Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες πρωί, πρωί Σαββάτου έτρεχαν οι Συριζαίοι με την τσίμπλα στο μάτι να βρουν χώρο -λέει- για το συνέδριο, καθώς διαπίστωσαν ότι σε ολόκληρη την Αθήνα δεν υπάρχει μέρος για να κάνουν το συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για την 1η Νοέμβρη.

Δυστοκίες

Και μιας και θα ψάξουν χώρο, θα κάνουν το ίδιο και για συνέδρους καθώς φαίνεται πως υπάρχει μια δυστοκία να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι αριθμοί από τις οργανώσεις που είναι ολίγον τι διαλυμένες ή κατά κύριο λόγο σε πολλές απ’ αυτές εκείνοι που κάνουν κουμάντο είναι οι κασελακίστας. Επρόκειτο λοιπόν να συζητηθεί στην έκτακτη Πολιτική Γραμματεία και το ζήτημα παράτασης της εγγραφής μελών ως συνέδρων για δύο εβδομάδες!

Σύγκρουση

Είναι δύσκολο να είσαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αυτόν τον καιρό το αναγνωρίζω. Μετά την ΠΓ έχει συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή και αναμένεται νέο ματς με τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου για ζητήματα εκλογής της νέας ΚΕ, αλλά κυρίως για τη θεματική του επικείμενου συνεδρίου! Νομίζω ότι είναι ζήτημα χρόνου πια εκεί στην Κουμουνδούρου να αρχίσουν να φεύγουν και καρέκλες προς πάσα κατεύθυνση. Εγώ υπέρ της βίας δεν είμαι, τουναντίον, από την άλλη όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι αυτοί θα πάνε αναίμακτα ως το συνέδριο. Για να το πω ποιητικά, είναι μια σύγκρουση δύο κόσμων, εντελώς αντίθετων μεταξύ τους. Θα το ξαναπώ γι’ άλλη μια φορά να το εμπεδώσετε. Όλα αυτά συμβαίνουν για την ταμπακιέρα, για το κόμμα και τις υποδομές του, τη σφραγίδα του, την κρατική χρηματοδότηση. Ουχί για την Αριστερά και τις ιδέες της.

Υποθήκη

Τί αποκάλυψε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, όντας καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή; Ότι ο Stefanos ζήτησε εγγυήσεις προκειμένου να δανείσει ο ίδιος το κόμμα με ποσό 150.000 ευρώ. Και τί ζήτησε ως εγγύηση; Να υποθηκευθεί, λέει, το κτίριο της Κουμουνδούρου!

Καπιταλιστής

Εγώ βέβαια μπροστά δεν ήμουν στον διάλογο και δεν μπορώ να ξέρω αν έγιναν έτσι τα πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής έφταναν στα αυτιά μου κατά καιρούς διάφορες… καινοτόμες προτάσεις του πρώην προέδρου αλλά δεν έδινα σημασία. Καπιταλιστής είναι ο άνθρωπος, τα ξέρει καλύτερα αυτά απ’ τους πλεμπαίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράπονο

Αφήνω την «κάποτε υπήρξα αξιωματική αντιπολίτευση τώρα ψάχνω να δω που θα σταματήσει ο κατήφορός μου» και έρχομαι στο κόμμα της καρδιάς μου, τη ΝΔ. Ένα έχω να πω. Τον έπνιξε το παράπονο τον άνθρωπο. Τον έπνιξε! Στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρομαι και στη συνέντευξη που έδωσε στο Live News του mega και στο Νίκο Ευαγγελάτο.  Οταν ρωτήθηκε για την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργό από το event των γενεθλίων του κόμματος απάντησε πως «εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά»! Και αμέσως μετά το … «πέταξε», πως η γιορτή είναι για τα μέλη του κόμματος, όχι για τους πρωθυπουργούς. Το τελευταίο ήταν κάτι σαν «αι σιχτίρ, μου μαυρίσατε τη ψυχή»!

Παρουσίες κι απουσίες

Κι είχε δίκιο. Ημέρα γενεθλίων, τέτοια πράγματα! Εγώ είμαι μαζί του. Τον συμπονώ και τον παραστέκομαι, εντάξει; Πάντως επειδή κυκλοφόρησαν και διάφορα για το πόσοι και ποιοι βουλευτές θα παρίστανται στην εκδήλωση του οδού Ρηγίλλης, να σημειώσω πως όσοι απουσίαζαν κακό του κεφαλιού τους έκαναν! Διότι η … αρμόδια υπηρεσία του Μεγάρου Μαξίμου με τεφτέρι και μολύβι στο χέρι – ξέρετε, όπως οι παλιοί χωροφύλακες, που πήγαιναν σε αντεθνικές εκδηλώσεις της εποχής τους, εκείνοι βέβαια έπαιρναν μόνο παρουσίες… – έπαιρναν παρουσίες και απουσίες. Κι όλα αυτά «διά τα περαιτέρω»….

Υπερκομματικός ο πρόεδρος…

Θέλω όμως να σας επισημάνω κάτι που πέρασε στο … «ντούκου». Δεν του δόθηκε η πρέπουσα σημασία κι έχω την εντύπωση πως είναι αρκετά ενδιαφέρον! Όταν ρωτήθηκε επίσης για την υποψηφιότητα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, επανέλαβε πως πρέπει να έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά! Μάλιστα.

Πετάει το γάντι;

Με την απάντηση αυτή στη συγκυρία των τελευταίων ημερών – θα μπορούσε να πει κανείς ότι –  πετάει το γάντι στους υπέρμαχους του «δεξιού» Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην εσωκομματική αντιπολίτευση φυσικά. Και στους επικεφαλής της! Και πως τα χαρτιά του θα τα ανοίξει στις αρχές του χρόνου. Αν επιμείνει σ΄ αυτή τη λογική θα είναι σα να επαναλαμβάνει τα όσα συνέβησαν στη ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δηλαδή στον διχασμό του κόμματος, ευελπιστώντας  ωστόσο στην στήριξη της αντιπολίτευσης. Λέτε; Εγώ πάντως δεν το αποκλείω! Θα είναι σα να τους λέει «αν θέλετε να με ρίξετε, κάντε το». Απελευθερώνοντας το τζίνι από μπουκάλι! Θα τα δούμε όλα αυτά – καλά να είμαστε….

Κατάρρευση

Σταθερά πάντως στο περίπου 22% βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνά και με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Mega. Γενέθλια πενήντα χρόνων με δημοσκοπική κατάρρευση πρώτη φορά κάνει το κυβερνητικό κόμμα….

Η ώρα της αλήθειας…

Εν τω μεταξύ τα ψέματα τελείωσαν. Αύριο το βράδυ θα δούμε μεταξύ ποιων δύο υποψηφίων προέδρων θα κριθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ την επόμενη Κυριακή. Στο τελικό δίδυμο βρίσκεται σίγουρα ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά πλέον η θέση του Χάρη Δούκα δεν είναι το ίδιο σίγουρη, με δημοσκοπικά ευρήματα να μιλούν για έκπληξη από την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Πάντως σύμφωνα και με την δημοσκόπηση της Metron Analysis το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κερδίζει σταθερά και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση, με την «εξαέρωση» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ!