Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» (Παρασκευή με Κυριακή), Κατερίνα Παναγοπούλου, ήταν σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή «Buongiorno».

Αρχικά η δημοσιογράφος μίλησε στη Φαίη Σκορδά και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο για την εμπειρία της στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων.

«Ξεκινήσαμε το δελτίο ειδήσεων στο MEGA για 5η σεζόν και έλεγα για δύο χρόνια το δελτίο του Σαββατοκύριακου στο Star. Το πρώτο μου δελτίο ήταν ‘καταστροφή’. Ήταν το νοηματικό, και τότε ήταν στην επικαιρότητα οι πλημμύρες στην Μάνδρα. Βγαίνω για ένα δελτίο υποτίθεται 5 λεπτών που έγινε 25 λεπτά, λόγω συνεχούς ροής ειδήσεων. Ήταν αγχωτικό για μένα. Ήμουν όμως χρόνια στο ρεπορτάζ και την έννοια της ζωντανής μετάδοσης την είχα συνηθίσει», ανέφερε η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Για το πώς διαχειρίζεται τη συναισθηματική φόρτιση των ειδήσεων, αποκάλυψε: «Όταν υπάρχουν φυσικές καταστροφές, προσπαθώ να συγκρατούμαι. Και σε περιστατικά bullying έχει τύχει να βουρκώσω. Αφήνω να φανεί η οργή σε κάτι που λέω, αλλά στα πολιτικά θέματα δεν θέλω να φαίνεται. Σε ειδήσεις πχ. για τη βία ανηλίκων, εκεί δεν συγκρατούμαι. Έχουν ευθύνη οι γονείς, οι καθηγητές, οι Αρχές, έχουμε ευθύνη όλοι. Πιστεύω όμως πως είμαι αντικειμενική».

Πώς επέλεξε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία;

«Το όνειρό μου ήταν να γίνω δημοσιογράφος. Γράφω στην εφημερίδα “Τα Νέα” και είμαι και στο MEGA. Είχα δηλώσει μόνο σχολή ΜΜΕ στο μηχανογραφικό μου, στις πανελλαδικές. Οι γονείς μου δεν έχουν σχέση με την τηλεόραση. Δούλευα από το 1ο έτος του πανεπιστημίου σε ραδιοφωνικό σταθμό», σημείωσε.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε

«Παλιά δεν ξέρω πώς ήταν, αλλά τώρα η συντριπτική πλειοψηφία στα δελτία ειδήσεων είναι γυναίκες. Δεν ένιωσα διακρίσεις λόγω φύλου στη δημοσιογραφία και δεν μου αρέσει η θυματοποίηση. Επειδή γίνονται σοβαρές διακρίσεις εναντίον των γυναικών, δεν θέλω, όταν πραγματικά δεν υπάρχει κάποια ιστορία, να το λέω γιατί έτσι μειώνω την ένταση άλλων πραγματικών περιστατικών. Δεν μου αρέσει να τραβάμε πράγματα, γιατί υπάρχουν σοβαρά περιστατικά σεξισμού, στοχοποίησης γυναικών και αν κάτι δεν είναι πραγματικό γεγονός, δεν είναι απαραίτητο να καταθέτουμε όλοι μια εμπειρία. Οι πολιτικοί, πολλές φορές, και στις γυναίκες και στους άνδρες, ειδικά αν είσαι πιο νέος, προσπαθούν να σε απονομιμοποιήσουν ηθικά. Δεν θα αποδείξω την αξία μου, ο κόσμος βλέπει, και το δελτίο ειδήσεων του MEGA είναι πρώτο. Δεν θα πέσω στην παγίδα της αντιπαράθεσης. Χρειάστηκε χρόνος να το διαχειριστώ, είμαι παρορμητική και δύσκολα συγκρατούμαι να μην πω αυτό που θέλω. Το έχω πληρώσει όμως. Στο δελτίο προσπαθώ να μην εκφράζομαι, γιατί δεν είμαι η “Κατερίνα Παναγοπούλου”, είμαι η παρουσιάστρια. Στα άρθρα μου όμως είμαι χείμαρρος», παραδέχτηκε.

Για τα σχόλια που δέχθηκε σχετικά με την εμφάνισή της στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η Κατερίνα Παναγοπούλου υπογράμμισε: «Δεν θέλω να δίνω αξία σε πράγματα που μου είναι αδιάφορα. Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν σοβαρά προβλήματα να διαχειριστούν, έχουν την ακρίβεια, τα ενοίκια… και προσωπικά, ως πολίτης, θα ήθελα οι βουλευτές να μην ασχολούνται με τις φούστες, τις τσάντες και τις γόβες άλλων γυναικών. Ειδικά όταν μιλάμε για την περίπτωση γυναίκας προς γυναίκα. Πήρα, όμως, τόση αγάπη και συμπαράσταση. Βγήκε και μία απάντηση από την ΕΣΗΕΑ που καταδίκασε τον κακοποιητικό λόγο. Προσωπικά, τέτοια σχόλια δεν με αγγίζουν».

Για τις συνεργασίες της στο MEGA με τον Σταμάτη Μαλέλη και τον Γιάννη Πρετεντέρη, η Κατερίνα Παναγοπούλου σχολίασε πως: «Με τον Γιάννη Πρετεντέρη η σχέση μου είναι πάρα πολύ καλή. Τον σέβομαι απεριόριστα. Δεν είχε τύχει ποτέ να βρεθούμε σε άλλα δημοσιογραφικά μαγαζιά, συναντηθήκαμε στο MEGA. Έχω να πω μόνο καλά λόγια, έχουμε άψογη συνεργασία. Δεν έχει σχέση εάν διαφωνούμε ή συμφωνούμε, πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον και αυτό που έχει προσφέρει. Η συνεργασία μου με τον Σταμάτη Μαλέλη είναι άψογη. Όταν πήγα στο Star είχε φύγει. Δεν είχαμε συναντηθεί ποτέ. Αγωνιούσα για τη συνεργασία μας – είναι καθημερινή η συνεργασία με τον διευθυντή ειδήσεων. Είμαι ευτυχής, υπάρχει σεβασμός. Ο σεβασμός είναι η λέξη-κλειδί, το παν για μένα».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: