Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Δημοσίευσαν βίντεο με θαλάσσιο drone να χτυπά βρετανικό πετρελαιοφόρο

Χούθι: Δημοσίευσαν βίντεο με θαλάσσιο drone να χτυπά βρετανικό πετρελαιοφόρο

Ταυτόχρονα με τον οικονομικό πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα, υπάρχει και ο πόλεμος των εντυπώσεων. Το βίντεο των Χούθι αποτελεί υπενθύμιση και των δύο.

Οι Χούθι δημοσίευσαν βίντεο από την επίθεση με θαλάσσιο drone εναντίον του βρετανικού πετρελαιοφόρου Cordelia Moon. Μια ημέρα πριν δημοσιεύθηκε το βίντεο με τις προσπάθειες των ενόπλων φρουρών πάνω στο πλοίο να σταματήσουν την επίθεση. Ακολουθούν και τα δύο βίντεο.

Στον πόλεμο της προπαγάνδας που τηρούν και τα δύο μέτωπα, οι μαχητές της Ανσάρ Αλλάχ έχουν δείξει πως προσπαθούν να βιντεοσκοπούν πολλές από τις επιθέσεις τους για την αναπτέρωση του ηθικού του αυτοαποκαλούμενου «Άξονα της Αντίστασης».

Η πρώτη επιχείρηση από τις τρεις εκείνης της ημέρας στόχευσε το «βρετανικό πετρελαιοφόρο CORDELIA MOON στην Ερυθρά Θάλασσα, πλήττοντάς το με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ένα μη επανδρωμένο σκάφος, τα οποία προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο πλοίο» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου. Παρόλα αυτά στα καταγεγραμμένα βίντεο δεν φαίνονται οι επιθέσεις με εναέριο drone, βαλλιστικούς πυραύλους ή πυραύλους κρουζ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ρωσικές αρχές έχουν προσπαθήσει να κάνουν μια ξεχωριστή συμφωνία για την ασφαλή πλεύση των ρωσικών πλοίων.

Η ανακοίνωση των Χούθι και το βίντεό τους

H ανακοίνωση της στρατιωτικής πτέρυγαν της οργάνωσης Ανσάρ Αλλάχ, ξεκινούσε αναφέροντας πως «Θριαμβολογώντας για την καταπίεση κατά του παλαιστινιακού και λιβανέζικου λαού και για την υποστήριξη της παλαιστινιακής και λιβανέζικης αντίστασης και σε αντίποινα στην αμερικανοβρετανική επίθεση κατά της χώρας μας.

Οι ναυτικές, πυραυλικές και οι μη επανδρωμένες δυνάμεις drone των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η πρώτη επιχείρηση στόχευσε το βρετανικό πετρελαιοφόρο (CORDELIA MOON) στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο χτυπήθηκε με οκτώ βαλλιστικούς και φτερωτούς πυραύλους, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας, Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να υποστεί σοβαρές ζημιές».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ επιτέθηκε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα. Οι Χούθι με την σειρά τους έχουν εντείνει τις επιθέσεις με drone σε πόλεις του Ισραήλ, με την τελευταία να συμβαίνει χθες.

Only in

Η ενημέρωση Γεωργιάδη στην ΚΟ της ΝΔ και η επίθεση Κακλαμάνη για τους αγροτικούς γιατρούς

Υπό τη βαριά σκιά των αλλεπάλληλων ερωτήσεων από βουλευτές σε υπουργούς για σειρά σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες η συνεδρίαση - Διήρκησε περισσότερες από 3,5 ώρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024