Κάποια πράγματα τα καταλαβαίνεις από νωρίς: όταν το «Joker: Folie à Deux» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας οι κριτικοί δεν ενθουσιάστηκαν. Για την ακρίβεια έβαλαν στο στόχο τους το sequel του επιτυχημένου «Joker» του 2019 και δεν το λυπήθηκαν: από «περιττή δουλειά» μέχρι «επαναλαμβανόμενη» είναι μερικά από αυτά που γράφτηκαν πριν από περίπου έναν μήνα.

Ωστόσο, αν τότε μας φάνηκαν σκληρά τα λόγια των κριτών, μάλλον δεν φανταζόμασταν πώς θα αντιδρούσαν οι θεατές. Η ταινία του Τοντ Φίλιπς, με τον Χοακίν Φίνιξ και τη Lady Gaga στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, βγήκε στις μεγάλες αίθουσες και οι πρώτες αντιδράσεις δεν ήταν αυτές που θα ήθελαν.

Τα social media πήραν «φωτιά» τις τελευταίες ώρες, με πολλούς να δηλώνουν απογοητευμένοι από αυτό που είδαν. Μάλιστα, η Lady Gaga ήταν αυτή που τα άκουσε περισσότερο, καθώς κάποιοι προέβλεψαν ότι τελείωσε η κινηματογραφική της καριέρα μετά από αυτό το φιλμ και κάποιοι άλλοι την θεωρούν υπεύθυνη που η ταινία έγινε μιούζικαλ.

«Ήθελαν απλά την Gaga για να τραγουδάει. Η ταινία δεν έχει πλοκή και ρυθμό. Θέλω τις τρεις ώρες μου πίσω» έγραψε κάποιος στο X, έστω κι αν η ταινία κρατάει μόνο 138 λεπτά. «Το φιλμ ήταν τόσο βαρετό ως μιούζικαλ που στο τέλος μέχρι και ο Joker ζήτησε από την Gaga να σταματήσει να τραγουδάει» συμπλήρωσε ένας άλλος.

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι θα μπορούσε να ήταν μια φανταστική ταινία, αν ο Τοντ Φίλιπς δεν είχε αυτή την εμμονή να το κάνει μιούζικαλ. Ή απλά αποφάσιζε να μην είναι η συνέχεια του πριν από μια 5ετια επιτυχημένου «Joker».

«Θα μπορούσε να είναι μια υπέροχη ταινία, αλλά όχι. Αποφάσισαν να το κάνουν ένα κωλομιούζικαλ μόνο και μόνο επειδή είχαν τη Gaga»,  «πάρα πολύ τραγούδι», «οι κριτικές είναι τόσο κακές που μάλλον αυτό είναι το τέλος της κινηματογραφικής πορείας της Gaga», «η παρουσία της Lady Gaga και όλες αυτές οι μιούζικαλ αηδίες ήταν μια φρικτή ιδέα για το sequel μιας καταπληκτικής ταινίας» συνέχισαν τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την ιστορία, το μπάτζετ του φιλμ άγγιξε τα 200 εκατομμύρια δολάρια, φόβοι ότι δεν θα βγάλει τα λεφτά του δεν υπάρχουν, ωστόσο οι πρώτες κριτικές και αντιδράσεις είναι ένα σκληρό χτύπημα για τον Ντοντ Φίλιπς και τα σχέδιά του να κάνει μια τριλογία Joker που θα μείνει στην ιστορία.