Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμες ώρες για τους πέντε που ήπιαν απορρυπαντικό αντί για ρακή

Κρίσιμες ώρες για τους πέντε που ήπιαν απορρυπαντικό αντί για ρακή

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν «κρίσιμη αλλά σταθερή» την κατάσταση των πέντε ανθρώπων που κατανάλωσαν απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν οι πέντε άνθρωποι, τρεις τουρίστες και δύο εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο, που ήπιαν απορρυπαντικό πλυντηρίου αντί για ρακή και βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, «η κατάστασή τους είναι κρίσιμη αλλά σταθερή».

«Περιμένουμε να περάσουν ορισμένες ώρες έτσι ώστε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση του οισοφάγου και του στομάχου και αναλόγως θα πράξουμε, αν χρειαστεί να γίνει επέμβαση ή όχι» σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης, προσθέτοντας ότι ο ένας από τους πέντε που νοσηλεύονται παρουσιάζει ένα αναπνευστικό πρόβλημα.

Πώς έγινε το μοιραίο λάθος

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε μπαρ ξενοδοχείου στις Γούβες Ηρακλείου, όπου διασκέδαζε η παρέα των τουριστών.

«Ήταν οι πελάτες στο μπαρ του ξενοδοχείου και το προσωπικό θέλησε να τους κεράσει. Ήταν ένα μπουκάλι μέσα στο ψυγείο το οποίο είχε αυτό το υγρό το καθαριστικό, το οποίο χωρίς να γνωρίζουν ότι ήταν καθαριστικό, έβαλαν από ένα σφηνάκι σε όλους να πιούνε» σημείωσε φίλος του ξενοδόχου.

«Μάλλον για ρακή πίστευαν ότι ήταν, μεταξύ κι αυτών και η μπαργούμαν που σέρβιρε. Κατευθείαν κατάλαβαν ότι το κάψιμο που ένιωθαν δεν ήταν φυσιολογικό και αμέσως κάλεσαν βοήθεια», συμπλήρωσε.

Όπως διαπιστώθηκε, οι εργαζόμενοι είχαν χρησιμοποιήσει ένα δοχείο απορρυπαντικού, το οποίο είχαν καθαρίσει, για να βάλουν ρακή. Έβγαλαν μάλιστα και την ετικέτα για να αναγνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο δοχείο περιείχε την ρακή και όχι απορρυπαντικό. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα όμοια δοχεία μπερδεύτηκαν και το κέρασμα κατέληξε να είναι… το απορρυπαντικό.

«Είναι όπως η ρακή, ακριβώς. Δεν είχε διαφορά γι’ αυτό δεν το κατάλαβαν. Τώρα, πώς βρέθηκε στο ψυγείο… Το λάθος ήταν ότι κάποιος το έβαλε σ’ ένα μπουκάλι, το οποίο, ίσως μετά αυτό το μπουκάλι κάποιος το είδε έξω από το ψυγείο και το έβαλε στο ψυγείο. Κι έτσι έγινε το κακό», εξήγησε φίλος του ξενοδόχου.

Λήψη μέτρων

Πάντως, δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχο συμβάν, που φαίνεται να αποδίδεται στην απροσεξία παρότι ο νόμος είναι πολύ συγκεκριμένος και αυστηρός στις κυρώσεις του… Γι’ αυτό, ο πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων ξεκαθαρίζει πως τα καθαριστικά προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται σε διαφορετικό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ πρέπει να αναγράφεται πάντα στη συσκευασία η ουσία που περιέχεται στο δοχείο.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Only in

Ο δεύτερος «βασιλιάς» της Ολλανδίας λεγόταν κι αυτός… Γιόχαν

Ο Νέσκενς έφυγε από κοντά μας αλλά θα είναι πάντα δίπλα μας, για να θυμίζει πως υπήρξε και δεύτερος μέγαλος Γιόχαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024