Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η γρίπη των πτηνών σκοτώνει δεκάδες τίγρεις σε ζωολογικούς κήπους του Βιετνάμ

Η γρίπη των πτηνών σκοτώνει δεκάδες τίγρεις σε ζωολογικούς κήπους του Βιετνάμ

Ο ιός H5N1 σκότωσε 47 τίγρεις, τρία λιοντάρια και έναν πάνθηρα στο πάρκο σαφάρι My Quynh και στον ζωολογικό κήπο Vuon Xoai, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σαράντα επτά τίγρεις, τρία λιοντάρια και ένας πάνθηρας πέθαναν σε ζωολογικούς κήπους στο νότιο Βιετνάμ εξαιτίας του ιού της γρίπης των πτηνών, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ιδιωτικό πάρκο σαφάρι My Quynh στην επαρχία Long An και στον ζωολογικό κήπο Vuon Xoai στο Dong Nai, κοντά στην πρωτεύουσα Ho Chi Minh City, μετέδωσε την Τετάρτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ (VNA).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Εθνικό Κέντρο Διάγνωσης της Υγείας των Ζώων, τα ζώα πέθαναν «εξαιτίας του ιού H5N1 τύπου Α», ανέφερε το VNA.

Κανένα μέλος του προσωπικού του ζωολογικού κήπου που είχε στενή επαφή με τα ζώα δεν παρουσίασε συμπτώματα, προστίθεται στην έκθεση του VNA.

Η Education for Nature Vietnam, μια ΜΚΟ που επικεντρώνεται στη διατήρηση της άγριας ζωής, δήλωσε ότι στο τέλος του 2023 υπήρχαν συνολικά 385 τίγρεις που ζούσαν σε αιχμαλωσία στο Βιετνάμ.

Περίπου 310 εκτρέφονται σε 16 ιδιωτικές φάρμες και ζωολογικούς κήπους, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε κρατικές εγκαταστάσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι από το 2022, υπάρχουν αυξανόμενες αναφορές για θανατηφόρα κρούσματα μεταξύ θηλαστικών που προκαλούνται από ιούς γρίπης, συμπεριλαμβανομένου του H5N1.

Λέει επίσης ότι οι λοιμώξεις από τον H5N1 μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές στον άνθρωπο και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες.

Το Βιετνάμ ενημέρωσε τον ΠΟΥ για τον θάνατο ενός πολίτη από τον ιό τον Μάρτιο.

Το 2004, δεκάδες τίγρεις πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών ή θανατώθηκαν στο μεγαλύτερο εκτροφείο αναπαραγωγής στον κόσμο στην Ταϊλάνδη.

Only in

«Φθηνή ανάπτυξη» με κακοπληρωμένες δουλειές και ωράρια λάστιχο

Στην ημερίδα του Ινστιτούτου ΕΝΑ «Η εργασία σήμερα - Για μια προοδευτική πρόταση», οι ομιλητές ανέλυσαν πώς το μοντέλο της «φθηνής ανάπτυξης» είναι κοινωνικά και οικονομικά μη βιώσιμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024