Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μεντιλίμπαρ VS Αλόνσο: Η «σκακιέρα» του ΟΑΚΑ και η απίστευτη… σύνδεση της Σεβίλλης (vids)

Μεντιλίμπαρ VS Αλόνσο: Η «σκακιέρα» του ΟΑΚΑ και η απίστευτη… σύνδεση της Σεβίλλης (vids)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρίσκει απέναντι του τον Ντιέγκο Αλόνσο, που παίζει το… κεφάλι του σε μία πολύ ιδιαίτερη… σύνδεση στην άκρη των πάγκων.

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Super League, στο μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι πράσινοι υποδέχονται τον «αιώνιο» αντίπαλο, σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι, αφού είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά το πολύ μέτριο ξεκίνημα στη Super League, την ώρα που οι Πειραιώτες βελτιώνονται και θέλουν το διπλό για να «πατήσουν» στην κορυφή και να αφήσουν το τριφύλλι στο -8 από πολύ νωρίς.

Το έξτρα κίνητρο για Μεντιλίμπαρ και Αλόνσο και η Σεβίλλη

Ο μεν Παναθηναϊκός προέρχεται από ήττα στην έδρα της ΑΕΚ με 2-0, αλλά και ισοπαλία με 1-1 στη Βοσνία κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, ενώ ο Ολυμπιακός έρχεται από άνετη νίκη με 2-0 στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά και τη σπουδαία εμφάνιση και νίκη με 3-0 επί της Μπράγκα στο Φάληρο για την 2η αγωνιστική του Europa League.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού δεν έχει εκκινήσει καλά τη χρονιά ο Παναθηναϊκός και την ίδια στιγμή ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει την εμπιστοσύνη και τη μεγάλη εκτίμηση από τον κόσμο των Πειραιωτών, αφού την περσινή χρονιά έγραψε μία «χρυσή» σελίδα με την ομάδα.

Οι δύο προπονητές προετοιμάζονται για μία μεγάλη «μάχη» στο ΟΑΚΑ, με τον νικητή να εξασφαλίζει πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς. Ο μεν τεχνικός του τριφυλλιού σε περίπτωση νίκης θα πάρει «ανάσα», ενώ αντίστοιχα αν ο «Μέντι» επικρατήσει στη «σκακιέρα» του ΟΑΚΑ είναι πιθανο να πάρει «εκδίκηση» και να βγάλει νοκ-άουτ από νωρίς στη «μάχη» του τίτλου τον «αιώνιο» αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Το έξτρα κίνητρο για Αλόνσο και Μεντιλίμπαρ

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο «αιώνιο» ντέρμπι έχει και η μάχη των πάγκων, καθώς ο Ντιέγκο Αλόνσο θα συγκρουστεί με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τους δύο προπονητές να έχουν μία πολύ ιδιαίτερη… σύνδεση.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, που είναι σε δύσκολη θέση και «καίγεται» για τρίποντο απόψε, θα βρει απέναντι του τον Βάσκο προπονητή του Ολυμπιακού, με τον οποίο έχουν κοινό παρελθόν. Και μάλιστα πρόσφατο.

Συγκεκριμένα, ο Αλόνσο είναι ο άνθρωπος που διαδέχτηκε τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της Σεβίλλης την περσινή χρονιά και έναν χρόνο μετά, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι πιθανό να είναι αυτός που θα… απολύσει τον Ουρουγουανό στη «σκακιέρα» του ΟΑΚΑ, αν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί στο «αιώνιο» ντέρμπι το βράδυ της Κυριακής.

Η ιστορία της Σεβίλλης

Ο Μεντιλίμπαρ πριν αναλάβει τον Ολυμπιακό και να φτάσει σε μία ιστορική χρονιά με την κατάκτηση του Europa Conference League, ήταν στη Σεβίλλη και είχε γράψει εκεί τη δική του ιστορία, με πανομοιότυπο τρόπο μάλιστα, όπως με τους Πειραιώτες.

Ο «Μέντι» ανέλαβε τους Σεβιγιάνους στις 21 Μαρτίου το 2023, όταν και διαδέχθηκε τον Αργεντίνο Χόρχε Σαμπάολι. Πήρε την ομάδα στην 16η θέση, αλλά και στους «8» του Europa League. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε να κατακτά την ευρωπαϊκή κούπα στη Βουδαπέστη κόντρα στη Ρόμα με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι και να εξασφαλίζει άνετα τη σωτηρία στο πρωτάθλημα, σε ένα προπονητικό έπος.

Όπως ήταν λογικό, η διοίκηση αποφάσισε να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν, τα πράγματα όμως δεν ήταν ίδια. Στις πρώτες 8 αγωνιστικές η ομάδα του είχε μόλις 7 πόντους με αποτέλεσμα ο την απομάκρυνση του Βάσκου προπονητή στις 8 Οκτωβρίου το 2023.

Μόλις 48 ώρες μετά, ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του, ο οποίος ήταν εντέλει ο Ντιέγκο Αλόνσο. Ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού προσπάθησε να φέρει μια νέα αύρα στη Σεβίλλη, αλλά έφυγε κακήν κακώς, στις 16 Δεκεμβρίου, ύστερα από μία νίκη σε 8 παιχνίδια και συνολικά μόλις 67 μέρες στην Ανδαλουσία.

Ουσιαστικά, οι δύο προπονητές έχουν έξτρα κίνητρο για το αποψινό παιχνίδι, πέρα από το γεγονός ότι τα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός από μόνα τους έχουν μία τρομερή ιστορία να τα ακολουθεί. Ντιέγκο Αλόνσο και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχουν τη δική τους… σύνδεση και θα τεθούν αντιμέτωποι έναν χρόνο μετά τη Σεβίλλη. Μόνο που αυτή τη φορά στην πιο δύσκολη θέση είναι ο Ουρουγουανός προπονητής του Παναθηναϊκού…

Only in

Έξι μέρες στη Ζάκυνθο: Το Φθινόπωρο του Έλληνα τουρίστα

Το Φθινόπωρο παραδοσιακά ήταν η περίοδος που οι τουριστικές τιμές ήταν χαμηλότερες. Αυτό δείχνει να μην ισχύει πλέον, με άμεσο αντίκτυπο για τον Έλληνα που θέλει να κάνει πιο οικονομικές διακοπές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024