Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Σπανάκης: «Προτεραιότητα μας η διάδοση της φιλοζωίας στα νέα παιδιά»

Σπανάκης: «Προτεραιότητα μας η διάδοση της φιλοζωίας στα νέα παιδιά»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μελετά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τα ζώα συντροφιάς σε κάθε γωνιά της χώρας, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ και εθελοντικές οργανώσεις.

Τις δράσεις του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εθελοντικές οργανώσεις υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης με αφορμή την σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Ο κ. Σπανάκης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Ειδικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Χρυσάκη και τον δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, όπου η ειδική γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου είχε διοργανώσει ολοήμερη εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών για τα ζώα συντροφιάς.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει μια άψογη συνεργασία με τον α’ και β’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης με εθελοντικές οργανώσεις και άλλα υπουργεία, όπως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που έχει η κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε δήμο της χώρας» ανέφερε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως στόχος των δράσεων σαν την σημερινή είναι «να βιώσουν οι μικροί μαθητές τον καθοριστικό ρόλο που μεταξύ των άλλων παίζουν στη ζωή μας τα σκυλιά έρευνας, διάσωσης, βοηθείας και θεραπείας».

Τέλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΜΑΚ και τους Εκπαιδευτικούς για την συμβολή τους στην διάδοση του μηνύματος της φιλοζωίας στα νέα παιδιά, στους αυριανούς πολίτες της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, πέντε σκύλοι μικροί ήρωες, τέσσερις σκύλοι εργασίας, δηλαδή εντοπισμού ναρκωτικών ουσιών, έρευνας και διάσωσης, συνοδού ατόμου με προβλήματα όρασης, βοηθείας και θεραπείας, αλλά και ένας σκύλος που διασώθηκε στις φωτιές του φετινού Αυγούστου, «μοιράστηκαν» τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες ζωής με τους μικρούς μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου Αλίμου και προσέφεραν πραγματικά μαθήματα φιλοζωίας και ανθρωπισμού σε όλους.

Only in

Μπορεί το Ισραήλ να νικήσει τη Χεζμπολάχ μέσα στον Λίβανο;

Εδώ και αρκετές ημέρες ο Λίβανος δέχεται επίθεση από το Ισραήλ που ενέχει τον κίνδυνο να πυροδοτήσει έναν ευρύτερο ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024