Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Το Ισραήλ σκότωσε τον γαμπρό του Νασράλα

Το Ισραήλ σκότωσε τον γαμπρό του Νασράλα

Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες ήταν ο απολογισμός της ισραηλινής επίθεσης στη συνοικία Μέζα της Δαμασκού, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Χασάν Τζάφαρ Κασίρ, ο γαμπρός του Χασάν Νασράλα

Ο γαμπρός του δολοφονηθέντος ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε την Τετάρτη (2/10) από ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές.

Πρόκειται για τον Χασάν Τζάφαρ Κασίρ, αδελφό του Μοχάμεντ Τζάφαρ Κασίρ, ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, όπως μεταδίδει το δίκτυο Sky News Arabic.

Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες ήταν ο απολογισμός της ισραηλινής επίθεσης στη συνοικία Μέζα της Δαμασκού.

Στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν πολυκατοικία στην οποία σύχναζαν ηγετικά στελέχη της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, είχε μεταδώσει νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πλάνα και εικόνες αμέσως μετά από το πλήγμα στη Δαμασκό:

Σε αυτήν την περιοχή στεγάζονται πολλές διπλωματικές αποστολές και τα γραφεία του ΟΗΕ στη Συρία.

Πριν από πέντε ημέρες, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της, Σαγέντ Χασάν Νασράλα, είναι νεκρός. Η σιιτική οργάνωση προσέθεσε πως η μάχη κατά του Ισραήλ θα συνεχιστεί, «για την υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης, αλλά και για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του έντιμου λαού του».

Σε ανακοίνωσή της, η παλαιστινιακή Χαμάς δήλωσε ότι η δολοφονία του Νασράλα, «το μόνο που θα καταφέρει, είναι η ενίσχυση της αντίστασης».

Ο ισραηλινός στρατός είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα πως είχε σκοτώσει τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια των σφοδρών βομβαρδισμών που είχε εξαπολύσει στη Βηρυτό εκείνη την ημέρα.

Αργότερα την ίδια ημέρα, τo ισραηλινό Channel 12 μετέδωσε ότι η Ζεϊνάμπ, κόρη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι IDF στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, το οποίο βρίσκεται στα νότια προάστια της Βηρυτού. Στόχος εκείνου του πλήγματος ήταν ο πατέρα της.

Only in

Άνδρας μαχαιρώνει αδέσποτα στο κέντρο του Βόλου – Βίντεο ντοκουμέντο

Ο άνδρας με την κουκούλα που φαίνεται στο βίντεο ταυτοποιήθηκε από τις αρχές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024