Ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter), ο οποίος έχει αποκαλέσει τον εαυτό του «ντετερμινιστή της ελευθερίας του λόγου», θα παρευρεθεί μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια σήμερα Σάββατο, ενόψει προγραμματισμένης ομιλίας του πρώην αμερικάνου προέδρου.

Ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι θα παρευρεθεί στο σημείο όπου ο Τραμπ παραλίγο να χάσει τη ζωή του, μέσω μιας ανάρτησής του στο X.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιστρέψει στο Μπάτλερ, λίγους μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του πρώην αμερικάνου προέδρου τον Ιούλιο. Ο ένοπλος και ένας παρευρισκόμενος σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, λίγες ημέρες πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου ο Τραμπ έγινε ο επίσημος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

«Η επιστροφή του προέδρου Τραμπ στο Μπάτλερ θα αποτελέσει φόρο τιμής στο αμερικανικό πνεύμα. Στην Αμερική, δεν αφήνουμε τέρατα όπως αυτός ο σατανικός δολοφόνος να έχουν τον τελευταίο λόγο», ανέφερε η εκστρατεία σε ένα Δελτίο Τύπου.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος συμμετέχει όλο και περισσότερο σε συζητήσεις για την πολιτική, υποστήριξε τον Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς.

Πρώην υποστηρικτής των Δημοκρατικών

Παράλληλα γίνεται όλο και πιο επικριτικός με τους Δημοκρατικούς συμπεριλαμβανομένης της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, τους οποίους υποστήριζε για χρόνια.

«Το ιστορικό ψήφων της Κάμαλα όταν ήταν στη Γερουσία ήταν στα αριστερά του Μπέρνι Σάντερς!» έγραψε ο Έλον Μασκ στο X.

«Αξιολογήθηκε ως η πιο αριστερή από όλους τους 100 γερουσιαστές. Καθόλου μετριοπαθής» πρόσθεσε.

Οι πυροβολισμοί στην Πενσιλβάνια ήταν μία από τις δύο απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Τον περασμένο μήνα, ένας ύποπτος συνελήφθη αφού πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον είδαν να σπρώχνει ένα τουφέκι μέσα από την περίμετρο του γηπέδου γκολφ του πρώην αμερικάνου προέδρου στη Φλόριντα.

Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως Ryan Wesley Routh, συνελήφθη αργότερα και κατηγορήθηκε για ομοσπονδιακά εγκλήματα με όπλα.