Η Μπολόνια ήταν το «θαύμα» του ιταλικού πρωταθλήματος την περασμένη αγωνιστική περίοδο και οι «ροσομπλού» κατάφεραν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της φετινής σεζόν.

Ο Τιάγκο Μότα έκανε και με το… παραπάνω την δουλειά του στον πάγκο της ομάδας και αυτή η δουλειά δεν πέρασε απαρατήρητη στο Τορίνο.

Για ν’ ακριβολογούμε η δουλειά του Μότα μπήκε στο «μικροσκόπιο» της Γιουβέντους και οι ιθύνοντες της Βέκια Σινιόρα αποφάσισαν να δώσουν τα «κλειδιά» στον 42χρονο προπονητή.

Μια επιλογή που αν μη τι άλλο στο ξεκίνημα της σεζόν αποδεικνύεται «λίρα εκατό» καθώς η Γιούβε εντυπωσιάζει με την αγωνιστική της εικόνα, τόσο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση όσο και στην Serie A.

Χθες βράδυ οι «μπιανκονέρι» βρέθηκαν με την… πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Λειψία αλλά δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια κι αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του προπονητή της.

Η Γιουβέντους πήρε τη νίκη με ανατροπή, παίζοντας μάλιστα και με δέκα παίκτες και η νίκη επί γερμανικού εδάφους πανηγυρίστηκε δεόντως από τους παίκτες και τον προπονητή της ιταλικής ομάδας.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν άλλωστε στον πάγκο της «Βέκια Σινιόρα» μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ και ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισαν οι παίκτες της Γιούβε αγκαλιάζοντας τον Μότα, φανερώνει ότι ο Ιταλός τεχνικός κάτι ωραίο φτιάχνει στο Τορίνο.

Για την ακρίβεια, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου σαν προπονητής της ιταλικής ομάδας είχε δηλώσει πως θέλει να φτιάξει κάτι που να… τρομάζει.

«Ήρθα στην Γιουβέντους για να δημιουργήσω μια ομάδα που θα τους τρομάζει όλους. Αυτός είναι ο στόχος» είχε πει χαρακτηριστικά ο νέος προπονητής των «μπιανκονέρι» και κρίνοντας από τα αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση κινείται.

Θα πρέπει λοιπόν εδώ να σημειωθεί ότι η Γιουβέντους έχει κάνει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ κι έχει έξι βαθμούς, ενώ είναι στην δεύτερη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα η «Βέκια Σινιόρα» είναι αήττητη την φετινή σεζόν, έχοντας δώσει μέχρι στιγμής οκτώ παιχνίδια και αξίζει να τονίσουμε πως είναι η μοναδική ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν έχει δεχθεί γκολ.

Η Γιούβε έχει δώσει έξι παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα κι έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της σε όλα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Μότα είναι ο αναμορφωτής των «μπιανκονέρι» και η παρουσία του στον πάγκο της Γιουβέντους έχει δώσει νέα «ταυτότητα» στην ομάδα του Τορίνο αλλά και νέα προοπτική για επιστροφή στην κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Επίσης η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι προφανής στόχος για μια ομάδα με την φανέλα και την ιστορία της Γιουβέντους και ο 42χρονος τεχνικός δείχνει έτοιμος να «υπηρετήσει» το συγκεκριμένο πλάνο.

Ο Ιταλός προπονητής είχε την τιμητική του στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της γειτονικής χώρας αλλά και στο «Χ», καθώς εκστασιασμένοι οπαδοί της Γιούβε αποθέωναν την εμφάνιση που πραγματοποίησε χθες βράδυ η ιταλική ομάδα.

Ένας εξ αυτών μάλιστα έφτασε στο σημείο να γράψει «αυτά τα 45 λεπτά ήταν ότι καλύτερο έχω δει τα τελευταία 15 χρόνια από την Γιουβέντους», ενώ ένας άλλος ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξύπνησα στις τέσσερις τα ξημερώματα και σκέφτομαι ξανά την εμφάνιση της Γιουβέντους. Αυτά μου κάνει ο Τιάγκο Μότα. Κουράγιο, ενέργεια, νοοτροπία, μπροστά. Η νέα Γιουβέντους».