Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Δημόσιο κήρυγμα από τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μετά από 4 χρόνια – Θα αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις της χώρας;

Ιράν: Δημόσιο κήρυγμα από τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μετά από 4 χρόνια – Θα αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις της χώρας;

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μία «τελετή μνήμης» για τον νεκρό ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, πρόκειται να ηγηθεί της προσευχής της Παρασκευής και να εκφωνήσει δημόσιο κήρυγμα που μπορεί να ρίξει φως στα σχέδια της χώρας αναφορικά με το Ισραήλ, μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση της Τρίτης (1/10).

Το έκτακτο κήρυγμα της Παρασκευής από τον Χαμενεΐ —το πρώτο μετά από σχεδόν πέντε χρόνια— έρχεται τρεις ημέρες πριν από τη συμπλήρωση του ενός έτους από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, που προκλήθηκε από την επίθεση της παλαιστινιακής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ανώτατος ηγέτης, που κατέχει τη μεγαλύτερη εξουσία στο Ιράν, θα ηγηθεί των μουσουλμάνων στην προσευχή στο Μεγάλο Τέμενος Imam Khomeini στο κέντρο της Τεχεράνης, ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα του.

Ο Χαμενεΐ ηγήθηκε για τελευταία φορά της προσευχής της Παρασκευής τον Ιανουάριο του 2020, μετά την επίθεση πυραύλων του Ιράν σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιράκ

Η προσευχή θα ακολουθήσει μια «τελετή μνήμης» στις 10:30 π.μ. (07:00 GMT) για τον Χασάν Νασράλα, τον νεκρό ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο θάνατος του Νασράλα «δεν είναι μικρή υπόθεση»

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, οι οποίοι υπακούουν στον Χαμενεΐ, δήλωσαν ότι οι ρίψεις των περίπου 200 πυραύλων την Τρίτη ήταν σε αντίποινα για τη δολοφονία του Νασράλα από το Ισραήλ μαζί με τον διοικητή των Φρουρών, Αμπάς Νιλφουρουσάν, σε επίθεση στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Βηρυτό, καθώς και για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη τον Ιούλιο.

Ο Χαμενεΐ ηγήθηκε για τελευταία φορά της προσευχής της Παρασκευής τον Ιανουάριο του 2020, μετά την επίθεση πυραύλων του Ιράν σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιράκ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του εμβληματικού διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Την Πέμπτη στην Τεχεράνη, πλήθη που κρατούσαν σημαίες της Χεζμπολάχ και του Ιράν συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, για να καταδικάσουν τα «εγκλήματα» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χαμενεΐ είχε κηρύξει δημόσιο πένθος στο Ιράν για τον Νασράλα και την Τετάρτη είπε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ «δεν είναι μικρή υπόθεση».

Only in

Η μιζέρια και η διαμαρτυρία

Η αυξανόμενη κυβερνητική δυσανεξία απέναντι στη διαμαρτυρία αποτυπώνει εθελοτυφλία απέναντι στον πραγματικό κοινωνικό συσχετισμό δύναμης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024