Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη νέα του σεζόν στη Euroleague από την Τουρκία, αντιμετωπίζοντας τη Φενέρμπαχτσε (04/10, 20:30), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μετρά μια σημαντική επιστροφή. Oι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον Σακίλ ΜακΚίσικ να επιστρέφει στη 12άδα της ομάδας, εξέλιξη πολύ σημαντική, καθώς ο Αμερικανός φόργουορντ δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι των Πειραιωτών με την αθλητικότητα και την ταχύτητα που διαθέτει.

Αντίθετα ο Μήτρου-Λονγκ δεν ακολούθησε την αποστολή καθώς έμεινε στην Αθήνα και κοντά στη γυναίκα του, η οποία έφερε στον κόσμο το παιδί τους και αποφασίστηκε να μείνει πίσω. Εκτός παραμένουν για τον Ολυμπιακό οι τραυματίες, Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Κίναν Έβανς.

Πάμε να δούμε τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός προκειμένου να φύγει από την Κωνσταντινούπολη με το πρώτο «διπλό» του για τη φετινή σεζόν.

Μαριάνοβιτς ο υπ’ αριθμόν 1 «δημόσιος κίνδυνος»

Η Φενέρμπαχτσε λόγω και της απουσίας των Φαλ και Μιλουτίνοφ πολύ λογικά θα επιδιώξει να ακουμπήσει την μπάλα στο ζωγραφιστό και στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος δεν θα έχει αντίπαλο στα κυβικά του, ούτε καν κοντά σε αυτά, με τους Ράιτ και Πετρούσεφ να καλούνται να τον περιορίσουν.

Ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό θα είναι σε πόσο μεγάλο μέρος του παιχνιδιού θα είναι φρέσκος, καθώς δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος, αλλά και το πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα επιλέξει να τον αντιμετωπίσει.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να ελέγξει τον Σέρβο «γίγαντα» θα έχει ένα πονοκέφαλο λιγότερο και θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για να φύγει νικητής από την έδρα της Φενέρ.

Να μην βρει ρυθμό η περιφέρεια

Κλειδί νούμερο δύο, να μην καταφέρει η γεμάτη αλλά και πολύ ταλαντούχα περιφέρεια της Φενέρ να βρει ρυθμό. Μπάλντγουϊν, Γουίλμπεκιν και Γκούντουριτς είναι οι πιο προικισμένοι γκαρντ των Τούρκων, με τον τελευταίο να ακουμπά και στο «3», όντας εξαιρετικός σουτέρ.

Όμως στην περιφέρεια έχει και ο Ολυμπιακός υπεροπλία και μπορεί να αντιπαρατάξει τους Γουόκαπ, Βιλντόζα, Γκος και πάει λέγοντας. Αναφέραμε αυτούς τους τρεις διότι πιέζουν πολύ καλά την μπάλα και είναι αρκετά καλοί αμυντικοί. Ο Γουόκαπ δε είναι και ο κορυφαίος της περυσινής Euroleague.

Αν προσέξει αυτά τα στοιχεία ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρώτη του εκτός έδρας επικράτηση της σεζόν.