Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o

Διαμαντοπούλου: Κοζάνη και ξερό ψωμί…

Μιλά με θαυμασμό για τη Φώφη Γεννηματά και τη Ντόρα Μπακογιάννη, στηλιτεύει την πολιτική Ερντογάν, «πολύ μόνος» λέει για τον Γιασέρ Αραφάτ, και όταν τίθεται δίλημμα Κοζάνη ή κάτι άλλο... ψηφίζει δαγκωτό Κοζάνη

Η Άννα Διαμαντοπούλου μετά την μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο in, κάθεται στην καρέκλα των γρήγορων ερωτήσεων. Μιλάει ήρεμα και με σωστό ρυθμό, επιτυγχάνοντας να δώσει σαφείς απαντήσεις σε πολύ λίγο χρόνο αποφεύγοντας τις μονολεκτικές απαντήσεις.

Χαρακτηρίζει προκλητική και τελικά καταστροφική την πολιτική και ρητορική του Ερντογάν, προειδοποιεί για τη «μεγάλη βόμβα του πλανήτη», την Αφρική, μιλά για την κλιματική αλλαγή και την τεχνητή νοημοσύνη.

«Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής και είχα μεγαλώσει με αυτό το βίωμα και αυτό το όραμα καταρρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι η απάντησή της στην ερώτηση περί Αριστεράς.

Ερντογάν; 

Σπουδαίος ηγέτης, απρόβλεπτος, εξαιρετικά προκλητικός και νομίζω εν τέλει όχι με θετικά αποτελέσματα και για τον λαό του, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Αφρική;

Η μεγάλη βόμβα του πλανήτη βόμβα που μπορεί να γίνει έκρηξη ανάπτυξης και ευημερίας και το ακριβώς αντίθετο. Έχουμε ευθύνη να επενδύσουμε στην Αφρική.

Πού θα κάνετε το γραφείο, το προσωπικό σας όταν γίνεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που θα σας βλέπει ο κόσμος;

Στη Χαριλάου Τρικούπη

Γιασέρ Αραφάτ;

Τον γνώρισα προσωπικά και συνεργάστηκα όταν ήμουν επίτροπος μαζί του. Μεγάλη μορφή, μεγάλη προσωπικότητα, πολύ μόνος νομίζω, είχε τρομακτικούς αντιπάλους.

Φώφη Γεννηματά;

Μια σπουδαία γυναίκα που έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ. Είχαμε όλοι συγκλονιστεί από τον πολύ πρόωρο θάνατό της.

Ντόρα Μπακογιάννη;

Στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας θεωρώ ότι είναι μια από τις και ένα από τα σοβαρότερα άτομα με γνώση και θάρρος της γνώμης της. Ατύχησε κυρίως για το τι ήταν οι γυναίκες σε μια πολύ δύσκολη εποχή και σε ένα δύσκολο κόμμα.

Αριστερά;

Η Αριστερά είναι ταυτισμένη στην Ελλάδα με ηθική. Δυστυχώς η κυβερνώσα αριστερά κατέρριψε αυτόν τον μύθο και είναι κακό για όλους μας. Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής και είχα μεγαλώσει με αυτό το βίωμα και αυτό το όραμα καταρρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιματική αλλαγή;

Η μεγαλύτερη απειλή και η μεγαλύτερη πρόκληση. Που σημαίνει ότι δεν θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, αλλά θα μαζέψουμε τα μανίκια για να προλάβουμε και να σώσουμε ότι μπορούμε.

Τεχνητή νοημοσύνη;

Είναι ο καταλύτης της νέας εποχής. Αλλάζει τα πάντα σε όλα τα επαγγέλματα, ακόμα και στον τρόπο που επικοινωνούμε. Όποιος στην πολιτική δεν καταλάβει την ανάγκη της τεχνητής νοημοσύνης ως στοιχείο αλλαγής πολιτικών, θα βλάψει σοβαρά τη χώρα του.

Κοζάνη ή Λωζάννη;

Κοζάνη και ξερό ψωμί.

Κοζάνη ή Κολωνάκι.

Κοζάνη.

—————————————

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο in του Νίκου Ανδρουλάκη: Το ερώτημα πλέον για το ΠΑΣΟΚ είναι πότε θα κερδίσει τη ΝΔ

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο in του Παύλου Γερουλάνου: Την Κυριακή ψηφίζουμε γι’ αυτόν που θα νικήσει τον Μητσοτάκη

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο in του Χάρη Δούκα: Δεν θέλω το «ενός ανδρός αρχή», αλλά συμμετοχικό σύστημα

Only in

Αποκάλυψη: Εγγραφο ΕΛ.ΑΣ για «εξωραϊσμό» τμημάτων εν όψει άφιξης της Επιτροπής του ΟΗΕ για βασανιστήρια

Η επίσκεψη αποσυνδέεται από τα πρόσφατα συμβάντα σε Αγιο Παντελεήμονα και Ομόνοια. Zητείται να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο στους ελέγχους των εκπροσώπων του ΟΗΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024