Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
50 χρόνια Νέα Δημοκρατία: Η μεγάλη γιορτή παρουσία Μητσοτάκη και οι ηχηρές απουσίες

50 χρόνια Νέα Δημοκρατία: Η μεγάλη γιορτή παρουσία Μητσοτάκη και οι ηχηρές απουσίες

Στις 4 Οκτωβρίου του 1974 ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία - Γενέθλια σε εορταστικό κλίμα στην ιστορική έδρα του κόμματος με ηχηρές απουσίες και πολλά μηνύματα.

Πενήντα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου γιορτάζει η Νέα Δημοκρατία, με μία διαφορετική εκδήλωση στα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης. Παλαιά και νέα στελέχη του κόμματος, αλλά και ηχηρές απουσίες από τα γενέθλια, καθώς οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, παρά την πρόσκληση που τους απηύθυνε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το σύνθημα: «Πάμε Ρηγίλλης», στα 50 χρόνια, υποσχέθηκε «μια ευρύχωρη παράταξη με ακτινοβολία και έξω από τα τείχη της».

«Μόνο μπροστά» το βλέμμα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε πως «το 2106 πήρα μια εντολή να ανανεώσω το κόμμα μας, να το κάνω πιο ευρύχωρο να το θέσω στην καρδιά ενός πλατιού μετώπου. Έτσι και έγινε και επικράτησε σε όλες τις μάχες που δώσαμε». Και τόνισε εκ νέου: «Το βλέμμα μας δεν κοιτά ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Μόνο μπροστά».

Αυτό το κόμμα έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά για να οδηγεί την πατρίδα μας πάντα μπροστά, είπε, κάνοντας αναφορές στον ιδρυτή  Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. «Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς παρόντες και απόντες» σημείωσε.

«Η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης»

Εκτίμησε πως η κυριαρχία της Ν.Δ. είναι «αδιαμφισβήτητη» και είπε πως «η κρίση στην αντιπολίτευση δεν είναι ανεξάρτητη από τη δική μας ρεαλιστική πολιτική. Εμείς σπάσαμε ιδεολογικές αγκυλώσεις και δόγματα. Ακυρώσαμε τα θεμέλια που στέκονταν για πολλά χρόνια οι αντίπαλοί μας».

Με φόντα το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης τόνισε πως «από αυτά τα γραφεία ξεδιπλώθηκαν οι μεγάλες στιγμές της κομματικής μας ιστορίας» και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης η οποία στάθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και απέναντι στο σαράκι του διχασμού».

Σε κλίμα εορταστικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως αυτήν την ημέρα της γιορτής, πρέπει να απαντήσουμε και εμείς στην παράταξη και σε όσα μας έχει προσφέρει. «Πρέπει να της χαρίσουμε και εμείς τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες».

Όσον αφορά το δώρο που ζητά η ΝΔ στα γενέθλιά της «είναι να χτίσουμε πιο γρήγορα το αύριο» ανέφερε.  

Η ιστορία του κόμματος

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή στις γιγαντοοθόνες ενός βίντεο με δηλώσεις στελεχών για τη Νέα Δημοκρατία η οποία όπως επεσήμαναν επί πενήντα χρόνια βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ακολούθησε ένα επετειακό βίντεο για την ιστορία του κόμματος το οποίο περιέχει σημαντικές στιγμές και πρόσωπα, από τον Οκτώβριο του 1974 μέχρι και σήμερα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζονται στο βίντεο.

Η συνέντευξη στο MEGA

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, στον οποίο και αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

«Αν κάτι μας δίδαξε ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού και του πραγματισμού. Η ΝΔ βρίσκεται διαχρονικά απέναντι στον λαϊκισμό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν δίστασε να ξεφύγει από πολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και να κοιτάξει προς το μέλλον», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημείωσε χαρακτηριστικά, μάλιστα, πως «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε ότι ‘εγώ δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε αριστερός, είμαι προοδευτικός’. Αυτή την προσαρμοστικότητα τιμούμε σήμερα. Ήταν ο κατεξοχήν πολιτικός που προσπαθούσε να προσελκύσει τους καλύτερους ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους αφετηρία».

Φίλοι και μέλη της Νέας Δημοκρατίας έχουν συγκεντρωθεί στη Ρηγίλλης για τη γιορτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Only in

Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ – Αποφασισμένοι να του χαλάσουν την γιορτή;

Με το Μαξίμου να προσπαθεί να πείσει για το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας σε κυβέρνηση και κόμμα, η βροχή ερωτήσεων για κρίσιμα θέματα από βουλευτές της ΝΔ και οι πιθανές απουσίες από τη μεγάλη γιορτή, χαλάνε την εικόνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024