Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Παρανάλωμα στον Πειραιά ένα ολόκληρο κτίριο – «Δύσκολη φωτιά» λέει ο Γ. Μώραλης στο in

Παρανάλωμα στον Πειραιά ένα ολόκληρο κτίριο – «Δύσκολη φωτιά» λέει ο Γ. Μώραλης στο in

Μια αποθήκη που ήταν κλειστή για δεκαετίες τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές.

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο του Πειραιά από τη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμένη αποθήκη.

Το κτίριο που -σύμφωνα με μαρτυρίες- ήταν κλειστό για δεκαετίες τυλίχθηκε στις φλόγες, με τη φωτιά να επεκτείνεται και σε γειτονικές εγκαταστάσεις.

Ο ξύλινος σκελετός του παλαιού κτιρίου ήταν αυτός που δυσκόλεψε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, καταφέρνοντας εντέλει να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς εστάλη μήνυμα του «112» στους κατοίκους των νοτίων προαστίων ώστε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, καθώς ο καπνός από τη φωτιά ήταν αρκετός.

Επίσης, λόγω της φωτιάς στην οδό Κέκρωπος, ο σταθμός Πειραιά του ΗΣΑΠ ετέθη εκτός λειτουργίας και τα δρομολόγια διεξάγονταν στο τμήμα Φάληρο – Κηφισιά – Φάληρο.

Μώραλης: «Υπήρχε φόβος να επεκταθεί η φωτιά»

«Ήταν μια δύσκολη φωτιά, σε ένα παλιό κτίριο, στο κέντρο του Πειραιά» ανέφερε στο in ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο κτίριο ήταν κλειστό τα τελευταία 30 χρόνια.

«Δεν ξέραμε τι είχε μέσα στο κτίριο, καθώς ήταν κλειστό. Υπήρχε φόβος να επεκταθεί η φωτιά ή να γίνει κάποια έκρηξη» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Πειραιά, τονίζοντας ότι ο σκελετός του κτιρίου ήταν ξύλινος.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν μετά από σχεδόν 3 ώρες να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά

Παράλληλα, ο κ. Μώραλης ανέφερε, μιλώντας στο in, ότι την ώρα που ξέσπασε η φωτιά κανείς δεν γνώριζε αν στο εσωτερικό του κτιρίου είχαν βρει καταφύγιο άστεγοι.

Τέλος, ο δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τους δήμους Κορυδαλλού, Νίκαιας και Βύρωνα που έστειλαν υδροφόρες για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ σημείωσε ότι θα ληφθούν μέτρα τις επόμενες ημέρες για την αποφυγή ατυχημάτων από τα απομεινάρια του καμένου κτιρίου.

Only in

Ο δεύτερος «βασιλιάς» της Ολλανδίας λεγόταν κι αυτός… Γιόχαν

Ο Νέσκενς έφυγε από κοντά μας αλλά θα είναι πάντα δίπλα μας, για να θυμίζει πως υπήρξε και δεύτερος μέγαλος Γιόχαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024