Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Της ανέβασε την… πίεση σε όλο το γήπεδο

Της ανέβασε την… πίεση σε όλο το γήπεδο

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απέναντι στην Μπράγκα και υπάρχει ξεκάθαρη εξήγηση...

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής στην σεζόν και παράλληλα έκανε και μια επίδειξη δύναμης και δυνατοτήτων με την άνετη νίκη επί της Μπράγκα, στην δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.

Κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους «ερυθρόλευκους» είναι και το τάιμινγκ στο οποίο επιτεύχθηκε αυτή η νίκη.

Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από μια μεγάλη εμφάνιση, είχε ανάγκη ένα «ξέσπασμα» και για ψυχολογικούς λόγους, για να τονώσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Και ο τρόπος με τον οποίο κυριάρχησε κόντρα στους Πορτογάλους ήταν αυτό ακριβώς που έψαχναν ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του, σ’ ένα κομβικό σημείο της χρονιάς.

Μια κυριαρχική εμφάνιση, μια απόδοση που θα έδειχνε ότι η ομάδα που κατέκτησε πέρυσι ευρωπαϊκό τίτλο είναι πανέτοιμη για να πετύχει τους στόχους της και την φετινή σεζόν.

Και «φώναξε» πολύ δυνατά ο Ολυμπιακός στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν στο Καραϊσκάκη ότι είναι μια ομάδα που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Και προσοχή, αντίπαλος των πειραιωτών ήταν μια καλή ομάδα η οποία μάλιστα ήρθε στην χώρα μας για να παίξει χωρίς άγχος καθώς είχε νικήσει στην πρεμιέρα της στην διοργάνωση.

Το άγχος το είχε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, καθώς είχε γνωρίσει την ήττα στην Γαλλία από την Λιόν.

Πάμε όμως να δούμε πως έφτασαν οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτή την πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην πορτογαλική ομάδα και ποιο ήταν το στοιχείο «κλειδί» για την επιτυχία της ελληνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την… πίεση της Μπράγκα, σε σημείο που οι Πορτογάλοι να χάσουν τα… αυγά και τα πασχάλια.

Το πλάνο του «Μέντι» ήταν ν’ ασκήσει πίεση σε όλο το γήπεδο η ομάδα του και δεν χωρά αμφιβολία πως οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν άριστα στην εφαρμογή του σχεδίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν πολύ ψηλά την Μπράγκα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «βραχυκυκλώσει» η πορτογαλική ομάδα και να υποπέσει σε πολλά λάθη.

Τα λάθη των φιλοξενούμενων τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η ελληνική ομάδα, βρίσκοντας γκολ κι αυτό ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Έβγαλαν πολλά τρεξίματα οι παίκτες του Ολυμπιακού και η αλήθεια είναι ότι έβγαλαν το… λάδι στους παίκτες της Μπράγκα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν ν’ ακολουθήσουν αυτόν τον ρυθμό.

Ασφαλώς θα πρέπει να επισημανθεί και η ατομική προσπάθεια που έκανε κάθε παίκτης και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι όλοι έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να έρθει αυτή η νίκη.

Η συνολική πίεση όμως της ομάδας σε όλο το γήπεδο ήταν το στοιχείο που έκανε την διαφορά κι έφερε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος.

Και για το τέλος θα πρέπει να επισημανθεί ο τρόπος με τον οποίο παρέταξε την ομάδα του ο Μεντιλίμπαρ.

Δικαιώθηκε απόλυτα ο Ισπανός τεχνικός που κράτησε τον Μουζακίτη στην βασική εντεκάδα των πειραιωτών, δίνοντας την ευκαιρία στον νεαρό άσο να παίξει σε ένα κρίσιμο και δύσκολο ματς.

Αποδείχθηκε επίσης σωστή η επιλογή να παίξει με μπακ τον Κοστίνια κι εξτρέμ τον Ροντινέι.

Ο τελευταίος δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει και από αυτή την θέση κι όλα δείχνουν ότι θα δούμε αυτό το δίδυμο και σε αρκετά ακόμα παιχνίδια στην συνέχεια της σεζόν.

Only in

Η ενημέρωση Γεωργιάδη στην ΚΟ της ΝΔ και η επίθεση Κακλαμάνη για τους αγροτικούς γιατρούς

Υπό τη βαριά σκιά των αλλεπάλληλων ερωτήσεων από βουλευτές σε υπουργούς για σειρά σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες η συνεδρίαση - Διήρκησε περισσότερες από 3,5 ώρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024