Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη και επικράτησε με 3-0 της Μπράγκα για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Europa League, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη για φέτος στην Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν επιβλητικοί σε όλο το 90λεπτο και δεν επέτρεψαν στην πορτογαλική ομάδα να πάρει… ανάσα, φτάνοντας σε ένα άνετο τρίποντο. Σκόρερ για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί και ο Σαντιάγκο Έσε, με τον Μαροκινό «killer» να σκοράρει δύο τέρματα.

Η ασίστ με την Μπράγκα και η πολύ ιδιαίτερη… σχέση των δύο

Ο Ελ Κααμπί ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τους Πειραιώτες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά και αυτός που έβαλε τρίτο τέρμα, μετά από πίεση ψηλά από τους ερυθρόλευκους και ασίστ του Ροντινέι, σε μία ιδιαίτερη συνήθεια τον τελευταίο 1,5 χρόνο για τον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε ως εξτρέμ κόντρα στην Μπράγκα και ήταν εξαιρετικός, ενώ έδωσε ακόμη μία ασίστ στον Μαροκινό συμπαίκτη του, με τον οποίο έχουν δημιουργήσει μία τρομερή σύνδεση. Συγκεκριμένα, ο Ροντινέι με την πάσα πάρε-βάλε στο τρίτο τέρμα έφτασε τις 7 ασίστ στον Ελ Κααμπί και έγινε ο δεύτερος παίκτης που μοιράζει τόσες ασίστ στην καριέρα του Μαροκινού μαζί με τον Ντάνιελ Ποντένσε, σε ένα αν μη τι άλλο σπουδαίο επίτευγμα.

Ροντινέι «κερνάει», Ελ Κααμπί σκοράρει…

Το πιο σημαντικό στην ιδιαίτερη σύνδεση των δύο, είναι πως ο «Ρόντι» από τις 7 ασίστ, έχει δώσει πάσα για γκολ στον Ελ Κααμπί 4 φορές σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Και όλες ήταν στην περσινή επική χρονιά του Ολυμπιακού, που έφτασε μέχρι την ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League.

Συγκεκριμένα, η πρώτη «ευρωπαϊκή» ασίστ του Βραζιλιάνου μπακ-χαφ στον Μαροκινό φορ ήταν στην περσινή πρεμιέρα του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, όπου αντιμετώπισε στο Φάληρο τη Φράιμπουργκ και ηττήθηκε με 2-3.

Από εκεί και πέρα, οι δύο τους «βρέθηκαν» ξανά στη φάση των ομίλων του Europa League κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα εντός έδρας, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-2 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη νοκ-άουτ φάση του Europa Conference League, που μετέπειτα κατέκτησε.

Η τρίτη ασίστ του Ροντινέι στον Ελ Κααμπί ήταν ξανά στο Καραϊσκάκη, αυτή τη φορά στη ρεβάνς με την Φερεντσβάρος για τα play off του Europa Conference League, όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν με 1-0 και πήραν την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Η τέταρτη τελική πάσα του «Ρόντι» ήταν αυτή με την Μπράγκα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ενώ έχει άλλες τρεις στη Super League κόντρα στον Άρη (δύο φορές), αλλά και κόντρα στη Λαμία. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί είναι πως ο Ροντινέι αγωνίστηκε στο ματς με την Μπράγκα ως εξτρέμ και μοίρασε ασίστ στον φορ των Πειραιωτών, ενώ και στο φετινό ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αγωνίστηκε σαν εξτρέμ στο τελευταίο 20λεπτό και έδωσε ξανά πάσα για γκολ στον Ελ Κααμπί.

Τα νούμερα που εντυπωσιάζουν και ο Ελ Αραμπί

Συνολικά, ο Ροντινέι είτε ως δεξιός μπακ, είτε ως εξτρέμ έχει παίξει μαζί με τον Ελ Κααμπί σε 55 ματς (3.630 αγων λεπτα) και έχουν μετρήσει 31 νίκες, 9 ισοπαλίες και 12 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Όσον αφορά τα νούμερα των δύο ποδοσφαιριστών, ο Βραζιλιάνος, που ανανέωσε πρόσφατα με τον Ολυμπιακό έχει 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και 5 γκολ, ενώ ο «killer» Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει 58 παιχνίδια με 39 γκολ και 4 ασίστ.

Το πιο εντυπωσιακό με τον Μαροκινό είναι πως σε ούτε 1,5 χρόνο έχει πετύχει 18 τέρματα με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και γράφει ιστορία, αφού έχει ξεπεράσει ήδη σπουδαία ονόματα στην ερυθρόλευκη ιστορία και είναι πίσω μόνο από τον συμπατριώτη του και πρώην συμπαίκτη του στο λιμάνι, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που είναι στην κορυφή με 20 τέρματα.