Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, μετά τη νέα τορπίλη που εξαπολύθηκε κατά του επιτελικού κράτους και του λαοπρόβλητου και μυριοαγαπημένου Κυριάκου, θα επικαλεστώ το μονόλογο του αείμνηστου Χρήστου Τσαγανέα…

Προς τι το μίσος;

«Άνθρωποι, άνθρωποι αιμοχαρείς αιμοδιψείς και αιμοβόροι, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Προς τι η αλληλοεξόντωσις; Ολοι άνθρωποι είμαστε, για όλους υπάρχει γη, για όλους υπάρχει ήλιος, όλοι αδέλφια είμαστε και μοίρα κοινή των ανθρώπων ο θάνατος». Και όχι μόνο θα τον επικαλεστώ αλλά φαντάζομαι να τον απαγγέλει ο Κυριάκος στο Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που η Μαρέβα επιθεωρεί τα καναπεδάκια για το street party της ΝΔ. Πιθανολογώ ότι θα τους βγουν ξινά…

Ντινέ

Ομολογώ ότι χαίρομαι που οι πληροφορίες μου επιβεβαιώνονται. Εδώ και μέρες είχα γράψει πως ετοιμάζεται νέα τορπίλη με στόχο ευαίσθητο ζήτημα που απασχολεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Να λοιπόν η ερώτηση από οκτώ βουλευτές της ΝΔ για την την προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων! Αποδέκτης η κυρία Κεραμέως η οποία θα αναλογίζεται ότι τσάμπα πήγαν τα λεφτά για το «ντινέ» που έκανε προ ημερών σε βουλευτές του κόμματος, καθώς την κακοτοπιά δεν την απέφυγε.

Μήνυμα

Η ερώτηση έχει ιδιαίτερη σημασία, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι γίνεται στο παρά πέντε του street party του κόμματος και την ώρα που όλοι οι συνεργάτες του Κυριάκου παλεύουν να μας πείσουν ότι η ενότητα της ΝΔ είναι δεδομένη και τίποτε δεν την απειλεί. Όπως και να το κάνεις, αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «εμπρηστική», καθώς έρχεται να χαλάσει το εορταστικό κλίμα των ημερών. Είναι όμως κι ένα μήνυμα, όπως μαθαίνω από τους ρουφιάνους του Μαξίμου προς τον Κυριάκο, ότι δεν ξεμπέρδεψε με τα εσωκομματικά επειδή και καλά διέγραψε τον Σαλμά. Σας το είχα γράψει λατρεμένοι μου, ο Κυριάκος επέλεξε τότε τον πιο αδύναμο στόχο απ’ όλους.

Βρούβες

Πολύ φοβάμαι ότι τσάμπα πάει το βιντεάκι με το σύνθημα «Πάμε Ρηγίλλης» που παρουσίασε ο ίδιος ο Κυριάκος. Φήμες λένε ότι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι του έστειλαν ένα άλλο βιντεάκι που περιλάμβανε πένθιμη μουσική και τη φράση, «πας για βρούβες». Αν σε όλα αυτά υπολογίσουμε και την απουσία των Σαμαρά-Καραμανλή από το event για τα 50χρ0να του κόμματος, είναι να μην θυμάται τον Τσαγανέα ο Κυριάκος και να αναρωτιέται προς τι τόσο μίσος και αλληλοσπαραγμός;

Θα το κουβεντιάζουν

Και οι συμμετέχοντες στο street party την Παρασκευή θα συζητούν – από αυτί σε αυτί κι όχι φωναχτά – μην τους ακούσει και ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Μυλωνάκης, για τους «8». Και πόσοι ακόμη βρίσκονται σε εφεδρεία – σα να μετράνε τους πυραύλους της Χεζμπολάχ, ένα πράγμα! Καταλάβατε γιατί πρόκειται για σοβαρή κίνηση κι όχι για … «στρακαστούκα»; Ούτε το «κομματικό ιωβηλαίο» δεν μπορεί να γιορτάσει ο άνθρωπος, να του το βγάλουν ξινό κι αυτό….

Μία μικρή και μία μεγάλη

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου τα πράγματα συνεχίζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε προχθές ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Νίκος Παππάς ότι «πάμε ενωτικά»! Σας ενημερώνω και πάλι εγκαίρως ότι ενώπιον της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει μία μικρή και μία μεγάλη μάχη. Ποια είναι η μικρή;

Δύο εκλογές μαζί;

Ακροθιγώς θίχτηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – το έβαλε ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης. Μαζί με την εκλογή του προέδρου να γίνει και εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ή σε διαφορετικό χρόνο; Σ΄ αυτό το ερώτημα οι «87 plus» υποστηρίζουν «όχι να μην γίνουν μαζί οι δύο εκλογές». Γιατί; Διότι θεωρούν ότι ο Stefanos κερδίζοντας την εκλογή του προέδρου υπάρχει … κίνδυνος να αποσπάσει και την πλειοψηφία της νέας Κεντρικής Επιτροπής – εφιαλτικό σενάριο για τον Χρήστο, τον Γιάννη, τον Θανάση και τα άλλα τα παιδιά. Αντιθέτως οι «Kasselistas» υποστηρίζουν την ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογών για τον ίδιο λόγο, που οι «απέναντι» φοβούνται. Αυτό το θέμα θα συζητηθεί το Σάββατο στη νέα συνεδρίαση! Όμως επειδή οι «87 plus» έχουν τον συσχετισμό στην Κεντρική Επιτροπή θα περάσουν την άποψη τους.

Προς το παρόν το συνέδριο

Η «μητέρα των μαχών» όμως πριν από την εκλογή του προέδρου θα είναι οι εκλογές των αντιπροσώπων για το συνέδριο. Διότι η πλευρά που θα ελέγξει το συνέδριο θα … «τα πάρει όλα». Γι΄ αυτό ήδη το οργανωτικό σύστημα του Stefanos έχει … «ακροβολιστεί» ανά την Ελλάδα και προσπαθεί να διαμορφώσει ευνοϊκούς συσχετισμούς. Διότι αν κατορθώσει να κερδίσει την πλειοψηφία – δεν είναι καθόλου εύκολο, διότι η σημερινή ηγεσία διαθέτει ισχυρές δυνάμεις στο οργανωμένο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – τότε όλα τα δεδομένα αλλάζουν!

Το «πόθεν έσχες»

Και επαναλαμβάνω – σας ενημέρωσα προ ημερών επ΄ αυτού – θα γίνει μεγάλη «κόμπλα» με το θέμα του «πόθεν έσχες», το οποίο ο Stefanos δεν σκοπεύει να το καταθέσει στο κόμμα, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έχει ελεγχθεί και αφορά τον τομέα των προσωπικών δεδομένων. Μία «γεύση» – εφόσον ο Stefanos επιμείνει σ΄ αυτό το θέμα – θα πάρουμε αύριο, την Παρασκευή, που όπως ανακοίνωσε η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ή και να την καταθέσει στην Κουμουνδούρου. Λίγη υπομονή και θα το μάθουμε κι αυτό….