Θεσσαλονίκη: Έκανε παρκούρ ο 14χρονος που έπεσε στο κενό; Τι λένε γείτονες για το σημείο της πτώσης
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 14χρονου που έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Μαρτυρίες κατοίκων «ενοχοποιούν» ως αιτία του ατυχήματος το ριψοκίνδυνο άθλημα «παρκούρ»
Σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι υποβάλλεται ο 14χρονος που έπεσε από τον 4ο όροφο ακατοίκητης πολυκατοικίας, νωρίτερα σήμερα στη Θεσσαλονίκη την περιοχή του Εύοσμου.
Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στο οποίο οδηγήθηκε ο έφηβος μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη, τα ευρήματα των εργαστηριακών εξετάσεων «έδειξαν» ότι υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Όπως έγινε γνωστό, η πτώση συνέβη γύρω στις 7 το απόγευμα σε πολυκατοικία επί της οδού Μολδοβλαχίας, όταν έσπασε προστατευτικό τζάμι στην ταράτσα της πολυκατοικίας με υυαποτέλεσμα ο ανήλικος να βρεθεί στον φωταγωγό.
Μαρτυρίες περιοίκων αναφέρουν ότι μαζί με τον 14χρονο βρίσκονταν εκείνη την ώρα κι άλλα παιδιά της ηλικίας του.
Σύμφωνα δε με τις ίδιες μαρτυρίες, συχνά ανήλικοι κάνουν «παρκούρ» στην ταράτσα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, πηδώντας από παρακείμενη, εγκαταλελειμμένη, οικοδομή.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις επιτόπιες έρευνες και συγκεντρώνει μαρτυρίες προκειμένου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για τις συνθήκες του ατυχήματος.
Τι είναι το παρκούρ και γιατί ενοχοποιείται;
Στα μάτια του αμύητου το παρκούρ είναι μια σειρά από λίαν εντυπωσιακές και άκρως επικίνδυνες «ταρζανιές», με πεδίο δράσης το αστικό τοπίο. Ταράτσες, μπαλκόνια, ράμπες, σκάλες, παγκάκια, τα πάντα μπορεί να γίνουν «σκηνικό» για άλματα, πτώσεις, ακροβατικά, που πρέπει να εκτελούνται με ταχύτητα και χάρη.
Σύμφωνα με την wikipedia «το παρκούρ (γαλλ. και αγγλ. parkour), γνωστό και ως τέχνη της κίνησης, είναι μια -γαλλικής προέλευσης- μη ανταγωνιστική, σωματική και πνευματική τεχνική άσκησης που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό χώρο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες. Οι μαθητές του παρκούρ ονομάζονται traceurs (τρασέρ) και οι μαθήτριες traceuses (τρασέζ)».
Δεν είναι η πρώτη φορά που το παρκούρ θεωρείται υπαίτιο ατυχημάτων. Το 2023 στην Ιστιαία Έυβοιας, 15χρονος μαθητής τραυματίστηκε την ώρα που έκανε παρκούρ μαζί με την παρέα του, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η περιγραφή του ατυχήματος έχει ανατριχιαστικές ομοιότητες με όσα φαίνεται να συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη: Ο 15χρονος στραβοπάτησε σε κάποια σκεπή με αποτέλεσμα να πέσει σε φωταγωγό πολυκατοικίας και να τραυματιστεί, ευτυχώς, όχι σοβαρά. «Παραλίγο να χάσει τη ζωή του», έγραφαν τότε τα δημοσιεύματα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις