Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΓΣΕΕ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 20 Νοεμβρίου – «Η αξιοπρέπεια στην εργασία σημαίνει αξιοπρέπεια στη ζωή»

ΓΣΕΕ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 20 Νοεμβρίου – «Η αξιοπρέπεια στην εργασία σημαίνει αξιοπρέπεια στη ζωή»

με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρεπούς Εργασίας η ΓΣΕΕ ενώνει τη φωνή της με όλα τα συνδικάτα του κόσμου.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) ενώνει τη φωνή της με τα συνδικάτα όλου του κόσμου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αξιοπρεπούς Εργασίας.

Για τη Συνομοσπονδία, η αξιοπρέπεια στην εργασία αποτελεί προτεραιότητα, αφού οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας με ασφάλεια για όλους βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων της.

«Αξιοπρεπής εργασία σημαίνει αμοιβές που εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων, τον σεβασμό στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, τις ίσες ευκαιρίες για όλους», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι γι’ αυτούς τους λόγους και διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, δίκαιες αμοιβές, Συλλογικές Συμβάσεις για όλους, υγεία και ασφάλεια στην εργασία, ήδη έχει λάβει απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 20 Νοεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «η αξιοπρέπεια στην εργασία σημαίνει αξιοπρέπεια στη ζωή».

Το Δελτίο Τύπου για την απεργία στις 20 Νοεμβρίου:

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών αλλά και η αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία, με δεδομένο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μέτρα που γιγαντώνουν τα προβλήματά τους, αποφάσισε:
• την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024
• τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μαζική κι ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία.

Η Κυβέρνηση, αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019. Με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικού Εργατικού Δικαίου καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δις από την πρώην Εργατική Εστία.

Αυτά τα μέτρα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα αγωνιστούμε.

Only in

Ξεκίνησε η νέα Σύνοδος στη Βουλή με τον καθιερωμένο αγιασμό- Το απρόοπτο με τη Δόμνα Μιχαηλίδου και οι νέοι κοσμήτορες

Αξίζει να σημειωθεί πως η βουλή εξέλεξε και τους νέους γραμματείς και κοσμήτορες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024