Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο άλμπουμ του Leon Bridges είναι εδώ! Στην -ίσως- κορυφαία και σίγουρα πιο προσωπική στιγμή της καριέρας του

Το νέο άλμπουμ του Leon Bridges είναι εδώ! Στην -ίσως- κορυφαία και σίγουρα πιο προσωπική στιγμή της καριέρας του

Πολλοί λένε ότι πρόκειται για το αποκορύφωμα της καριέρας του Leon Bridges. Είναι, όμως, πολύ νωρίς να πει κάποιος κάτι τέτοιο, μιας και οι δυνατότητές του είναι τεράστιες και μπορεί κάλλιστα να φτάσει ακόμα πιο ψηλά!

Λένε ότι ένας καλλιτέχνης ξοδεύει ολόκληρη τη καριέρα του για να φτιάξει το πρώτο του άλμπουμ. Το πρώτο άλμπουμ ενός καλλιτέχνη αποτελεί την «παρουσίασή» του στο κοινό.

Ωστόσο, σε κάποιους μπορεί να πάρει χρόνια ώστε να νιώσουν αρκετά άνετα, προκειμένου να αφηγηθούν προσωπικές τους ιστορίες και να ανοίξουν τον σάκο με τις αναμνήσεις τους.

Στην περίπτωση του καταξιωμένου τραγουδιστή/τραγουδοποιού και καταγόμενου από το Τέξας, Leon Bridges, χρειάστηκαν τρία άλμπουμ. Ο καλλιτέχνης, του οποίου η εμπνευσμένη από τη μπλουζ εκδοχή της σύγχρονης μουσικής κινείται στα όρια μεταξύ της σόουλ και της σύγχρονης R&B, κυκλοφόρησε το «Leon»

Λίγους μήνες πριν γιορτάσει μια δεκαετία στη δισκογραφία και μετρώντας τέσσερις υποψηφιότητες, καθώς και μια σε Grammy, αποσπώντας το βραβείο της καλύτερης R&B performance το 2019, για το single «Bet Ain’t Worth the Hand» ο Leon Bridges επέστρεψε με το 4ο συνολικά studio album του Leon, το οποίο και κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες μέσω της Panik Records / Sony Music.

Χρειάζεται μόνο ο τίτλος του άλμπουμ για να καταλάβει κάποιος τα μονοπάτια που θα ακολουθήσει ο Leon Bridges στο άλμπουμ του αυτό.

Είναι αυτό το αποκορύφωμα της καριέρας του;

Πρόκειται για κάποιες από τις πιο εξομολογητικές μουσικές του μέχρι σήμερα.

Το ταξίδι των 13 τραγουδιών, το οποίο διαρκεί κάτι λιγότερο από 50 λεπτά, ο Leon Bridges βουτάει σε έναν ωκεανό με αναμνήσεις και αποτυπώσει την παιδική αθωότητα που διαμόρφωσε το μυαλό του, ενώ αναδιαμορφώνει τον καθιερωμένο ήχο του για να εφαρμόσει μια ιδιόρρυθμη τζαζ μουσική, διανθισμένη με ποπ στιγμές.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια συλλογή από ιστορίες που αποκαλύπτουν περισσότερα για τον ίδιο τον Leon Bridges και αποκαλύπτουν μια νέα πλευρά των συνθετικών του ικανοτήτων. Με αρκετή δύναμη σταρ και κριτική αναγνώριση στο ενεργητικό του, είναι λογικό ότι ο Bridges θα έφτιαχνε -πια- ένα τόσο συναισθηματικό άλμπουμ.

Πολλοί λένε ότι αυτό το άλμπουμ αποτελεί το αποκορύφωμα της καριέρας του Leon Bridges.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είναι η μισή αλήθεια, λαμβάνοντας υπόψη τις απεριόριστες δυνατότητες του καλλιτέχνη, ο οποίος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής με κάθε κυκλοφορία.

Το Leon είναι ένα άλμπουμ υψηλού ρίσκου, αλλά και… υψηλής ανταμοιβής που όχι μόνο ωθεί τις ικανότητες του Bridges σε νέα ύψη, αλλά αρχίζει να αφηγείται την ιστορία του πώς ο Bridges έγινε ο καλλιτέχνης που έχουμε μπροστά μας σήμερα!

Είναι πλέον… ήρεμος!

Άλλωστε, αυτό μας λέει και ο ίδιος με το 9ο τραγούδι του άλμπουμ του, το Peaceful Place: Ότι δηλαδή βρίσκεται σε έναν ειρηνικό τόπο, ότι είναι ήσυχος, ήρεμος και απαλλαγμένος από τις ενοχλήσεις κι όλα -μπορεί- να τον κρατούσαν πίσω στο παρελθόν!

Λίγα λόγια για το Leon

Το album του αυτό έρχεται αμέσως μετά την κυκλοφορία του single «Peaceful Place», του fan track «Laredo» και του «That’s What I Love».

Ηχογραφημένο και σε παραγωγή του Ian Fitchuk (Kacey Musgraves, Maggie Rogers) στο El Desierto, στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού, με συμπαραγωγή από τον Daniel Tashian (Kacey Musgraves) στο Nashville, το «Leon» περιλαμβάνει 13 singles που αναδεικνύουν την χαρακτηριστική αφήγηση του καλλιτέχνη και τo χαρακτηριστικό του είδος.

Το «Leon» θεωρείται το album για τη δημιουργία του οποίου ο ίδιος ο καλλιτέχνης αφιέρωσε πολύ χρόνο και στο οποίο εκφράζονται πολλά στοιχεία της προσωπικής του ιστορίας, αποτελώντας, έτσι, και την πιο «δυνατή» του δουλειά μέχρι σήμερα.

Στο εν λόγω album βλέπουμε τον Leon να μας ταξιδεύει στους δρόμους που γνωρίζει καλύτερα, σε πολύ αγαπημένα του πράγματα και σε όλες αυτές τις αναμνήσεις που τον διαμόρφωσαν ως άνθρωπο. Έπειτα από έξι χρόνια προετοιμασίας, αυτός ο δίσκος είναι αναμφισβήτητα ο ίδιος Leon. Το «Leon» βασίζεται στην κληρονομιά των τριών προηγούμενων album του Leon Bridges, «Gold-Diggers Sound», «Good Thing» και «Coming Home», τα οποία έλαβαν υποψηφιότητες GRAMMY για το καλύτερο R&B album.

Η κυκλοφορία του album συμπίπτει με τις εμφανίσεις του Leon στο Τέξας, εγκαινιάζοντας, έτσι, το «Leon Bridges: The Leon Tour» αυτό το Σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ ACL στο Όστιν.

Έπειτα, η περιοδεία θα συνεχιστεί σε λιγότερο πολυσύχναστες αγορές του Τέξας, προτού ο Leon διασχίσει τη Βόρεια Αμερική, σε πόλεις όπως το Σικάγο, το Τορόντο, τη Νέα Υόρκη, το Νάσβιλ και άλλες και πριν ολοκληρωθεί με μια ειδική SOLD OUT συναυλία στο Dickies Arena στο Fort Worth, τη μεγαλύτερη headline συναυλία του Leon μέχρι σήμερα.

Ο Leon είναι, επίσης, στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να δηλώσει ότι 1 δολάριο από κάθε εισιτήριο που θα πωλείται θα πηγαίνει στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, The Big Good. Οι Hermanos Gutiérrez θα εμφανίζονται με τον Leon σε όλα τα προγραμματισμένα live, με τον Charley Crockett να είναι το άμεσο support στο Fort Worth.

Leon Official Tracklist:

  1. When A Man Cries
  2. That’s What I Love
  3. Laredo
  4. Panther City
  5. Ain’t Got Nothing On You
  6. Simplify
  7. Teddy’s Tune
  8. Never Satisfied
  9. Peaceful Place
  10. Can’t Have It All
  11. Ivy
  12. Ghetto Honeybee
  13. God Loves Everyone
Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην Κ.Ε.

Ποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σκέλος της πολιτικής καταδίκης Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024