Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Φαραντούρης: Ο πόλεμος δεν είναι άλλοθι για την ακρίβεια

Φαραντούρης: Ο πόλεμος δεν είναι άλλοθι για την ακρίβεια

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης επισήμανε τις διαχρονικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις υψηλές τιμές ενέργειας στην Ελλάδα

Τις διαχρονικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που καθιστά την Ελλάδα «αρνητικό πρωταθλητή στην ακρίβεια», η οποία δεν μπορεί να έχει ως άλλοθι τις συγκυριακές αυξομειώσεις των διεθνών τιμών, ανέδειξε ο  ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, αναφερόμενος στην κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του στην οικονομία.

Όπως σημείωσε, σε συνέντευξή του στο Attica TV, «πράγματι μια μεγαλύτερη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η οποία ενδεχομένως θα ενέπλεκε και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της περιοχής, θα είχε επίδραση προφανώς, στις τιμές ενέργειας συνολικά στην Ευρώπη, τόσο στο φυσικό αέριο όσο και στο πετρέλαιο, όπως το είχαμε δει και κατά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που εκτίναξε τις τιμές ενέργειας».

Επισήμανε όμως ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για τις υψηλές τιμές ενέργειας στην πατρίδα μας. Το λέω αυτό, διότι ακούω από κυβερνητικά χείλη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μονότονα να επαναλαμβάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας οφείλονται σε διεθνείς παράγοντες».

«Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης διαχρονικά»

«Διεθνείς παράγοντες συγκυριακά μπορεί να επηρεάζουν τις τιμές. Όμως οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στην Ελλάδα πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, πολλούς μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή, και συνεχίζουν σε πρωτοφανή επίπεδα καθιστώντας μας αρνητικούς πρωταθλητές ενέργειας, όταν όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν προσγειώσει τις τιμές τους», υπογράμμισε ο κ. Φαραντούρης.

Προσέθεσε πως «υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες σε όλα τα πράγματα στην οικονομία και σε όλους τους επιμέρους τομείς που μπορούν να επηρεάσουν συγκυριακά τις τιμές. Σε όλη την οικονομία ισχύει αυτό. Όταν όμως οι εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν μόνο εσένα, τότε παύουν να είναι εξωγενείς. Είναι ενδογενείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι αυτό συνιστά και τη μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης, διαχρονικά τα τελευταία 4-5 χρόνια στην αγορά», τόνισε καταληκτικά ο Νικόλας Φαραντούρης.

Only in

Από ναζί φύλακας που έκανε εξάσκηση στη σκοποβολή σε ανθρώπινους στόχους, φύλακας σχολείου που πρόσεχε παιδιά

Η ιστορία του ναζί που κρυβόταν επί 30 χρόνια σε κοινή θέα. Πώς αποκαλύφθηκε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024