Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η «μικρή Μύκονος» και η «μικρή Σαντορίνη»

Η «μικρή Μύκονος» και η «μικρή Σαντορίνη»

Στην Ισπανία υπάρχουν δυο χωριά που τα παρομοιάζουν με τα δυο κυκλαδίτικα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης

Ο μικρός οικισμός Ισλέτα ντελ Μόρο, στην επαρχία της Αλμερίας, στην Ανδαλουσία, έχει κερδίσει το παρατσούκλι «η μικρή Μύκονος» λόγω των λευκών του σπιτιών και των κρυστάλλινων νερών που θυμίζουν τα γραφικά τοπία του κυκλαδίτικου νησιού.

Στην Ισπανία υπάρχει και τόπος που χαρακτηρίζεται μικρή Σαντορίνη! Δεν είναι νησί. Πρόκειται για το χωριό Altea, το οποίο είναι γνωστό ως η «Σαντορίνη της Ισπανίας». Βρίσκεται στην επαρχία του Alicante στην Κόστα Μπλάνκα.

Αναφέρεται συχνά ως η «μικρή Σαντορίνη» λόγω της παρόμοιας γραφικότητας και των λευκών σπιτιών με μπλε αποχρώσεις, που θυμίζουν τη διάσημη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της Θήρας. Το Altea βρίσκεται στην ακτή της Κόστα Μπλάνκα και είναι γνωστό για τα στενά δρομάκια, τους καλλιτεχνικούς χώρους και τις πανέμορφες απόψεις προς τη θάλασσα, προσφέροντας μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει στο ελληνικό νησί.

«Η μικρή Μύκονος»

Το Ισλέτα ντελ Μόρο βρίσκεται στο Φυσικό Πάρκο Cabo de Gata, και είναι ένας παραδοσιακός ψαράδικος οικισμός με μόλις 170 κατοίκους. Το χωριό είναι γνωστό για τις παραλίες του, όπως η διάσημη Playa del Peñón Blanco, που προσελκύει τουρίστες για τις καθαρές ακτές του και τις δραστηριότητες όπως καταδύσεις και πεζοπορίες.

Αυτό το μικρό παραθαλάσσιο χωριό διατηρεί την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα και αποτελεί δημοφιλή προορισμό κυρίως το καλοκαίρι, όταν οι επισκέπτες απολαμβάνουν την ηρεμία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Ο τουρισμός και η εστίαση είναι οι κύριες πηγές εσόδων της περιοχής, ενώ η παραδοσιακή αλιεία παραμένει παρούσα σε μικρότερο βαθμό.

Ο χαρακτηρισμός «Μικρή Μύκονος» προκύπτει από τα λευκά σπίτια και τις πολύχρωμες βάρκες που στολίζουν την ακτή, προσδίδοντας έναν αέρα που θυμίζει τις Κυκλάδες. Παράλληλα, οι ιστορικές του ρίζες ως καταφύγιο πειρατών προσδίδουν στην περιοχή ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το μέρος προσφέρει πολλές δυνατότητες για ήσυχες διακοπές μακριά από τα τουριστικά πλήθη, με φυσικές παραλίες και δυνατότητες για θαλάσσιες και ορεινές δραστηριότητες.

Έχει κερδίσει Ισπανούς και ξένους

Ο χαρακτηρισμός της Isleta del Moro ως «Μικρή Μύκονος» έχει κερδίσει έδαφος τόσο από τους Ισπανούς όσο και από τους τουρίστες, κυρίως λόγω των γραφικών χαρακτηριστικών του οικισμού που θυμίζουν τις ελληνικές Κυκλάδες. Τα λευκά σπίτια, οι κρυστάλλινες παραλίες και η ήσυχη ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή ψαράδικη αρχιτεκτονική, κάνουν την περιοχή ιδιαίτερα δημοφιλή.

Οι Ισπανοί το βλέπουν ως ένα γραφικό μέρος που προσφέρει την εμπειρία της χαλάρωσης, μακριά από τα πλήθη των μεγάλων τουριστικών περιοχών. Θεωρείται εναλλακτική σε σχέση με άλλους πιο τουριστικούς προορισμούς και προβάλλεται για τις παραδοσιακές του ρίζες και τη φυσική ομορφιά του.

Από την άλλη, οι τουρίστες το επιλέγουν κυρίως για την ηρεμία, αλλά και για την αισθητική του που θυμίζει Μύκονο χωρίς το πλήθος και τις υψηλές τιμές. Οι κριτικές είναι συνήθως θετικές, τονίζοντας τη γαλήνη και την αυθεντικότητα του χωριού.

Ωστόσο, κάποιοι επισημαίνουν ότι ο χαρακτηρισμός «Μικρή Μύκονος» ίσως είναι υπερβολικός, καθώς η περιοχή δεν έχει την κοσμική ζωή της Μυκόνου, αλλά περισσότερο εστιάζει στη φυσική ομορφιά και την ηρεμία.

Η  Isleta del Moro δεν είναι τόσο ακριβή όσο άλλοι διάσημοι τουριστικοί προορισμοί όπως η Μύκονος. Παρότι προσφέρει παρόμοια γραφικά χαρακτηριστικά, όπως τα λευκά σπίτια και τα κρυστάλλινα νερά, η οικονομική της δομή είναι πιο προσιτή για τους τουρίστες. Οι τιμές για τη διαμονή, την εστίαση και τις δραστηριότητες στην περιοχή είναι γενικά χαμηλότερες σε σύγκριση με τα ελληνικά νησιά, που είναι γνωστά για την πολυτελή τους φύση.

Οι τουρίστες και οι Ισπανοί επισκέπτες εκτιμούν ότι η Isleta del Moro προσφέρει μια πιο αυθεντική, χαλαρή εμπειρία διακοπών, χωρίς την κοσμική και ακριβή ατμόσφαιρα της Μυκόνου.

Only in

Έξι μέρες στη Ζάκυνθο: Το Φθινόπωρο του Έλληνα τουρίστα

Το Φθινόπωρο παραδοσιακά ήταν η περίοδος που οι τουριστικές τιμές ήταν χαμηλότερες. Αυτό δείχνει να μην ισχύει πλέον, με άμεσο αντίκτυπο για τον Έλληνα που θέλει να κάνει πιο οικονομικές διακοπές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024