Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Έπεσαν στα μαλακά οι διακινητές του φορτίου «μαμούθ» των 500.000 χαπιών ecstasy – Οι ποινές

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν στα μαλακά οι διακινητές του φορτίου «μαμούθ» των 500.000 χαπιών ecstasy – Οι ποινές

Μειώθηκαν οι ποινές των κατηγορούμενων για τη διακίνηση της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών - Ήταν η μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών ecstasy που είχε δεσμευθεί στην Ευρώπη ως το 2020

Με ποινές μειωμένες συγκριτικά με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, έπεσε η δικαστική αυλαία στην υπόθεση με το φορτίο «μαμούθ» των 500.000 χαπιών ecstasy που κατασχέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, στη Θεσσαλονίκη.

Επρόκειτο για την μεγαλύτερη ποσότητα χαπιών ecstasy που είχε δεσμευθεί μέχρι τότε στην Ευρώπη, με την αξία τους να υπολογίζεται σε 2,5 έως 10 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο διάθεσής τους (λιανική/χονδρική).

Το παράνομο φορτίο εισήχθη οδικώς στην Ελλάδα με «αφετηρία» την Ολλανδία, ενώ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, προοριζόταν να καταλήξει στην Τουρκία.

Για την υπόθεση κατέστησαν κατηγορούμενοι δύο Ιρακινοί με κουρδική καταγωγή, και δύο Έλληνες.

Πώς τα ισόβια έγιναν κάθειρξη 9 ετών

Πρωτόδικα είχε επιβληθεί η ποινή των ισόβιων δεσμών σε έναν εκ των κατηγορούμενων, αλλά με την αναγνώριση ελαφρυντικού και την μερική μετατροπή των κατηγοριών, η ποινή στο Εφετείο «έπεσε» στα 9 χρόνια κάθειρξη. Με ποινές κάθειρξης 8 και 9 ετών, από 10 και 14,5 ετών αντίστοιχα, τιμωρήθηκαν δύο συγκατηγορούμενοί τους, στους οποίους αναγνωρίστηκαν επίσης ελαφρυντικά, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος που φαίνεται πως είχε περιφερειακό ρόλο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών.

Πώς τους έπιασαν

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής, που κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των εμπλεκόμενων προσώπων. Αρχικά δεσμεύθηκαν 180.000 χάπια ecstasy σε νταλίκα η οποία ακινητοποιήθηκε στην περιοχή των Παλιών Σφαγείων και στη συνέχεια άλλα 320.000 χάπια σε αυτοκίνητο στα Διαβατά.

Είχαν βάλει σε σάκους τα 500.000 χάπια ecstasy

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκαν πως νόμιζαν ότι μετέφεραν αναβολικά, οι δε συνήγοροί τους στις αγορεύσεις τους ανέφεραν ότι η πράξη της μεταφοράς δεν τελέστηκε κατ’ επάγγελμα, ούτε υπήρχε επανειλημμένη τέλεση της πράξης και ιδιαίτερη υποδομή στη δράση της εγκληματικής ομάδας.

Only in

Ο δεύτερος «βασιλιάς» της Ολλανδίας λεγόταν κι αυτός… Γιόχαν

Ο Νέσκενς έφυγε από κοντά μας αλλά θα είναι πάντα δίπλα μας, για να θυμίζει πως υπήρξε και δεύτερος μέγαλος Γιόχαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024