Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Αγρίνιο: «Ξύπνησα με τη βοή του νερού» – Τι λέει ο αδελφός του 52χρονου που χάθηκε στον χείμαρρο

Αγρίνιο: «Ξύπνησα με τη βοή του νερού» – Τι λέει ο αδελφός του 52χρονου που χάθηκε στον χείμαρρο

Βγήκε μέσα στην νύχτα στο Αργίνιο να ψάξει τον αδελφό του, εντόπισε το αμάξι του αλλά όταν έσπασε το παρμπρίζ οι ελπίδες του εξανεμίστηκαν

«Έσπασα το παρμπρίζ μη τυχόν και είναι μέσα και τελικά τον βρήκαμε έξι με εφτά χιλιόμετρα κάτω μακριά» λέει συντετριμμένος ο αδελφός του 52χρονου Άγγελου Κανιώτη, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο στην επιχείρηση όπου εργαζόταν ως φύλακας.

Ο τραγικός αδελφός θυμάται ότι ήταν ανήσυχος εκείνη τη νύχτα. «Εγώ είχα ανησυχία και ξύπνησα 4:00 με 5:00 το πρωί αρκετές φορές. Άκουγα βοή. Λέω ‘τι βοή είναι αυτή’; Δεν ήταν αέρας, πρέπει να έρχεται νερό από το ρέμα. Το πρωί ήμουν στο Αγρίνιο, με πήρε τηλέφωνο ένα παιδί από το χωριό, μου λέει ψάχνουμε τον αδελφό σου» αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο MEGA.

Όπως λέει, γνώριζε ότι ο αδελφός του δούλευε νύχτα στο εργοτάξιο. «Έχει δύο κινητά, το ένα ήταν απενεργοποιημένο και το άλλο καλούσε. Δεν το σήκωνε. Το άλλο ήταν κλειστό γι’ αυτό με φάγανε τα σημάδια εμένα. Ξύπνησα τη γυναίκα μου και της λέω πήγαινε να δεις γιατί δεν σηκώνει το τηλέφωνο, κάτι έγινε».

Η σύζυγός του τον ενημέρωσε ότι ο αδελφός του δεν ήταν σπίτι κι έτσι εκείνος βγήκε να τον ψάξει. «Πήγα πάνω και βρήκα το αμάξι, έσπασα το παρμπρίζ μη τυχόν και είναι μέσα. Και μετά ειδοποιήσαμε Πυροσβεστική και Αστυνομία και έγιναν έρευνες και τον βρήκαμε έξι με εφτά χιλιόμετρα κάτω μακριά, έξω από το χωριό κάτω στο ρέμα» συνεχίζει μην μπορώντας να πιστέψει πώς έχασε τον αδελφό του έτσι ξαφνικά.

«Έχει δύο κινητά, το ένα ήταν απενεργοποιημένο και το άλλο καλούσε – Δεν το σήκωνε και με φάγανε τα σημάδια»

«Είχε έναν γιο, φοιτητή. Κάθε τόσο γίνονται ατυχήματα σοβαρά. Μέσα στο ρέμα φυλάκιο. Δεν είμαστε σοβαροί. Τριτοκοσμικές χώρες καταντήσαμε. Μέτρα ασφαλείας μηδέν» καταλήγει ο τραγικός αδελφός.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η κακοκαιρία Cassandra άφησε στο πέρασμά της έναν εργαζόμενο νεκρό και μεγάλες καταστροφές. O 52χρονος φύλακας αγνοούνταν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και η σορός του εντοπίστηκε ύστερα από έρευνες σχεδόν 12 ωρών σε μια απόσταση 6-7 χιλιομέτρων, στον κορμό ενός δέντρου όπου τον είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά.

Βρισκόταν σε όρθια θέση και εγκλωβισμένος από άλλα φερτά υλικά. Ίσως να προσπάθησε να κρατηθεί από το δέντρο χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να επιβιώσει.

Ο 52χρονος εργαζόταν φύλακας σε επιχείρηση παρασκευής πίσσας στο χωριό Λεπενού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο χείμαρρος που φούσκωσε από τις ισχυρές καταιγίδες σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Το φυλάκιο που βρισκόταν δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου παρασύρθηκε κι αυτό από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν ο άνθρωπος είχε παραμείνει στο σημείο τη συγκεκριμένη στιγμή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αδερφός του που συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις έρευνες, περίπου στις 5:30 τα ξημερώματα ο Άγγελος τηλεφώνησε σε συνάδελφό του λέγοντας ότι βρέχει καταρρακτωδώς και ότι ο παρακείμενος χείμαρρος είχε φουσκώσει. Αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία που είχε ο 52χρονος, με το κινητό του τηλέφωνο να δείχνει έκτοτε απενεργοποιημένο.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λεπενούς στις 5:00 μ.μ.

Only in

Σύγκρουση μέχρις εσχάτων στο ΣΥΡΙΖΑ – Ραντεβού στο Συνέδριο δίνουν Φάμελλος και Πολάκης με τον Κασσελάκη

Πρωτοφανής κλιμάκωση μεταξύ των αντίπαλων στρατοπέδων στο δρόμο για το Έκτακτο Συνέδριο με τον Στέφανο Κασσελάκη να καταθέτει «δια αντιπροσώπου» 87 ονόματα και πόθεν έσχες για την υποψηφιότητά του και τους 100 να του δείχνουν ακόμη και το πειθαρχικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024