Ο θάνατος του Μίμη Πλέσσα λίγες μέρες πριν κλείσει τα 100 χρόνια ζωής σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Φίλοι και συνεργάτες του μεγάλου συνθέτη τον  αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα.

Τα συγκινητικά λόγια Χατζηνάσιου, Ζουγανέλη, Αρβανιτάκη, Γλυκερία

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος βρέθηκε προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ: «Πολλοί έχουμε συνεργαστεί και σε συναυλίες και σε χώρους διασκέδασης, όπως ήταν το Ταμπού, το Μισέλ (…) ότι κατάφερε, το κατάφερε με σεμνότητα που πάντα τον διέκρινε το Μίμη Πλέσσα. Είχε ένα απαράμιλλο ήθος και μια απαράμιλλη ευγένεια σε σχέση με τους συνεργάτες και τον κόσμο. Εγώ τη σχέση μου με τον Μίμη Πλέσσα την είχα από την εποχή που ήμουν στο δημοτικό σχολείο (…)

Αυτοσχεδιάζουμε πάνω σε θέματα της τζαζ, αλλά και τα δικά μας κομμάτια τα παίζαμε πειραγμένα. Κάπως έτσι, διασκεδάζοντας είχαμε μια πολύ καλή σχέση και όχι μόνο εγώ, αλλά και η Μαρία, η γυναίκα μου ήταν φίλες με την Λουκίλα, την οποία την ήξερε πριν παντρευτεί τον Μίμη. Αυτό μας συνέδεσε πάρα πολύ οικογενειακά.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλά στο «Σαββατοκύριακο από τις 5» για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίμη Πλέσσα:«Είχε προγραμματίσττεί να έρχοταν να γιορτάσουμε τα γενέθλια του»

Ενώ η Μπέσυ Αργυράκη είπε: «Είμαι πολύ τυχερή, ήταν ο πρώτος που με συνόδευσε στο πιάνο όταν ήμουν 11 χρονών… ένας γλυκύτατος άνθρωπος»

Η Γλυκερία είπε: «Θαύμα της φύσης και της δημιουργίας»!! Ένας οξυδερκής άνθρωπος, πανέξυπνος. Πέρα απ’ το ταλέντο ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων…Ο Μίμης Πλέσσας ήταν ένας τέλειος άνθρωπος. Η μουσική του γνώση και η άρτια δομή των τραγουδιών του καθιστά την τέχνη του διαχρονική και αιώνια! Καλό ταξίδι στο φως σπουδαίε μας!». Ενώ ο Κώστας Μακεδόνας έγραψε στην ανάρτηση του: Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου Δάσκαλε και φίλε.

Η συγκινητική ανάρτηση του Σάκη Ρουβά για τον Μίμη Πλέσσα

«Πάντα θα θυμάμαι το μεγαλείο σου. Την απλότητα σου. Τα έργα σου θα μας συντροφεύουν για πάντα. Η προσφορά σου ανεκτίμητη, σαν εσένα», έγραψε ο Σάκης, προσθέτοντας: «Καλό ταξίδι στο φως, αθάνατε Μίμη».

Το μήνυμα συνόδευσε μια τρυφερή φωτογραφία του αείμνηστου Μίμη Πλέσσα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του στη μουσική σκηνή.