Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε πως απώθησε στις 00:10 τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή «απόπειρα» διείσδυσης του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο, έπειτα από αρκετές ημέρες μαχών που μαίνονται στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, η σιιτική οργάνωση ανέφερε πως «μια δύναμη «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών προσπάθησε να διεισδύσει προς την θέση Χαλέτ Σέιμπ στην Μπίλντα, οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης τους στόχευσαν στις 12:10 της Κυριακής, 6-10-2024 με βλήματα πυροβολικού, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν και προκαλώντας επιβεβαιωμένες απώλειες.».

Φόβοι πως η σορός του διαδόχου του Νασράλα μπορεί να μην βρεθεί ποτέ

Με την σειρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 130 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, χωρίς περαιτέρω αναφορά σε θύματα ή υλικές ζημιές.

Το δυνατό χτύπημα όμως ήταν στον οικισμό Μανάρα

Με τρεις διαδοχικές επιθέσεις όπως ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ, χτύπησε στρατιώτες στον οικισμό Μανάρα όπου στις 00:30 «στόχευσε συγκέντρωση «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στον οικισμό «Μανάρα» με πυρά ρουκετών, πλήττοντάς την με ακρίβεια». Όπως περιγράφεται στην συνέχεια ο Ισραηλινός στρατός μετακίνησε περισσότερους στρατιώτες στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Με αποτέλεσμα η Χεζμπολάχ στις 00:35 να στοχεύσει «συγκεντρώσεις «ισραηλινών» εχθρικών στρατιωτών στον οικισμό «Μανάρα» και στην περιοχή του με ένα μεγάλο πυρσό ρουκετών, πλήττοντάς τους με ακρίβεια» (χρησιμοποίησαν ακριβώς την ίδια στεγνή στρατιωτική ορολογία). Το λογικό συμπέρασμα που ανάγεται είναι πως άνοιξαν πυρ ξανά με τις ρουκέτες στο ίδιο σημείο, ώστε να χτυπήσουν τους συστρατιώτες τους.

Τέλος οι ανακοινώσεις σταματούν αναφέροντας πως «ενώ οι «ισραηλινές» εχθρικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους τραυματίες και τους νεκρούς στρατιώτες από τον οικισμό «Μανάρα», οι μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης, στις 12:45 π.μ. της Κυριακής 6-10-2024, τους στόχευσαν με πυρά ρουκετών». Χωρίς όμως να γίνεται λόγος για επιβεβαίωση του τελευταίου χτυπήματος.

Η χρήση των εισαγωγικών από τους στρατιωτικούς εκπροσώπους του Λιβάνου σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουν την νομιμότητα του κράτους του Ισραήλ και δεν αποτελεί δημοσιογραφικό σχόλιο.

Πηγές: Χεζμπολάχ – Telegram