωσης.

Οι χειρότερες αμυντικές αποδόσεις

Στη σεζόν του UEFA Champions League 2024-25, οι ομάδες με τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις μέχρι στιγμής είναι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 11 γκολ και η Σλόβαν με 9 γκολ.

Ακολουθούν Σέλτικ και Σάλτσμπουργκ. Η Σέλτικ υπέστη βαριά ήττα με σκορ 7-1 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη νίκη σε έκταση (+6) της Ντόρτμουντ στο θεσμό. Η Σάλτσμπουργκ, από την άλλη, ηττήθηκε με 4-0 από τη Μπρεστ, παρουσιάζοντας σημαντικές αμυντικές αδυναμίες.

Η Σέλτικ έχει δεχθεί συνολικά 8 γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ενώ η Σάλτσμπουργκ έχει δεχθεί 7 γκολ, καθιστώντας τις άμυνές τους από τις πιο ευάλωτες στη φετινή διοργάνωση.

Παράλληλα, η Ερυθρός Αστέρας και οι Γιούνγκ Μπόις επίσης δυσκολεύονται αμυντικά, έχοντας δεχθεί 6 (όσα και η Φέγενορντ) και 8 γκολ αντίστοιχα.

Only in

Η ενημέρωση Γεωργιάδη στην ΚΟ της ΝΔ και η επίθεση Κακλαμάνη για τους αγροτικούς γιατρούς

Υπό τη βαριά σκιά των αλλεπάλληλων ερωτήσεων από βουλευτές σε υπουργούς για σειρά σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες η συνεδρίαση - Διήρκησε περισσότερες από 3,5 ώρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024