Vodafone: Το καλώδιο δεδομένων IEX που συνδέει την Ινδία με την Ευρώπη
H Vodafone καλωσόρισε το υποβρύχιο καλωδιακό σύστημα India-Europe-Xpress (IEX), την πρώτη υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση με το σταθμό προσαιγιάλωσης της εταιρείας στο Τυμπάκι Ηρακλείου
Η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε την «άφιξη» στην Κρήτη του καλωδιακού συστήματος India-Europe-Xpress (IEX), ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο. Το σύστημα IEX που προσαιγιαλώθηκε από την SubCom στο Τυμπάκι Ηρακλείου θα συνδεθεί με τον καλωδιακό σταθμό της Vodafone Ελλάδας στην περιοχή.
Το σύστημα IEX, με μήκος σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα, αποτελεί μέρος ενός διηπειρωτικού έργου που περιλαμβάνει επίσης το σύστημα India-Asia-Xpress (IAX). Το IEX συνδέει τη Βομβάη με την Ευρώπη και διασυνδέεται απρόσκοπτα τις ακτές της Βομβάης, επεκτείνοντας το IEX ανατολικά με το IAX ώστε να φτάσει στη Σιγκαπούρη.
Το καλώδιο IEX, προσεγγίζει τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (Ομάν, Τζιμπουτί, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος) καθώς και τη Μεσόγειο Θάλασσα με προσαιγιαλώσεις στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
O… ανοικτός σε όλους σταθμός της Vodafone
Ο σταθμός προσαιγιάλωσης του Τυμπακίου θα είναι ο πρώτος σταθμός υποδοχής καλωδίων στη νότια Κρήτη, προσφέροντας αυξημένη χωρητικότητα και ανθεκτικότητα στις υποδομές που βρίσκονται στο νησί και μακριά από τη βόρεια Κρήτη, όπου συγκεντρώνονται μέχρι στιγμής τα περισσότερα υποβρύχια καλώδια.
Αυτός ο «ανοικτός» σταθμός προσαιγιάλωσης υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών θα είναι ανοιχτός σε όλα τα έργα και παρόχους σε μια δίκαιη και ισότιμη βάση, ενώ αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις και από άλλα σημαντικά καλώδια που θα συνδέσουν την Κρήτη με διαφορετικά μέρη ανά τον κόσμο.
«Η προσαιγιάλωση του India-Europe-Xpress (IEX), επιβεβαιώνει την αρχική μας πεποίθησή ότι ο νέος σταθμός στο Τυμπάκι θα δημιουργήσει την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία στη συνδεσιμότητα της Ελλάδας και της Κρήτης, αποτελώντας τον πρώτο σταθμό στο νότιο τμήμα του νησιού», σημειώνει σε δήλωσή του ο Νίκος Πλεύρης, Διευθυντής Δικτύου της Vodafone Ελλάδας.
«Καθώς τα υποθαλάσσια καλώδια συνδέουν περιοχές και ηπείρους, γεφυρώνοντας γεωγραφικά εμπόδια και επιτρέποντας την παγκόσμια συνδεσιμότητα, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός συστήματος που συνδέει χώρες, περιφέρειες και απομακρυσμένες περιοχές με το διαδίκτυο και τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη».
«Οι προοπτικές που προκύπτουν από αυτή την επένδυση αναμένεται να επανατοποθετήσουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη και να προσφέρουν πρόσθετες ευκαιρίες για τους συνεργάτες της Vodafone και τους μεταπωλητές συνδεσιμότητας στην περιοχή», καταλήγει ο κ. Πλεύρης.
Πηγή: ot.gr
- Τι σημαίνουν τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ
- Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στο ενδεχόμενο αύξησης στα τέλη παρεπιδημούντων
- Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε το κοινοβούλιο – Υπουργός πιάστηκε στα χέρια με βουλευτές της αντιπολίτευσης
- Λίβανος: Ξεσπά η μητέρα της ποδοσφαιρίστριας που έπεσε σε κώμα μετά από επίθεση του Ισραήλ
- Παραιτήθηκε η ΓΓ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο – Ποιος αναλαμβάνει στη θέση της;
- Η προπόνηση της Εθνικής πριν το παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία (pics)