Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Φοιτήτρια δεν αγόρασε τίποτα που δεν είναι απαραίτητο για έναν χρόνο – Τι κέρδισε

Φοιτήτρια δεν αγόρασε τίποτα που δεν είναι απαραίτητο για έναν χρόνο – Τι κέρδισε

Η 26χρονη φοιτήτρια, εξήγησε ότι έφτασε σε ένα σημείο πέρυσι όπου δυσκολευόταν. «Δεν έκανα τίποτα στην προσπάθεια να κάνω τα χρήματά μου να φτάσουν τον μήνα», είπε.

Μια φοιτήτρια μοιράστηκε το ταξίδι της να μην ξοδεύει χρήματα για οτιδήποτε «που δεν είναι απολύτως απαραίτητο» για ένα χρόνο.

Η γυναίκα είχε όπως αναμενόταν πολλά οφέλη τα οποία δεν ήταν μόνο οικονομικά.

Η απόφαση της φοιτήτριας να μην αγοράζει πράγματα

Η φοιτήτρια Mia Westrap έχει γίνει viral στο TikTok (@miawestrap) αφού πήγε τον προϋπολογισμό στο επόμενο επίπεδο.

Η 26χρονη, η οποία σπουδάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξήγησε ότι έφτασε σε ένα σημείο πέρυσι όπου δυσκολευόταν. «Δεν έκανα τίποτα στην προσπάθεια να κάνω τα χρήματά μου να φτάσουν τον μήνα», είπε.

Όπως ανέφερε η ίδια στο Business Insider,  η «χρονιά που δεν αγόρασε» την βοήθησε μαζικά σε άλλες πτυχές της ζωής της, και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο.

@miawestrap I’m spiralling! #nobuyyear #personalfinance #budgeting #shoppingban #nobuy2024 #nospendchallenge #loudbudgeting #fyp ♬ original sound – Mia Westrap

«Μεγάλωσα σε περιβάλλον κατώτερης εργατικής τάξης και όταν πήγα στο πανεπιστήμιο, δεν είχα ιδέα για το πώς να διαχειρίζομαι τα χρήματά μου», έγραψε η Mia.

«Μόλις αποφοίτησα και έπιανα καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, τα χρήματα εξακολουθούσαν να μη μου φτάνουν ανεξάρτητα από το πώς πληρωνόμουν» λέει.

«Δεν ένιωθα ότι ζούσα έναν πραγματικά εξωφρενικό τρόπο ζωής. Αλλά η πραγματικότητα ήταν ότι έβγαινα συνέχεια για δείπνο και ποτό και αγόραζα τα ρούχα και τα βιβλία που ήθελα».

Αφού δεν της περίσσευε τίποτα κάθε μήνα, η Mia επέλεξε να δοκιμάσει ένα από αυτά τα χρόνια χωρίς αγορές, ενώ κατέγραψε το ταξίδι της στο TikTok.

Τι κέρδισε με την απόφαση αυτή

Η γυναίκα εξήγησε: «Το «no buy» μου είναι ουσιαστικά όλα όσα δεν είναι απολύτως απαραίτητα.

Το μόνο πράγμα που πραγματικά επέτρεψα στον εαυτό μου να αγοράσει κάτι που δεν είναι απολύτως απαραίτητο είναι τα εισιτήρια για τον κινηματογράφο.

Μένω ακριβώς δίπλα σε έναν κινηματογράφο και αυτό μου δίνει χαρά. Πηγαίνω ίσως μία ή δύο φορές το μήνα και κοστίζουν περίπου οκτώ ή εννέα λίρες.

@miawestrap HAPPY 6 MONTH NO BUY-VERSARRY 🥰 #nobuyyear #personalfinance #budgeting #shoppingban #nobuy2024 #loudbudgeting #nospendchallenge #lowbuyyear #savingmoney #savings #investing #budgetfriendly #whatispendinaweek #payday ♬ original sound – Mia Westrap

Δεν τρώω πια έξω, δεν αγοράζω φαγητό από μικρά ψιλικατζίδικα και πραγματικά καταβάλλω προσπάθεια να κάνω ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα τροφίμων και να φτιάχνω τα δικά μου γεύματα.

Όσον αφορά την έξοδο για ποτό, επιμένω μόνο στο νερό και αυτό δεν με έχει σταματήσει από το να βγαίνω έξω με τους φίλους μου» λέει.

«Στην αρχή ένιωθα ότι θα ήταν μια τεράστια αλλαγή, αλλά ήταν Ιανουάριος και δεν ήθελα να βγω από το σπίτι μου ούτως ή άλλως, επειδή έξω έκανε παγωνιά.

Έγινε πιο δύσκολο το καλοκαίρι, όταν ήθελα να αγοράσω καλοκαιρινά ρούχα, να πάω σε έναν κήπο παμπ, να κάνω κέρασμα στον εαυτό μου και να περάσω το καλοκαίρι των ονείρων μου».

«Αισθάνομαι λίγο περισσότερη ελευθερία και ανεξαρτησία»

Τηρώντας τους αυστηρούς κανόνες της, η γυναίκα λέει ότι ένιωσα «σαν να έφυγε ένα βάρος από τους ώμους μου».

«Τώρα, αν κάποιος στη ζωή μου είχε μια έκτακτη ανάγκη, το να ξέρω ότι θα ήμουν σε θέση να τον υποστηρίξω είναι μια τεράστια διευκόλυνση του άγχους μου», πρόσθεσε.

@miawestrap Replying to @PaintedByStorme my plan for christmas during my no buy year 🎄💫 #nobuyyear #budgeting #christmas ♬ original sound – Mia Westrap

«Με βοήθησε επίσης να χτίσω πιο ουσιαστικές σχέσεις. Στο παρελθόν, μάλιστα, έμενα σε σχέσεις για πάρα πολύ καιρό, επειδή ένιωθα ότι δεν ήμουν αρκετά καλά για να είμαι μόνη.

Τώρα, σε όλες τις πτυχές της ζωής μου, αισθάνομαι λίγο περισσότερη ελευθερία και ανεξαρτησία».

Only in

Η οργάνωση της εσωτερικής αντιπολίτευσης στην ΝΔ με 11+8 τρόπους

Οι εν δυνάμει «αντάρτες» στη ΝΔ αναδεικνύονται από μια δεξαμενή συνολικά 51 βουλευτών που δεν στήριξαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024