Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ελένη Γερασιμίδου: «Θα είμαι μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ»

Ελένη Γερασιμίδου: «Θα είμαι μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ»

Η Ελένη Γερασιμίδου ήταν η σημερινή καλεσμένη στο «Buongiorno» του MEGA.

Η Ελένη Γερασιμίδου έδωσε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης σχολίασε την πολιτική σκηνή και τις εξελίξεις, το θέατρο αλλά και τη συνεργασία της με τον Λάκη Λαζόπουλο στο MEGA.

Όλοι ασχολούμαστε με την πολιτική

«Δεν είδα τις εκλογές χθες, τι με νοιάζει. Όλοι ασχολούμαστε με την πολιτική, αλλά με την πολιτική που έχει μια χρησιμότητα και πάει την κοινωνία μπροστά. Πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση, ας το βρουν.

Οι άλλοι είναι χίλια κομμάτια. Μάλλον θα ανέβει το ΠΑΣΟΚ αφού πάνε και όσοι έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος όμως όλοι θα ψηφίσουν τα ίδια, το έχω ζήσει. Τα μνημόνια τα ψήφισαν όλοι εκτός από εμάς (σ.σ. ΚΚΕ). Αν ήμασταν εμείς αντιπολίτευση θα ήταν αλλιώς.

Δεν παίρνω θέση για τον Στέφανο Κασσελάκη, μπορεί αν τον γνωρίσω να γίνουμε και φίλοι αλλά δεν θα έχουμε τις ίδιες απόψεις.

Έχω φίλους από όλα τα κόμματα εκτός από την Χρυσή Αυγή

Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία θολούρα.

Το ΚΚΕ δεν κάνει καθόλου πίσω, παίρνει πάντα θέση. Είναι στους δρόμους εκεί που πρέπει να είναι. Στις διαδηλώσεις δεν μπορώ να πηγαίνω πολύ γιατί πονάει η μέση μου και έχω μεγαλώσει αρκετά.

Σε συγκεντρώσεις που μπορώ να κάτσω – στις μεγάλες συγκεντρώσεις πάω οπωσδήποτε – πηγαίνω. Σε πορείες δεν μπορώ να πηγαίνω. Είμαι παρούσα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο», είπε αρχικά η Ελένη Γερασιμίδου.

Η Ελένη Γερασιμίδου και το θέατρο

«Στο θέατρο δεν παίζω αυτή την στιγμή. Κάνω το θέατρο «Από κοινού», μαζί με άλλους, είναι σαν να μην υπάρχει, κερδίζουμε τον κόσμο βήμα βήμα. Αυτή την στιγμή παίζεται η «Η Μικρή λέξη αγάπη» του Αύγουστου Κορτώ.

Είναι μια ωραία ιστορία και επίκαιρη, γιατί η κακοποίηση υπάρχει παντού. Κάνω τις δημόσιες σχέσεις στο θέατρο. Το ψωμί μου το βγάζω από την υποκριτική. Η ανάγκη με έκανε σχεδόν «λογίστρια». Χρειάζεται μία συνδυαστική σκέψη.

Προτιμώ το θέατρο. Με φωνάζουν ακόμα στα θέατρα για να παίξω ρόλους, και σε μεγάλα θέατρα. Το μηνιάτικό μου είναι η σύνταξή μου, και είμαστε ευτυχείς, το θέατρό μας είναι το πιο νόμιμο – δεν κατηγορώ τα θέατρα – το λέω γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των θεατών και των εργαζομένων.

Έχει και για ΑμεΑ όλες τις προϋποθέσεις», τόνισε.

«Πολλές φορές το θέατρό μας δεν “υπάρχει” στον ηλ. Τύπο»

Η αναπαραγωγή των δηλώσεων στα κανάλια

Η Ελένη Γερασιμίδου συνέχισε πως «υπάρχουν επιτροπές που βλέπουν όλα τα θέατρα. Τα βάζουν στις ειδήσεις. Τα έργα που θα ξαναπαιχτούν, και εμείς είμαστε σαν να μην υπάρχουμε παίζουμε πουθενά. Έχουμε βέβαια και χορηγούς, αλλά υπάρχουν και έντυπα και στον ηλεκτρονικό τύπο που «δεν υπάρχουμε».

Με νευριάζει αυτό. Είναι σαν να μην υπάρχουμε, τι να κάνω, να παίρνω και να τους παρακαλάω; Όχι. Οι εκπομπές όλες με αγαπάνε αλλά το θέμα είναι τι αναπαραγωγή γίνεται. Γίνονται αναπαραγωγές για κάτι που είπες για παράδειγμα, τα απομονώνουν, υπάρχουν και κακοήθειες για όλους μας. με έχουν αποκαλέσει «γιαγιά με την δεξιά τσέπη». δεν με πείραξε το «γιαγιά».

Μου λένε ότι είμαι όμορφη. Μετά το έμφραγμα όταν κάηκε το σπίτι μου πριν δύο χρόνια, άλλαξε το σώμα μου γιατί πρόσεξα την διατροφή μου. Την γλίτωσα. Φαντάζομαι ότι από την στεναχώρια το έπαθα, δεν είχα πρόβλημα υγείας. έχω πίεση και διαβήτη τύπου 2, και προσέχω όσο μπορώ, γυμνάζομαι κιόλας, είναι καλό για την καρδιά. Είμαι πειθαρχημένη».

Η σχέση της με τον σύζυγό της

«Ο σύζυγός μου είναι καλά, με τέτοια γυναίκα που έχει δίπλα του, πώς να μην είναι; Κάνω δουλειές στο σπίτι, όλοι κάνουμε, μαγειρεύω γιατί με ξεκουράζει. Εκείνος έχει τον κήπο, έχει το θέατρο που κάνει τα πάντα, το έχει φτιάξει όλο.

Όλοι έχουμε τον τομέα μας. Εγώ κανονίζω και τις πληρωμές και αυτά. Στο εμπορικό θέατρο μπήκα με καλό μισθό, αλλά δεν έγινα ποτέ «τσιράκι». Ακόμα και του καλύτερου, «δικού» μας εργοδότη.

Ήταν τόσο «σπαθί», όπως και ο Κάρολος Παυλάκης. Είχα πάει το καλοκαίρι του ‘19 στο «Άλσος», εκεί πήγαινα για τα λεφτά. Δεν έχω βάλει «τελεία» στην τηλεόραση, πήγαινα εκτάκτως στην «Μουρμούρα». Πιστεύω πως θα είμαι με τον Λάκη Λαζόπουλο στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ, είπαμε πως θα είμαστε μαζί. Όποτε με θέλει να είμαι».

Θα συνεργαζόταν ποτέ με τον Μάρκο Σεφερλή με μία δελεαστική πρόταση;

‘Όπως παραδέχθηκε η Ελένη Γερασιμίδου, «δεν θα συνεργαζόμουν με τον Μάρκο Σεφερλή, αλλά όχι για λόγους ταλέντου ή άλλο, αλλά έχουμε πολύ διαφορετικούς ερμηνευτικούς κώδικες, για λόγους σάτιρας και για το πώς διαχειρίζεται αυτόν τον «πόλεμο».

Εγώ δεν θα έλεγα ποτέ για τον εαυτό μου, ούτε πόσο κόσμο έχω, ούτε πόσα βραβεία έχω πάρει, ούτε τι κριτικές έχω πάρει. Δεν θα έλεγα για συναδέλφους μου, το όνομά τους, για να το μάθουν. δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Μάρκο, με την Έλενα Τσαβαλιά είμαστε φίλες. Έπαιξα μια φορά αλλά όχι με τον Σεφερλή».

«Εάν η σάτιρα δεν έχει στόχο την πολιτική, δεν χρησιμεύει σε κάτι»

Ο Λαζόπουλος κάνει άλλου είδους σάτιρα, όπως και άλλη σάτιρα έκανε ο Χάρρυ Κλυνν

Κατά την γνώμη μου, εάν η σάτιρα δεν έχει στόχο την πολιτική, δεν χρησιμεύει σε κάτι. Μπορεί να αντιδρά δικαίως ο Σεφερλής, αλλά παίρνει η μπάλα και άλλα άτομα που είναι χρόνια στο επάγγελμα.

Ο Λάκης έχει δεχθεί πόλεμο, όλοι μας έχουμε δεχθεί πόλεμο. Ειδικά όταν σταμάτησε το Αλ Τσαντίρι. Δεν έχω αγωνία για το Αλ Τσαντίρι γιατί περνάω πολύ καλά με τον Λάκης. Υπάρχει μια πολύ δημοκρατική αντιμετώπιση. Δεν μου έχει πει ποτέ τίποτα, για κάτι που λέω. Είναι πολύ κάλος συνεργάτης. Οι ώρες που είμαστε μαζί είναι «πανηγύρι».

Δεν θα έκανα τώρα πρωινό στην τηλεόραση

«Δεν μπορώ να ανταποκριθώ πιστεύω, αλλά μπορώ να κάνω τηλεόραση. Ο καλλιτέχνης δεν έχει ηλικία. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει. έχω το κριτήριο να κρίνω εάν μπορώ ή όχι. Δεν ζήτησα να κάνω την μπεμπέκα.

Υπάρχουν και ρόλοι για την ηλικία μου. δεν θα άλλαζα τον άντρα μου, είμαστε μαζί 45 χρόνια. Για το θέμα της κακοποίησης, συμβαίνει καθημερινά.

Καλό είναι να μην κακοποιούμε κανέναν, ούτε κάποιον που τραγουδάει και γεμίζει γήπεδα, τι φοράει και τι κάνει, ξεκινώντας με αυτό και πηγαίνονταςε στην Παλαιστίνη, που γίνεται δολοφονία και πρέπει να σταματήσει».

Only in

Ξεκίνησε η νέα Σύνοδος στη Βουλή με τον καθιερωμένο αγιασμό- Το απρόοπτο με τη Δόμνα Μιχαηλίδου και οι νέοι κοσμήτορες

Αξίζει να σημειωθεί πως η βουλή εξέλεξε και τους νέους γραμματείς και κοσμήτορες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024