Ας ξεκινήσουμε λίγο αντίστροφα. Η Φενέρμπαχτσε και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (το ίδιο θα έκανε κάθε ομάδα και κάθε προπονητής) θα άλλαζαν 1000% τη νίκη τους στην πρεμιέρα, για να έχουν υγιή τον πρώτο μεγάλο άτυχο της Ευρωλίγκας, το Σκότι Γουίμπεκιν που χάνει όλη τη σεζόν!

Για να ξαναθυμηθούμε ότι οι ομάδες που θα φτάσουν με τους λιγότερους τραυματισμούς στο φάιναλ φορ θα έχουν και τις μεγαλύτερες πιθανότητες για το τρόπαιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εάν δεν υπήρχε αυτή η ένταση και ο διαξιφισμός στο τέλος μεταξύ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Έλληνας τεχνικός θα έπρεπε κανονικά να ευχαριστήσει τον Λιθουανό ομόλογό του για το δώρο που του έκανε η ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός έχει – μακράν – το ακριβότερο ρόστερ στην ιστορία του (και σαφέστασα ένα από τα καλύτερα αν όχι το κορυφαίο) ποτέ όμως αυτό από μόνο του δεν κέρδισε τίτλους.

Η ήττα από τη Φενέρ στην πρεμιέρα, προσγείωσε νωρίς νωρίς (όχι ότι δεν το ήξεραν) στη σκληρή πραγματικότητα της Ευρωλίγκας τους Πειραιώτες που και να ήθελαν να παραπλανηθούν (που δεν ήθελαν) δεν γινόταν.

Με τα…ψέματα (μόλις 20% στο τρίποντο με 4/20, αρκετές λάθος επιλογές και 20 λιγότερα ριμπάουντ στο σύνολο) δεν νικάς ιδιαίτερα μια ομάδα σαν την Φενέρμπαχτσε στην έδρα της, μια ομάδα με ποιοτικό ρόστερ που έχει στόχο μίνιμουν να είναι εκ νέου στο φάιναλ φορ και ουσιαστικό να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός με κάκιστο μπάσκετ έμεινε μέσα στο παιχνίδι σχεδόν μέχρι το ΄τέλος όπου με ένα ξέσπασμα οι γηπεδούχοι πήραν διψήφια διαφορά και έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή.

Απλά υπενθύμισαν στους Πειραιώτες πόσο δύσκολη και αμείλικτη είναι η Ευρωλίγκα όπου δεν μπορείς να χαλαρώσεις στο ελάχιστο χωρίς να το πληρώσεις ακριβά και γι’ αυτό ήταν καλύτερο που είχε για αρχή ένα δύσκολο τεστ.

Καμία ομάδα δεν βγήκε εκτός στόχων από μια ήττα στην πρεμιέρα ενός μαραθωνίου 34 αγωνιστικών όμως από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός (όπως και οι περισσότερες ομάδες) χρειάζονται ακόμα πολύ δουλειά και δρόμο.

Ιδιαίτερα μάλιστα όσες έχουν τόσο σημαντικές απώλειες, όπως οι δύο θηριώδεις σέντερ (Φάλ και Μιλουτίνοφ) που ναι μεν είναι στο τελικό στάδιο αποθεραπείας και αναμένεται να επιστρέψουν σε λιγότερο από ένα μήνα, αλλά μπορεί να χρειαστούν άλλον έναν για να έρθουν στα ίδια τους και λόγω του σωματότυπού τους και να μπουν σε κάποιο ρυθμό.

Την ίδια στιγμή ο κόουτς Μπαρτζώκας συνειδοτοποίησε με το…καλησπέρα της σεζόν (όχι ότι δεν το ήξερε) πόσο δύσκολη και απαιτητική θα είναι εφέτος η διαχείριση σε ένα ρόστερ που πλέον δεν είναι τελευταίος παίκτης πχ ο Τανούλης ή ο Πάπας αλλά αναγκάζεται να μείνει χωρίς λεπτό συμμετοχής (με Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε) ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης για παράδειγμα, ή να παίζει ελάχιστα σε σχέση με πέρυσι, μέχρι στιγμής ο Αλεκ Πήτερς, ίσως ο πιο επιδραστικός παίκτης των κυπελλούχων Ελλάδας στην επίθεση, κατά την περσινή περίοδο.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε ένα πολύ ωραίο δώρο στον Ολυμπιακό, αρκεί στο λιμάνι να το…ξετυλίξουν και να το «διαβάσουν» το συντομότερο.