Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Το 90% του Σλοτ και η Νότιγχαμ που στέρησε το απόλυτο στους «κόκκινους»

Το 90% του Σλοτ και η Νότιγχαμ που στέρησε το απόλυτο στους «κόκκινους»

Η Λίβερπουλ πέρασε και από το Σελχαρστ Παρκ με την τακτική του Σλοτ ν' αποδεικνύεται... χρυσάφι για την ομάδα του λιμανιού

Η Λίβερπουλ είχε δύσκολη εκτός έδρας αποστολή αντιμετωπίζοντας στο Σέλχαρστ Παρκ την Κρίσταλ Πάλας αλλά η ομάδα του λιμανιού δείχνει φέτος ότι έχει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα.

Ακόμα κι αν χρειαστεί να πετύχει ένα γκολ, η ομάδα του Άρνε Σλοτ αποδεικνύει πως το νέο πλάνο είναι κάτι παραπάνω από αποτελεσματικό, καθώς και η νίκη με 1-0 τρεις πόντους χαρίζει.

Οι «κόκκινοι» ξεπέρασαν λοιπόν το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο επικρατώντας των πρωτευουσιάνων με 1-0 και πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τη νίκη αυτή η Λίβερπουλ έφτασε τους 18 βαθμούς μετά από εφτά παιχνίδια κι αυτό σημαίνει ότι θα είναι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας αυτή την αγωνιστική, όποια και αν είναι τα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ.

Εδώ λοιπόν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρουν να εστιάσουμε στην τακτική που έχει εφαρμόσει ο νέος προπονητής των «κόκκινων», μια τακτική που προσεγγίζει τα παιχνίδια με γνώμονα την καλή αμυντική λειτουργία.

Αυτό που θέλει ο Σλοτ είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που δεν θα δέχεται εύκολα γκολ, θεωρώντας πως με την ποιότητα των μέσων και των επιθετικών  που διαθέτει στο ρόστερ, θα «βρίσκει» ένα τουλάχιστον γκολ για να νικήσει.

Κι αυτή η φιλοσοφία έχει μέχρι στιγμής αποδώσει τα μέγιστα για τους «reds» καθώς μετά από εφτά παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ δεν έχει δεχθεί γκολ στα πέντε.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η ομάδα του Ολλανδού προπονητή απολαμβάνει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το ποσοστό που «ζαλίζει» και η Νότιγχαμ

Μια και μόνο ματιά στα αποτελέσματα της Λίβερπουλ στα επίσημα παιχνίδια της σεζόν μέχρι στιγμής είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος ότι το πλάνο του «διαδόχου» του Κλοπ βγήκε «λίρα εκατό».

Σε δέκα λοιπόν παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) οι «κόκκινοι» μετρούν εννιά νίκες, έχουν δηλαδή να επιδείξουν ποσοστό επιτυχίας 90%.

Αν μη τι άλλο ο Σλοτ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από την πορεία της Λίβερπουλ, γνωρίζοντας άλλωστε πολύ καλά ότι είχε αναλάβει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Στα εφτά πρώτα ματς της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ έχει έξι νίκες και μια ήττα, αυτή από τη Νότιγχαμ Φόρεστο στο Άνφιλντ με 1-0. Σ’ εκείνο το ματς η Φόρεστ έκανε το τέλειο παιχνίδι στο αμυντικό σκέλος ενώ και σε ότι αφορά την επίθεση, βρήκε τις αντεπιθέσεις για να «πληγώσει» τους γηπεδούχους.

Αυτή την στιγμή πάντως το σίγουρο είναι ένα για την Λίβερπουλ. Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δεν θα περίμενε εννιά νίκες στα δέκα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν και ο Σλοτ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας.

Είναι βέβαια νωρίς ακόμα αλλά η Λίβερπουλ «βρήκε» απαντήσεις στο ξεκίνημα μιας δύσκολης μεταβατικής περιόδου κι αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολλανδό προπονητή της ομάδας του λιμανιού.

Το αν θα μπορέσει η Λίβερπουλ να «κόψει πρώτη το νήμα» της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς αυτή την στιγμή.

Όχι μόνο για την Λίβερπουλ αλλά ούτε καν για την πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι. Το μόνο σίγουρο είναι πως η τακτική του Σλοτ αποδίδει «καρπούς» για τους reds.

Only in

Το «παράθυρο ευκαιρίας» στα ελληνοτουρκικά και η μάχη των εντυπώσεων

Η ρητορική, οι συμβιβασμοί και οι προϋποθέσεις ώστε Αθήνα και Άγκυρα να καθίσουν στο τραπέζι για την ελληνοτουρκική διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024