Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας: Προχωράμε σε εκατοντάδες νέες προσλήψεις πυροσβεστών – Πόσοι θα φτάσουν τη νέα αντιπυρική περίοδο

Κικίλιας: Προχωράμε σε εκατοντάδες νέες προσλήψεις πυροσβεστών – Πόσοι θα φτάσουν τη νέα αντιπυρική περίοδο

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε σε νέες προσλήψεις δασοκομάντος και πυροσβεστών

«Οι πυροσβέστες θα ξεπεράσουν τους 15.000 και με τους 2.500 εποχικούς θα φτάσουν τελικά να είναι 17.000 – 18.000 στην επόμενη αντιπυρική περίοδο», υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος σε νέες προσλήψεις δασοκομάντος και πυροσβεστών.

Αναφερόμενος ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην ΕΡΤ, στη φωτιά στην Αμαλιάδα, τόνισε πως υπήρξε έναρξη πυρκαγιών από το πρωί μέχρι το βράδυ σε διαφορετικά σημεία. «Είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει», τόνισε και πρόσθεσε πως «η ΔΑΕ, η ειδική υπηρεσία της Πυροσβεστικής, το διερευνά όπως και η Ελληνική Αστυνομία. Είχαμε νοτιάδες 5, 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Σε μια δύσκολη μέρα όμως δεν δικαιολογούνται τόσες πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε αυτό το χρονικό διάστημα σε αυτή την περιοχή. Όπως πάντα θα αφήσω τις υπηρεσίες μας να κάνουν την έρευνά τους και θα πράξουμε τα δέοντα».

Συμπλήρωσε πως η φωτιά στο Γεράκι ήταν η πιο δύσκολη πυρκαγιά.

Για τη μεγάλη πυρκαγιά το καλοκαίρι στην Αττική, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε πως «φέραμε όλα αυτά τα όπλα στη φαρέτρα μας φέτος, που ήταν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δασικές πυρκαγιές. Και πάλι προσπαθούμε να κάνουμε ακόμα παραπάνω πράγματα».

Υπογράμμισε πως «για τη δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα, θέλω να πω ότι οι συνθήκες ήταν πάρα πάρα πολύ δύσκολες: 8 μποφόρ, 9 μποφόρ, ριπές 10 μποφόρ, μέσα σε χαράδρες και στα βουνά. Έπρεπε να υπερασπιστούμε όλες αυτές τις περιοχές: το Βαρνάβα, τη Νέα Μάκρη, το Μαραθώνα, το Διόνυσο, τη Σταμάτα, το Διόνυσο. Δεν θα μπορούσε να εγκαταλειφθούν όλοι οι άνθρωποι αυτοί σε καμία των περιπτώσεων».

Ακόμη, ευχαρίστησε «όλους τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα για όλη την προσπάθεια την οποία έχουν κάνει».

Για τον τραυματία δασοκομάντο

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στον σοβαρό τραυματισμό ενός δασοκομάντο, λέγοντας πως διεκομίσθη αρχικώς στο νοσοκομείο του Πύργου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αργότερα το πρωί του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου έγινε γνωστό πως ο ίδιος νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και αμέσως μετά σε χειρουργική επέμβαση, η οποία, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πήγε καλά.

Only in

Χωρίς επιταγή ακρίβειας 930.000 χαμηλοσυνταξιούχοι - Ποιοι άλλοι χάνουν

Δεν θα λάβουν το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων όσοι λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ - Ψαλίδι στις αυξήσεις λόγω Εισφοράς Αλληλεγγύης και προσωπικής διαφοράς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024