Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιωνάς Καρούσης: Ο νεαρός Έλληνας δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στην επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ιωνάς Καρούσης: Ο νεαρός Έλληνας δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στην επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ο Ιωνάς Καρούσης βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο σημείο της επίθεσης με αφορμή μία εργασία του για το πανεπιστήμιο.

Ο Δημήτρης Καρούσης, πατέρας του Ιωνά Καρούση, αδυνατεί να πιστέψει πως ο 26χρονος μοναχογιός του δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Εχθές, Τετάρτη (2/10), μέσω ανακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, έγινε γνωστό πως ο νεαρός Έλληνας ήταν ανάμεσα στα θύματα της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης (1/10).

«Ήταν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε άνθρωπο στον κόσμο. Η καρδιά του το μυαλό του. Έχασα τα πάντα. Τέτοια καρδιά δεν υπήρχε ποτέ. Δεν είχε γνωρίσει κανένας, δεν έχω γνωρίσω άνθρωπο τέτοιο», δήλωσε εχθές ο Δημήτρης Καρούσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Τον θυσίασαν στην τρέλα του πολέμου»

«Ο μοναχογιός μου… τον θυσίασαν εδώ στην τρέλα του πολέμου. Δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος σαν αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει. Δεν το λέω εγώ σαν πατέρας όσοι τον έχουν γνωρίσει μπορούν. Δεν υπήρχε τέτοια καρδιά», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Καρούσης αποκάλυψε πως ο γιος του δέχτηκε τέσσερις σφαίρες. Επίσης είπε πως βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης με αφορμή μία εργασία για το πανεπιστήμιο.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δημήτρη Καρούση:

«Δε γίνεται να έχεις φύγει»

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του χαμού του 26χρονου Έλληνα, η σύντροφός του Μαργαρίτα δημοσίευσε δύο φωτογραφίες με τον Ιωνά στο προφίλ της στο Instagram, συγκινώντας τους πάντες.

«Δε γίνεται να έχεις φύγει. Καρδιά μου, κούκλε μου, μοναδικέ μου. Θα σε αγαπώ για πάντα» γράφει η ίδια, δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία. Ενώ σε δεύτερη ανάρτηση γράφει «φύλακα, άγγελέ μου».

Ποιος ήταν ο Ιωνάς Καρούσης

Ο Ίωνας Καρούσης ήταν γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου του 1998. Πήγε δημοτικό στο Ηashalom Elementary School του Τελ Αβίβ και συνέχισε σε σχολείο στην Ιερουσαλήμ έχοντας ειδίκευση σε Αγγλικά, Βιολογία, και Τέχνες. Το 2020 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Την ίδια ώρα, σπούδασε πιάνο επί 12 χρόνια στην Μουσική Ακαδημία της Ιερουσαλήμ, αγαπούσε το μπάσκετ και την άθληση, ενώ από μικρός ασχολούνταν με το σχέδιο και τις τέχνες. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο 26χρονος τελευταία συνεργαζόταν με τον πατέρα του δουλεύοντας σε ένα πρότζεκτ που ασχολούνταν με τη σύγχρονη καταγραφή των στοιχείων των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Καρούσης είναι νευροχειρουργός και διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας του τμήματος Νευρολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah.

Only in

«Κόκκινος» συναγερμός σε εμπόριο και βιομηχανία – Ποιες οι επιπτώσεις ενός πολέμου Ιράν – Ισραήλ

Η απόφαση του Τελ Αβίβ να προχωρήσει σε σκληρά αντίποινα, εξετάζοντας μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο να πλήξουν εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου εντός του Ιράν και άλλες στρατηγικές τοποθεσίες ανησυχεί έντονα τον επιχειρηματικό κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024