Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Καρντάσιαν: Γιατί ζητά την αποφυλάκιση των αδερφών Μενέντεζ

Καρντάσιαν: Γιατί ζητά την αποφυλάκιση των αδερφών Μενέντεζ

«Δεν είναι τέρατα. Είναι ευγενικοί, έξυπνοι και ειλικρινείς», λέει η Κιμ Καρντάσιαν για τα αδέρφια Μενέντεζ που καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη το 1996 για τη δολοφονία των γονιών τους

Υπέρ της επανεξέτασης των ποινών ισόβιας κάθειρξης των Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονέων τους τάσσεται η Κιμ Καρντάσιαν.

Αφότου επισκέφθηκε τα αδέρφια στη φυλακή, η διάσημη τηλεπερσόνα έγραψε ένα δοκίμιο για το NBC News, στο οποίο υπερασπίζεται δημόσια τους αδερφούς, ζητώντας την αποφυλάκισή τους, ενώ τονίζει πως ο χαρακτηρισμός τους ως «τέρατα» είναι άδικος.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδέρφια Μενέντεζ καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη το 1996 για τη δολοφονία των γονιών τους το 1989.

Το δοκίμιο της Κιμ Καρντάσιαν έρχεται αφού ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν δήλωσε ότι το γραφείο του επανεξετάζει την υπόθεση και όρισε ακρόαση για τις 29 Νοεμβρίου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα καταδίκη ή επανάληψη της δίκης.

«Η ιστορία αυτή είναι πολύ πιο περίπλοκη»

«Είμαστε όλοι προϊόντα των εμπειριών μας. Διαμορφώνουν αυτό που ήμασταν, αυτό που είμαστε και αυτό που θα γίνουμε. Φυσιολογικά και ψυχολογικά, ο χρόνος μας αλλάζει και αμφιβάλλω αν κάποιος θα ισχυριζόταν ότι είναι το ίδιο άτομο που ήταν στα 18 του. Εγώ ξέρω ότι δεν είμαι!», έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν σε ένα προσωπικό δοκίμιο.

Και συνέχισε: «Νομίζετε ότι γνωρίζετε την ιστορία του Λάιλ και του Έρικ Μενέντεζ. Σίγουρα νόμιζα ότι την ήξερα: Το 1989, τα αδέρφια, ηλικίας 21 και 18 ετών αντίστοιχα, πυροβόλησαν και σκότωσαν άγρια τους γονείς τους στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς. Το 1996, μετά από δύο δίκες, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής. Όπως συμβαίνει συχνά, η ιστορία αυτή είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται στην επιφάνεια. Και τα δύο αδέρφια δήλωσαν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά, σωματικά και συναισθηματικά για χρόνια από τους γονείς τους».

«Οι δολοφονίες δεν δικαιολογούνται. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Ούτε η συμπεριφορά τους πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το έγκλημα»

Αναφερόμενη στην πρώτη δίκη των αδερφών, η Κιμ Καρντάσιαν έγραψε ότι «μεταδόθηκε από την τηλεόραση για να τη δουν όλοι, και η υπόθεση του Έρικ και του Λάιλ έγινε ψυχαγωγία για το έθνος, τα βάσανά τους και οι ιστορίες κακοποίησης γελοιοποιήθηκαν σε σκετς στο Saturday Night Live. Τα μέσα ενημέρωσης μετέτρεψαν τα αδέρφια σε τέρατα και σε εντυπωσιασμό για τα μάτια – δύο αλαζονικά, πλούσια παιδιά από το Μπέβερλι Χιλς που σκότωσαν τους γονείς τους από απληστία. Δεν υπήρχε χώρος για ενσυναίσθηση, πόσο μάλλον για συμπάθεια».

Επίσης, σημείωσε ότι οι Μενέντεζ «δεν είχαν καμία πιθανότητα δίκαιης δίκης σε αυτό το πλαίσιο» και ότι «υπήρχαν περιορισμένοι πόροι για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης» εκείνη την εποχή.

«Δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου συστήματα για την υποστήριξη των επιζώντων και η ευαισθητοποίηση του κοινού για το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης από άνδρες ήταν ελάχιστη, συχνά θολωμένη από προκαταλήψεις και ομοφοβία», υπογράμμισε.

«Δεν είναι τέρατα – Είναι ευγενικοί, έξυπνοι και ειλικρινείς»

Η Καρντάσιαν συμπλήρωσε: «Έχω περάσει χρόνο με τον Λάιλ και τον Έρικ – δεν είναι τέρατα. Είναι ευγενικοί, έξυπνοι και ειλικρινείς άνδρες. Στη φυλακή, και οι δύο έχουν υποδειγματικό πειθαρχικό μητρώο».

«Οι δολοφονίες δεν δικαιολογούνται. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Ούτε η συμπεριφορά τους πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το έγκλημα. Αλλά δεν πρέπει να αρνηθούμε ποιοι είναι σήμερα στα 50 τους χρόνια. Η δίκη και η τιμωρία που έλαβαν αυτά τα αδέρφια ταιριάζει περισσότερο σε έναν κατά συρροή δολοφόνο παρά σε δύο άτομα που υπέστησαν χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης από τους ίδιους τους ανθρώπους που αγαπούσαν και εμπιστεύονταν», πρόσθεσε η τηλεπερσόνα.

Η Κιμ Καρντάσιαν έκλεισε το κείμενό της σημειώνοντας: «Με την υπόθεσή τους ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – και λαμβάνοντας υπόψη την αποκάλυψη μιας επιστολής του 1988 από τον Έρικ προς τον ξάδελφό του που περιγράφει την κακοποίηση – η ελπίδα μου είναι να επανεξεταστούν οι ποινές ισόβιας κάθειρξης του Έρικ και του Λάιλ Μενέντεζ. Το οφείλουμε σε εκείνα τα μικρά αγόρια που έχασαν την παιδική τους ηλικία, που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ακουστούν, να βοηθηθούν ή να σωθούν».

Only in

Βαθαίνει το ρήγμα στη ΝΔ – Αποφασισμένοι να του χαλάσουν την γιορτή;

Με το Μαξίμου να προσπαθεί να πείσει για το κλίμα ενότητας και ομοψυχίας σε κυβέρνηση και κόμμα, η βροχή ερωτήσεων για κρίσιμα θέματα από βουλευτές της ΝΔ και οι πιθανές απουσίες από τη μεγάλη γιορτή, χαλάνε την εικόνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024