Μήπως πρέπει να έχεις υψηλότερα στάνταρ;
Τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να ανεβάσεις τον πήχη.
- «Υπάρχει θέμα» με το «De Grece» – Πυρά κομμάτων με το επίθετο που διάλεξαν οι Γλύξμπουργκ
- Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά τη δολοφονία της Ράνιας στην Κρήτη - «Σκότωσα τον πατέρα μου» έλεγε ο δράστης
- Οι «must» προορισμοί για τα Χριστούγεννα - Ποιες περιοχές μαγνητίζουν το ενδιαφέρον
- «Συνεργαζόταν με Τούρκους για να με σκοτώσουν» - 10 μέρες σχεδίαζε τη δολοφονία του 52χρονου ο δράστης
Εσύ πόσο ψηλά έχεις τα στάνταρ σου;
Όταν λέμε στάνταρ εννοούμε τις προσδοκίες, τις αξίες και τα κριτήρια ενός ατόμου σχετικά με το τι είναι αποδεκτό, επιθυμητό ή απαραίτητο σε μια ρομαντική σχέση. Μας βοηθούν να διατηρούμε υγιή όρια, διασφαλίζοντας ότι οι ανάγκες μας γίνονται σεβαστές.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη εργασία που δημοσιεύθηκε στο Review of General Psychology, μερικά παραδείγματα υγιών προσδοκιών για τις σχέσεις περιλαμβάνουν:
- Αμοιβαία εμπιστοσύνη.
- Ισότιμη δέσμευση.
- Ενσυναίσθηση.
- Αποδοχή.
- Εκτίμηση.
- Κατανόηση.
Όταν αυτά τα διακυβεύονται ή πέφτουν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια, πικρία και δυνητικά ανθυγιεινή δυναμική της σχέσης.
3 σημάδια ότι πρέπει να σταματήσεις να συμβιβάζεσαι
Το να ρίχνω τα στάνταρ μου για κάποιον/α σημαίνει ότι βραχυπρόθεσμα, είμαι δυστυχισμένος στη σχέση και μακροπρόθεσμα, είμαι δυστυχισμένη με τον εαυτό μου!
1. Συγχωρείς τα ασυγχώρητα
Οι προσωπικές ανασφάλειες, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, συχνά οδηγούν τους ανθρώπους να χαμηλώνουν σημαντικά τα στάνταρ τους, φοβούμενοι ότι αν τα θέσουν πολύ ψηλά μπορεί να μείνουν μόνοι.
Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μην προσπαθείς συνεχώς να πείσεις στον εαυτό σου ότι κάτι που σε πείραξε δεν ήταν πραγματικά τόσο σημαντικό.
Δεν θα λάβεις την αγάπη και το σεβασμό που σου αξίζει αν βάζεις συνεχώς τον εαυτό σου στη θέση να δικαιολογεί τοξικές συμπεριφορές, να τις εκλογικεύει και να υποβαθμίζει τη σοβαρότητά τους.
2. Ελπίζεις ότι θα αλλάξει
Μια συνηθισμένη παρανόηση που οδηγεί τους ανθρώπους να χαμηλώνουν τα στάνταρ της σχέσης τους είναι η πεποίθηση ότι μπορούν να αλλάξουν τον σύντροφό τους.
Μπορεί να παραβλέπουν αρνητικές συμπεριφορές, όπως η ασυνέπεια ή η έλλειψη φιλοδοξίας, και να πείθουν τον εαυτό τους ότι με αρκετή αγάπη και υποστήριξη, ο σύντροφός τους τελικά θα γίνει καλύτερος.
Αντί να αναγνωρίσουν ποιος είναι πραγματικά ο σύντροφός τους στο παρόν, εστιάζουν στις δυνατότητες του συντρόφου τους και επενδύουν σε αυτό που ελπίζουν ότι θα γίνει.
Αυτή η νοοτροπία μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες και σε μεγάλες απογοητεύσεις.
3. Μόνο εσύ κάνεις θυσίες
Ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι βρίσκεσαι σε μονόπλευρη σχέση είναι ότι εσύ καταβάλεις όλη την προσπάθεια και ο/η σύντροφός σου δεν ανταποκρίνεται.
Μην παραμελείς τις ανάγκες σου και μην αναλώνεσαι για ανθρώπους που δεν σε εκτιμούν.
Πηγή: VITA | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Brooklyn (2015) | FOX
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις