Είναι η μεγαλύτερη γιορτή μπύρας του κόσμου, όπου πηγαίνουν μέχρι και οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου. Φυσικά και μιλάμε για το Oktoberfest, όπου για δύο εβδομάδες μετατρέπει το Μόναχο σε μια απέραντη ζυθοποιία.

Από πέρσι, όμως, έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να ζήσουμε το δικό μας Oktoberfest στην Αθήνα – το event του 2023 ήταν sold out από νωρίς, με χιλιάδες κόσμο να το επισκέπτεται στις τέσσερις ημέρες που διήρκεσε. Μια επιτυχία που ουσιαστικά κλείδωσε την επιστροφή του και φέτος, με την υποστήριξη του Athens Street Food Festival.

Tο Oktoberfest Athens 2024 έχει ήδη προσγειωθεί εδώ και δύο ημέρες στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, ωστόσο η αποκορύφωσή του έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Εκτός από τις δεκάδες γερμανικές ετικέτες, στο φετινό event θα έρθουν από την Βαυαρία ειδικά βαρέλια περιορισμένης σοδειάς, ειδικά για το Paulaner Oktoberfest της Αθήνας.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που κάνουν το Oktoberfest τόσο ξεχωριστό: η παραδοσιακή γερμανική κουζίνα, οι παραδοσιακές γερμανικές ενδυμασίες, η απαραίτητη μουσική συνοδεία από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, stand-up καλλιτέχνες και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Μια ιστορία γεμάτη μπύρα

Tο πρώτο Oktoberfest διοργανώθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1810 ως γαμήλιο γλέντι του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α’ και της πριγκίπισσας της Σαξωνίας Τερέζας. Όλες οι ζυθοποιίες του Μονάχου προσφέρουν μπύρα στους επισκέπτες σε χαρακτηριστικές σκηνές χωρητικότητας 2-3.000 ατόμων, ενώ οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με μια ιπποδρομία πέντε μέρες αργότερα. Έκτοτε καθιερώθηκε ως πανηγύρι, με μουσική, χορό και φυσικά λίτρα μπύρας.

// Εισιτήρια θα βρείτε στο inTickets