Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: Επικοινωνία με τον Μακρόν – Προειδοποιήσεις για την επιβολή εμπάργκο στο Ισραήλ

Νετανιάχου: Επικοινωνία με τον Μακρόν – Προειδοποιήσεις για την επιβολή εμπάργκο στο Ισραήλ

Η επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ θα ωφελήσει το Ιράν και τις δυνάμεις που το στηρίζουν στην περιοχή, τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τηλεφωνική συνομίλια με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα (6/10) ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να προειδοποιεί τον Γάλλο πρόεδρο ότι η επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ θα ωφελήσει το Ιράν και τις δυνάμεις που το στηρίζουν στην περιοχή.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ δημιουργούν ευκαιρία για αλλαγή της κατάστασης στον Λίβανο, προς την κατεύθυνση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

«Αν καλούμε για κατάπαυση του πυρός, δεν είναι συνεπής στάση να προμηθεύουμε πολεμικά όπλα», δήλωσε χθες ο Εμανουέλ Μακρόν και παρότρυνε να σταματήσουν οι παραδόσεις στο Ισραήλ στρατιωτικού υλικού που χρησιμοποιείται στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Νετανιάχου.

«Η προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε πολιτική λύση, να σταματήσουμε τις παραδόσεις όπλων για να διεξάγονται μάχες στη Γάζα»

«Ντροπή τους», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο και άλλους δυτικούς ηγέτες που κατ’ αυτόν θέλουν την επιβολή εμπάργκο όπλων στον στρατό του.

Ο Μακρόν αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξοπλισμών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. «Νομίζω πως σήμερα, η προτεραιότητα είναι να επιστρέψουμε σε πολιτική λύση, να σταματήσουμε τις παραδόσεις όπλων για να διεξάγονται μάχες στη Γάζα», υπογράμμισε σχετικά.

Στα σύνορα με τον Λίβανο ο Νετανιάχου

Νωρίτερα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε επίσκεψη στα σύνορα με τον Λίβανο και -σχεδόν μια εβδομάδα μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο- δήλωσε σε στρατιώτες: «Μαζί θα νικήσουμε».

«Πριν από έναν χρόνο, υποστήκαμε ένα φρικτό πλήγμα», δήλωσε αναφερόμενος στην άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου 2023.

Και πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών που ακολούθησαν, μετατρέψαμε την πραγματικότητα από το ένα άκρο στο άλλο. Όλος ο κόσμος θαυμάζει τα πλήγματα που καταφέρετε στους εχθρούς μας. Μαζί θα αγωνιστούμε και μαζί θα νικήσουμε».

Only in

Ζακ Κωστόπουλος: Απάντηση της μητέρας του στον Πλεύρη – «Οι εικόνες μαρτυρούν ξεκάθαρη αστυνομική βία»

«Οι εικόνες που είδαν εκατομμύρια μάτια, μαρτυρούν ενοχή και ξεκάθαρη αστυνομική βία», ανέφερε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024