Ζακ Κωστόπουλος: Απάντηση της μητέρας του στον Πλεύρη – «Οι εικόνες μαρτυρούν ξεκάθαρη αστυνομική βία»
«Οι εικόνες που είδαν εκατομμύρια μάτια, μαρτυρούν ενοχή και ξεκάθαρη αστυνομική βία», ανέφερε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης σε τοποθέτηση του στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η κοινωνία αδίκησε τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου».
Η μητέρα του δολοφονημένου ακτιβιστή, κ. Ελένη Κωστοπούλου ζήτησε να αποσαφηνίσει κάποια θέματα επί της υπόθεσης μιλώντας στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη.
«Θα ήθελα να ενημερώσω και να θυμίσω ότι η αθώωση των αστυνομικών που εμπλέκονται στην δολοφονία του Ζακ κρίθηκε μόνο από μία ψήφο. Θα μπορούσε δηλαδή να έχουμε και το αντίθετο αποτέλεσμα, με την πρόεδρο να ψηφίζει υπέρ της καταδίκης τους», είπε αρχικά η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου και πρόσθεσε:
«Επίσης ο κ. Πλεύρης ξέχασε να αναφέρει ότι οι πράξεις των αστυνομικών θα κριθούν κι από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κι εκεί θα κριθούν με αντικειμενικότητα και σύμφωνα με τους κανόνες Προστασίας της Ανθρώπινης Ζωής και Αξιοπρέπειας».
«Οι εικόνες που είδαν εκατομμύρια μάτια, μαρτυρούν ενοχή και ξεκάθαρη αστυνομική βία», ανέφερε η κα Κωστοπούλου.
Αίτημα αποφυλάκισης τρεις μήνες μετά την καταδίκη από τον μεσίτη
Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο μεσίτης που καταδικάστηκε ομόφωνα για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, προκαλώντας αντιδράσεις.
Η συλλογικότητα Justice For Zak/Zackie έκανε ευρέως γνωστή την είδηση, με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ούτε τρεις μήνες δεν έχουν περάσει από την ομόφωνη καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ σε δεύτερο βαθμό, και ο μεσίτης υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης» ανέφερε η ανάρτηση.
- Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Στο Βελιγράδι για διπλό… τετράδας οι Ερυθρόλευκοι
- Έρευνα ΚΕΦΙΜ: Δουλέψαμε 177 ημέρες το 2025 για να πληρώσουμε φόρους
- Το πρώτο ρομπότ για μανικιούρ έκανε την εμφάνιση του – Δυσοίωνο το μέλλον για τα σαλόνια ομορφιάς
- Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με φόντο τα ημιτελικά στο Καραϊσκάκη – Με Άρη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, κόντρα στον ΟΦΗ η ΑΕΚ
- Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των προημιτελικών
- Σώτης Βολάνης: Αποχώρησε αιφνιδίως από νυχτερινό σχήμα και το ανακοίνωσε μόνο στα social
- Τραγωδία στη Σητεία: 16χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο
- Η κρίση της «Δύσης» δεν ξεκίνησε με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442