Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Από στάχτη οι κάτοικοι του Έβρου έχουν χορτάσει, μην τους ρίχνει και «στάχτη στα μάτια»

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Από στάχτη οι κάτοικοι του Έβρου έχουν χορτάσει, μην τους ρίχνει και «στάχτη στα μάτια»

Για «παχιά λόγια» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ξεχνά πως «ο ίδιος ήθελε να παραδώσει και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στα ιδιωτικά συμφέροντα», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κυβερνητική επίσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στον Έβρο σχολιάζει δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην προσπαθεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των κατοίκων της περιοχής.

«Δυστυχώς στον Έβρο σήμερα δόθηκε άλλη μια κυβερνητική επικοινωνιακή παράσταση της δήθεν ανάπτυξης. Και δεν θα ήταν τόσο τραγικά δυσάρεστο, αν δεν λάμβανε χώρα σε μια πολύπαθη περιοχή, πάνω στα αποκαΐδια των 935.000 στρεμμάτων καμένης γης και εις βάρος των ανθρώπων του Έβρου που χρειάζονται απελπισμένα μια αχτίδα αισιοδοξίας», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Τονίζει πως είναι «παχιά τα λόγια του πρωθυπουργού, μα δεν πείθουν πλέον» και υπογραμμίζει πως «δεν αρκούν για να συσκοτίσουν την πραγματικότητα: είναι η κυβέρνησή του που άφησε τη Δαδιά να καεί το 2023, είναι η κυβέρνησή του που απαξίωσε και στον Έβρο, όπως σε όλη τη χώρα, τις δομές υγείας, που συρρίκνωσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, που επαίρεται για τη ‘φύλαξη των συνόρων’, αλλά άφηνε ακροδεξιούς με εγκληματικές διαθέσεις να αλωνίζουν φορτώνοντας μετανάστες σε πλατφόρμες».

«Παχιά λόγια Μητσοτάκη»

«Είναι η κυβέρνησή του που έχει καταδικάσει τον Έβρο σε απομόνωση (να θυμίσουμε ότι η περιοχή δεν έχει καν σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη), που με τις πολιτικές φτωχοποίησης που ακολουθεί ωθεί τους νέους στη μετανάστευση και τους αγρότες στην εγκατάλειψη της γης τους, που συρρικνώνει και συγχωνεύει σχολεία και σχολές», προσθέτει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, μάλιστα, πως «οι σημερινές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη απλώς ανέδειξαν το εύρος της αδιαφορίας του: κάθε εξαγγελία του αποκάλυπτε τα τρομακτικά αδιέξοδα που βιώνουν οι κάτοικοι του Έβρου σε κάθε πλευρά της ζωής τους, από την υγεία και την παιδεία, ως την οικονομία, τη γεωργία, την πληθυσμιακή συρρίκνωση, την εγκατάλειψη της υπαίθρου».

«Τα παχιά λόγια του Κυρ. Μητσοτάκη, που ομιλεί περί του ‘στρατηγικού ρόλου’ της περιοχής αλλά ξεχνά πως ο ίδιος ήθελε να παραδώσει και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι σίγουρο πως δεν ‘θα κάνουν περισσότερο αισιόδοξους’ τους Εβρίτες για την επόμενη μέρα, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Από στάχτη οι κάτοικοι του Έβρου έχουν χορτάσει, ας μην προσπαθεί να τους ρίξει και ‘στάχτη στα μάτια’…», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Only in

Αύξηση των θανάτων από κορονοϊό - Η θετικότητα για γρίπη σε χαμηλά επίπεδα

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία από Covid-19 έφτασε τις 672 και καταγράφηκαν 35 θάνατοι, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024