Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Βρεφικό skincare: Τα SOS για την περιποίηση του μωρού

Βρεφικό skincare: Τα SOS για την περιποίηση του μωρού

Χρήσιμες συμβουλές για την φροντίδα και την περιποίηση του βρέφους.

Ως γονιός, θέλετε μόνο το καλύτερο για το μικρό σας, και αυτό περιλαμβάνει τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματός του. Το βρεφικό δέρμα είναι απίστευτα ευαίσθητο και ευάλωτο σε εξωτερικούς παράγοντες, γεγονός που καθιστά την περιποίηση του δέρματος των νεογέννητων μια βασική πτυχή της συνολικής ευεξίας τους.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το απαλό, ευαίσθητο δέρμα ενός μωρού. Το βρεφικό δέρμα είναι διαφορετικό από το δέρμα των ενηλίκων. Είναι λεπτότερο, πολύ πιο ευαίσθητο και λιγότερο ικανό να συγκρατεί την υγρασία. Αυτό το καθιστά επιρρεπές στην ξηρότητα, τον ερεθισμό και τα εξανθήματα.

Προβλήματα όπως το εξάνθημα από την πάνα και το ξηρό δέρμα δεν είναι ασυνήθιστα όταν πρόκειται για μωρά, αλλά εφαρμόζοντας μια τακτική ρουτίνα φροντίδας του δέρματος του μωρού σας, μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα του από αυτές τις ενοχλητικές δερματικές παθήσεις. Η σωστή περιποίηση του δέρματος όχι μόνο προάγει μια υγιή εμφάνιση, αλλά συμβάλλει επίσης στη συνολική άνεση και ευτυχία τους.

Πώς μπορείτε λοιπόν να βρείτε τη σωστή ρουτίνα περιποίησης της βρεφικής επιδερμίδας για το μικρό σας;

Επιλέξτε ήπια προϊόντα

Το μικρό σας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και τα συνηθισμένα προϊόντα περιποίησης δεν αρκούν. Προτιμήστε προϊόντα περιποίησης ειδικά για μωρά που είναι υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα. Αυτά τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι ήπια για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας, μειώνοντας τον κίνδυνο ερεθισμών και αλλεργιών.

Ευτυχία την ώρα του μπάνιου

Η ώρα του μπάνιου είναι εξαιρετικά σημαντική για το μωρό σας. Μια σημαντική συμβουλή για την περιποίηση του δέρματος των νεογέννητων είναι να χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά κατά την ώρα του μπάνιου. Περιορίστε τη διάρκεια του μπάνιου για να αποφύγετε την ξηρότητα και στεγνώστε απαλά το δέρμα του μωρού σας με μια μαλακή πετσέτα μετά το μπάνιο.

Κάντε του μασάζ

Ξεκινήστε με τα πόδια του νεογέννητου, επειδή σε αυτήν συνήθως την περιοχή τα μωρά είναι πιο δεκτικά. Τα χάδια με κίνηση προς τα κάτω είναι πιο χαλαρωτικά. Χρησιμοποιήστε ένα λαδάκι για να διατηρήσετε μαλακή και βελούδινη την επιδερμίδα του.

Ενυδατώστε, ενυδατώστε, ενυδατώστε

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την καταπολέμηση της επίμονης ξηροδερμίας. Μετά το μπάνιο, απλώστε μια απαλή ενυδατική κρέμα για να κλειδώσετε την ενυδάτωση και να διατηρήσετε το δέρμα του μωρού σας απαλό και ελαστικό.

Αναζητήστε προϊόντα που δεν περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες και είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση.

Επιλέξετε μια ενυδατική υποαλλεργική κρέμα, με ουδέτερο pH για το δέρμα του μωρό σας.

Αλλάζετε τακτικά την πάνα του

Η έκθεση σε υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικά εξανθήματα στην πάνα. Αλλάξτε συχνά την πάνα του μωρού σας για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα. Καθαρίστε την περιοχή της πάνας με μωρομάντηλα ή ζεστό νερό.

Επιλέξτε μωρομάντηλα με χαμομήλι για την καθημερινή περιποίηση της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας, όπως τα μωρομάντηλα της Septona.

Tα συστατικά είναι απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα, παραβένες, οινόπνευμα και σαπούνι, ώστε τα μωρομάντηλα να είναι ασφαλή από την πρώτη μέχρι την τελευταία χρήση.

Μπορείτε να προμηθευτείτε πολυσυσκευασίες καθώς τα μωραμάντηλα έχουν πολλές χρήσεις.

Μετά από κάθε αλλαγής πάνας εφαρμόσετε μια κρέμα συγκάματος για να αποφύγετε το εξάνθημα της πάνας.

Προστατέψτε το από το κρύο

Κατά τους ψυχρότερους μήνες, προστατεύστε το δέρμα του μωρού σας από τους δυνατούς ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες, ντύνοντάς το καλά και εφαρμόζοντας μια απαλή, υποαλλεργική ενυδατική κρέμα για την καταπολέμηση της ξηρότητας.

Αν έχει σκασμένα χείλη από το κρύο, τον αέρα εφαρμόστε ένα lipbecalm.

Όποια παιδικά και βρεφικά προϊόντα και αν ψάχνετε θα τα βρείτε όλα στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο μωρό σας.

Κάντε τις αγοράς σας από την πλατφόρμα και όλα σας τα προϊόντα βρεφικής και παιδικής φροντίδας θα φτάσουν άμεσα στο σπίτι σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Only in

Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ – Αποφασισμένοι να του χαλάσουν την γιορτή;

Με το Μαξίμου να προσπαθεί να πείσει για το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας σε κυβέρνηση και κόμμα, η βροχή ερωτήσεων για κρίσιμα θέματα από βουλευτές της ΝΔ και οι πιθανές απουσίες από τη μεγάλη γιορτή, χαλάνε την εικόνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024