Ο Ντάνι Γκαρθία παραχώρησε συνέντευξη στη «Relevo» και μίλησε για τους πρώτους του μήνες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός μέσος αναφέρθηκε στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεται κάποιος με τη φανέλα του πειραϊκού συλλόγου, αλλά και στον πρώην προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντάνι Γκαρθία

«Οικογενειακά νιώθουμε πολύ άνετα στην Αθήνα, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα με άλλους Ισπανούς που παίζουν σε άλλες ομάδες και συνήθως συναντιόμαστε. Σε αθλητικό επίπεδο, αντιμετώπισα έναν τραυματισμό την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας, ενώ αισθανόμουν καλά γενικά, ανάρρωσα μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων και επέστρεψα για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος .Εξακολουθώ όμως να έχω ενοχλήσεις στη γάμπα μου».

Για τον Ολυμπιακό και τη βαρύτητα που έχει το να αγωνίζεται στον σύλλογο: «Βλέπεις τον κόσμο γύρω σου στην ομάδα πώς συμπεριφέρονται στις νίκες και στις ήττες. Μιλάμε μόνο ισπανικά και αγγλικά, στα ελληνικά δεν καταλαβαίνω τίποτα όμως μόνο και μόνο από τις εκφράσεις και τις χειρονομίες των παικτών βλέπεις τι είναι για εκείνους ο Ολυμπιακός. Κάθε φορά που έρχεται μία ήττα, τότε βλέπεις το μέγεθος αυτής της ομάδας».

Για το πόσο σημαντική ήταν η παρότρυνση του Μεντιλίμπαρ ώστε να μετακομίσει στον Πειραιά: «Μίλησα πολύ με τον »Μέντι», γιατί πέραν της εμπειρίας του Ολυμπιακού, το να τον έχω προπονητή ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Όχι γιατί με εμπιστεύτηκε, αλλά γιατί ξέρω ότι η καθημερινότητα μαζί του είναι διασκεδαστική. Για μένα, στην ηλικία μου, το να πηγαίνω κάθε μέρα στην προπόνηση ξέροντας ότι θα περάσω καλά και ότι θα υπάρχει αρμονία, έχει διαφορά με το να πηγαίνεις σε μια ομάδα όπου ο προπονητής μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από αυτή που έχεις συνηθίσει.

Ο »Μέντι» και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν παρόμοιο τρόπο δουλειάς στην προπόνηση, μοιάζουν πολύ και για τον παίκτη είναι πολύ ευχάριστο. Όταν με προσέγγισε για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω επαγγελματικά, υπήρχαν όμως αμφιβολίες για το αν θα συνέχιζα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Δεν το μετανιώνω το ότι συμφώνησα γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ ευτυχισμένοι εδώ, τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου».