Τραγικό τέλος είχε η αγωνιώδης αναζήτηση του 52χρονου φύλακα επιχείρησης που ήταν αγνοούμενος μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας «Cassandra».

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (05/10) χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση 6-7 χιλιόμετρα από το σημείο όπου βρισκόταν το φυλάκιό του, κοντά στην κωμόπολη Στράτος της Αιτωλοακαρνανίας. Τον εντόπισαν άνδρες της ομάδας ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στην περιοχή.

«Βρέχει πολύ, ο χείμαρρος έχει φουσκώσει» – Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου 52χρονου σε συνάδελφό του τα ξημερώματα

Εικάζεται ότι παρασύρθηκε μαζί με το φυλάκιο από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που «έσπασε».

Ποιος ήταν ο άτυχος 52χρονος – Δίπλα σε κορμό δέντρου βρέθηκε το πτώμα του

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο 52χρονος βρέθηκε νεκρός δίπλα σε κορμό δέντρου, από τον οποίο πιθανόν επιχείρησε να πιαστεί για να σωθεί από τη μανία του χειμάρρου.

Πρόκειται για έναν 52χρονο εργαζόμενο ως φύλακα σε λατομείο στην περιοχή Λεπενού και παρασύρθηκε από χείμαρρο, μετά από ρέμα που «φούσκωσε» στην περιοχή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πτώμα του βρέθηκε 100 μέτρα από την κοίτη του χειμάρρου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του που είχε παρασυρθεί σε λασπώδη περιοχή, καθώς η κακοκαιρία Cassandra έπληξε την περιοχή το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Ο ίδιος, όπως ανέφερε στο EΡΤNEWS ο δίδυμος αδερφός του που παρακολουθούσε από κοντά την πορεία των ερευνών, επικοινώνησε στις 5.30 το πρωί με συνάδελφό του, στον οποίο φέρεται να είπε ότι έβρεχε πολύ και ότι είχε φουσκώσει ο χείμαρρος. Έκτοτε δεν είχε άλλη επικοινωνία και το κινητό του τηλέφωνο παρέμενε κλειστό.

Καταστροφικό το πέρασμα της «Cassandra»

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία και της υπερχείλισης χειμάρρων, έχουν προκληθεί προβλήματα στις περιοχές του Στράτου, της Λεπενούς και του Καστρακίου, στο Αγρίνιο, όπως επίσης στο Ρίβιο, στη Μαλεσιάδα, στους Αμοργιανούς, στην Πετρώνα και στο Μπαμπαλιό.

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Στην κωμόπολη Στράτο οι κάτοικοι μετρούν πληγές καθώς οι ζημιές που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του χειμάρρου Ρύακας. «Πνιγήκακε από τη βροχή που έπεσε στην Κεχρινιά», λέει κάτοικος.

Έχουν πλημμυρίσει υπόγεια σπιτιών και προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε αποθήκες, επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδας. Προβλήματα καταγράφονται και στο αγροτικό δίκτυο, σύμφωνα με το agrinionews.gr.