Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα της Euroleague και ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη με 82-71, σε ένα ματς που λίγο έλειψε να προκληθεί σοβαρό επεισόδιο και σύρραξη μετά την ολοκλήρωση του.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατευθυνόταν προς την πλευρά του πάγκου της Φενέρμπαχτσε για να δώσει το χέρι του στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Λιθουανός είχε μεγάλη ένταση και μίλησε σε πολύ έντονο ύφος στον Έλληνα τεχνικό. Οι δύο τους λίγο έλειψε να «αρπαχτούν» με τον Σάρας να κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο στον προπονητή του Ολυμπιακού και εκείνος να ζητάει τον λόγο.

Οι δυο τους λογομάχησαν για αρκετά δευτερόλεπτα και παραλίγο να έρθουν στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν και να τους χωρίζουν, αποκαθιστώντας την ηρεμία στο παρκέ. Όλα ξεκίνησαν από τον Σάρας, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Μπαρτζώκα, σε μία απαράδεκτη κίνηση ασέβειας από τον τεχνικό της Φενέρ ο οποίος ήταν προκλητικός σε όλο το ματς.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού μετά το συμβάν, καθώς μίλησε για ασέβεια από τον Λιθουανό που η αλήθεια είναι πως έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά περιστατικά από την ημέρα που έγινε προπονητής και έχει πολλές φορές απαράδεκτες συμπεριφορές.

Τόσο απέναντι στους διαιτητές, όσο και στους αντίπαλους προπονητές, αλλά ακόμη και στους ίδιους τους παίκτες του, ενώ είναι χωρίς αμφιβολία ο προπονητής που «πατάει» περισσότερη ώρα στο παρκέ, καθώς φτάνει την ώρα που παίζεται το ματς ακόμη και μέχρι τη γραμμή του τριπόντου. Κάτι που φαίνεται στον διαπληκτισμό να του λέει και ο Μπαρτζώκας.

Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό για την αδικαιολόγητη συμπεριφορά του και τον αντιεπαγγελματικό τρόπο του, με τη Euroleague να έχει μεγάλη ευθύνη, διότι κάνει τα στραβά μάτια συνεχώς στον Λιθουανό κόουτς. Όπως μπορεί να δει κανείς έχει πολλές έξαλλες στιγμές στη διοργάνωση, ενώ έχει και παιχνίδια που «κολλάει» ακόμη και το πρόσωπο του στους διαιτητές και δεν συμβαίνει το παραμικρό, όπως συνέβη με τον Μεντί Ντιφαλά.

Το 2018 που ήταν αντίπαλοι στο Χίμκι – Ζαλγκίρις

Ο Σάρας στις δηλώσεις – απάντηση στον Μπαρτζώκα μετά το συμβάν στο τέλος του Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός τόνισε ότι κάτι αντίστοιχο έχει ξαναγίνει πριν από αρκετά χρόνια. Ο Λιθουανός τεχνικός πήρε θέση για το σκηνικό, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίος δεν ήταν χαρούμενος με τον προπονητή των Ερυθρόλευκων, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε ματς της Ζαλγκίρις με τη Χίμκι, που ήταν το 2018 ο Μπαρτζώκας.

Oι δηλώσεις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μετά το Φενέρ-Ολυμπιακός:

«Έχω καλή σχέση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και ήθελα να το διατηρήσω αυτό. Όμως έκανε κάποια σχόλια που άκουσα και πρέπει να απαντήσω.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μου διδάσκει πως να κοουτσάρω στις γραμμές του γηπέδου. Η πρώτη φορά είχε γίνει όταν ήταν στην Χίμκι. Είχαμε έναν μικρό καυγά αφού δεν θα αφήσω κανέναν προπονητή να μου πει πως να συμπεριφέρομαι ή τι να κάνω με την ομάδα μου. Πιστεύω ότι αυτό είναι απαράδεκτο».

Δείτε μετά το 1:40 του βίντεο

Η ένταση με τον Ντιφαλά

Ο «Σάρας» έχει γίνει… ατραξιόν με τη συμπεριφορά του από πολύ νωρίς στην προπονητική του καριέρα, αφού οι «αποβολές» από παιχνίδια ξεκίνησαν από την εποχή που προπονούσε τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία ακόμη στιγμή που βγαίνει εκτός εαυτού και αποβάλλεται από τους διαιτητές στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.