Τις τελευταίες ημέρες, το όνομα της ποπ καλλιτέχνιδας έχει γίνει trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και οι λόγοι δεν είναι καθόλου καλοί. Μόνο την τελευταία ημέρα, η γνωστή ερμηνεύτρια έχασε ένα εκατομμύριο followers στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram εξαιτίας μιας σειράς αφηγήσεων στο διαδίκτυο και ενημερωτικά σάιτ που αφορούν την ίδια, τον P.Diddy και φερόμενα καψόνια για ένα τσίζκεϊκ.

Το Cancel εναντίον της Μπιγιονσέ σχετίζεται με τους δεσμούς της καλλιτέχνιδας με τον μουσικό παραγωγό P. Diddy, γνωστό και ως Sean «Diddy» Combs ή Puff Daddy, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα με πολλαπλές ομοσπονδιακές κατηγορίες, όπως εκβιασμός, σεξ τράφικινγκ (σωματεμπορία) και μεταφορά με σκοπό την πορνεία, καθώς και την νάρκωση των φερόμενων θυμάτων του, χωρίς να είναι εν γνώσει τους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετές εικόνες της Μπιγιονσέ, μαζί με άλλες διασημότητες, να απολαμβάνουν διάφορα πάρτι του μουσικού παραγωγού. Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, τα εγκλήματα διαπράττονταν συνήθως σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από την πραγματοποίηση «ιδιωτικών παραστάσεων» με σεξεργάτες, σε πολύ θολά όρια. Καταγγέλλεται επίσης η νάρκωση ατόμων με ουσίες στο ποτό και ο πολυήμερος βιασμός τους.

Η συχνή παρουσία της Μπιγιονσέ και του συζύγου της Jay Z στα πάρτι του P. Diddy οδήγησε τους χρήστες του διαδικτύου να πιστεύουν ότι η καλλιτέχνιδα γνώριζε όλα όσα συνέβαιναν, με αποτέλεσμα οι χρήστες των social media να δημοσιεύουν θεωρίες συνωμοσίας ή αναπόδεικτες υποθέσεις, ενώ μέρος του κοινού της επέλεξε να την κάνει unfollow σε διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες.

Η σταρ έχασε περισσότερους από 600.000 ακολούθους σε μια εβδομάδα και 1.232.000 σε ένα μήνα.

P Diddy: Έχει χάσει τον ύπνο του το Χόλιγουντ γύρω από τα πάρτι του παραγωγού-προαγωγού

Μια βιντεοκασέτα ήδη αποτελεί αντικείμενο πλειστηριασμού σε μεγάλα δίκτυα και παρουσιάζει πρωτοκλασσάτο σταρ του Χόλιγουντ σε όργιο. Τίθενται ζητήματα ανηλικότητας. Κατά τη σύλληψή του, ο P Diddy δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες και ζήτησε εγγύηση για να συνεχίσει τη δίκη του με αναστολή. Ωστόσο, η δικαστής Ρόμπιν Ταρνόφσκι απέρριψε το αίτημά του επειδή ο ράπερ αποτελεί «κίνδυνο φυγής» και «κίνδυνο για την κοινότητα».

Εν μέσω των συνεχιζόμενων νομικών προβλημάτων γύρω από τον Sean «Diddy» Combs, ένας νέος δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι μια διάσημη προσωπικότητα υψηλού προφίλ συμμετείχε σε ρητές πράξεις στο σπίτι του ράπερ στην Ατλάντα.

Η Άριελ Μίτσελ-Κιντ, η οποία εκπροσωπεί μία από τις κατήγορους του Diddy, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ότι είχε έρθει σε επαφή μαζί της σχετικά με την πώληση μιας βιντεοκασέτας που αφορούσε ένα άτομο που φέρεται να είναι κάποιος «πιο υψηλού προφίλ» από τον ίδιο τον Diddy.

Με την παραφιλολογία γύρω από τις ιστορίες κακοποίησης του P Diddy να έχει πιάσει ταβάνι, πολλοί κατηγορούσε την Μπιγιόνσε πως γνώριζε τα πάντα.

Μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το #Metoo

Η κατάσταση έχει τροφοδοτήσει εικασίες ότι η διαρροή αυτών των κασετών θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες, πιθανότατα τερματίζοντας πάνω από 100 καριέρες σε όλη τη βιομηχανία. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο με περισσότερη δυναμική από το #metoo, εφόσον ανοίξει, εξαιτίας της ταυτόχρονης ανηλικότητας και του εξαναγκασμού προσώπων σε αυτά τα πάρτι.

«Έχουν ήδη διαρρεύσει κασέτες στο Χόλιγουντ που διακινούνται», ενημέρωσε το NewsNation ένας νομικός εκπρόσωπος ενός από τους κατηγόρους του μεγιστάνα της μουσικής. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο πρωτοκλασσάτος ηθοποιός του Χόλιγουντ ήταν θύμα ή απλώς παρευρισκόμενος σε πάρτι.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ενώ αρκετές κασέτες φέρονται να κυκλοφορούν στο Χόλιγουντ, το συγκεκριμένο βίντεο ξεχωρίζει λόγω του υποτιθέμενου περιεχομένου του. Πρόσθεσε ακόμη ότι το θύμα φαίνεται να μην είχε επίγνωση ότι βιντεοσκοπούνταν.