Τα ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου ανέφεραν την περασμένη Τετάρτη πως τα αποτελέσματα των δύο αγώνων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Πόρτο και την Άστον Βίλα, θα καθόριζαν το μέλλον του Έρικ Τεν Χαγκ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Στην Πορτογαλία η Γιουνάιτεντ κατάφερε ν’ αποφύγει την ήττα ισοφαρίζοντας (3-3) στις καθυστερήσεις και σήμερα έμεινε «όρθια» στο Βίλα Παρκ κόντρα στην φορμαρισμένη Άστον Βίλα (0-0).

Είναι όμως αρκετές οι δύο ισοπαλίες για να κρατήσουν τον Ολλανδό προπονητή στο «θέατρο των ονείρων» ή τελικά θα ληφθεί η απόφαση για απομάκρυνση του Τεν Χαγκ;

Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί αλλά απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς σήμερα καθώς όλοι περιμένουν την αυριανή μέρα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Απ’ την μία πλευρά η Γιουνάιτεντ δεν έχασε αυτά τα δύο κρίσιμα και σημαντικά παιχνίδια αλλά υπάρχει και η άλλη «όψη του νομίσματος». Δεν νίκησε σε κανένα από τα δύο κι αυτό είναι σίγουρα πρόβλημα.

Μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου με δύο ισοπαλίες; Έχει «πέσει» τόσο πολύ ο «πήχης» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που να θεωρούνται θετικά αποτελέσματα οι ισοπαλίες με Πόρτο και Άστον Βίλα;

Η αλήθεια είναι πως και σήμερα, μετά το παιχνίδι στο Μπέρμιγχαμ, η πλειοψηφία των οπαδών της Γιουνάιτεντ ζητά την απόλυση του Τεν Χαγκ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Βλέπουν ότι η ομάδα του Μάντσεστερ δεν λέει να… σηκώσει κεφάλι με τον συγκεκριμένο προπονητή στην άκρη του πάγκου και θεωρούν πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για «αλλαγή φρουράς» στην τεχνική ηγεσία του αγγλικού συλλόγου.

Ο μεγαλομέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο ισχυρός άνδρας του αγγλικού συλλόγου μάλλον προτιμά να μην «χρεωθεί» την απόλυση του Τεν Χαγκ.

Υπήρξαν αφορμές για ν’ απομακρύνει τον Ολλανδό αλλά δεν το έκανε καθώς υπάρχει και το θέμα της αποζημίωσης.

Ως γνωστόν η Γιουνάιτενε θα πρέπει να δώσει 20 εκατ. ευρώ στον Τεν Χαγκ, αν τον απολύσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και το ποσό δεν είναι… ευκαταφρόνητο, ακόμα και για μια ομάδα με τεράστια οικονομική άνεση.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως αν η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου αποφασίσει την απόλυση του Τεν Χαγκ, η Γιουνάιτεντ θα έχει δώσει, στην μετά Φέργκιουσον εποχή, 70 εκατ. λίρες (σχεδόν 80 εκατ. ευρώ) σε αποζημιώσεις προπονητών.

Και το ποσό είναι σίγουρα πολύ μεγάλο.

Αν η Γιουνάιτεντ απομακρύνει τον Τεν Χαγκ άμεσα, χρέη υπηρεσιακού τεχνικού αναμένεται ν’ αναλάβει ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος είναι τώρα στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας σαν βοηθός.

Όλοι στο Ολντ Τράφορντ περιμένουν πλέον τις εξελίξεις αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει ποια απόφαση θα πάρουν οι ιθύνοντες της αγγλικής ομάδας.

Το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο Τεν Χαγκ δεν υπάρχει στο «κάδρο» κι αυτό είναι ξεκάθαρο.