H αποζημίωση που θα πάρει o Τεν Χαγκ αν τον απολύσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
«Βαθιά» το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Κάτι λιγότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ, για την ακρίβεια 19,25 – ή διαφορετικά 16 εκατ. λίρες- θα πρέπει να πληρώσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως αποζημίωση απόλυσης εάν αποφασίσει να απολύσει τον προπονητή της, Έρικ Τεν Χαγκ.
Ο Ολλανδός προπονητής βρίσκεται για άλλη μια φορά σε τεντωμένο σκοινί αφού η Γιουνάιτεντ έχει μόλις 7 βαθμούς μετά από 6 παιχνίδια στην Premier League (13η στη βαθμολογία), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Τβέντε την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Ακολουθούν, αύριο (3/10) ο αγώνας με την Πόρτο στο Europa League και την Κυριακή στην Premier League με την Άστον Βίλα.
Παρά το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε πέρσι τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία της Γιουνάιτεντ, η νίκη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας επί της Μάντσεστερ Σίτι του χάρισε μια ανανέωση μέχρι το 2026. Ο Έρικ Τεν Χαγκ κερδίσει ετησίως 10,8 εκατομμυρίων ευρώ, , ενώ σύμφωνα με την The Athletic, είναι άγνωστο εάν ο Ολλανδός έχει κάποια άλλη ρήτρα στο συμβόλαιό του που σχετίζεται με την απόλυσή του.
Να σημειωθεί ότι όταν απολύθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο το 2018, ο διακανονισμός του και του προπονητικού του επιτελείου ανήλθε σε 19,6 εκατομμύρια, ενώ του Λουίς Φαν Γκάαλ το 2016 ήταν στα 8,4 εκατομμύρια.
Τα στατιστικά του Τεν Χαγκ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος ο Έρικ Τεν Χαγκ σε 9 αναμετρήσεις έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Συνολικά στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 123 ματς, με 71 νίκες, 17 ισοπαλίες και 35 ήττες.
- Παγιδευμένοι στο Διάστημα – Η κρίση του Boeing Starliner ήταν «μια από τις χειρότερες» στην ιστορία της NASA
- Κακοκαιρία: «Σπασμένη γραμμή λαίλαπας» 300 χλμ. σαρώνει τα δυτικά – Στο στόχαστρο η Αττική
- Φυλακές Δομοκού: Στον ανακριτή ο 38χρονος Βούλγαρος που σκότωσε τον ισοβίτη
- Αφγανιστάν: Νέος νόμος των Ταλιμπάν κρίνει νόμιμο να ξυλοκοπείς τη σύζυγό σου «όσο δεν της σπας τα κόκκαλα»
- Ντόρσεϊ: «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ»
- «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη ξανά στους κινηματογράφους



