Ο Νίκος Ανδρουλάκης που έκοψε πρώτος το νήμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με αξιόλογη διαφορά, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, με το βλέμμα στην επόμενη Κυριακή.

Έκανε μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων, αποκωδικοποίησε τα μηνύματα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για τα διακυβεύματα που κρίνονται την επόμενη Κυριακή, τα οποία αναμένεται να αναδειχθούν και στο debate μεταξύ των δύο μονομάχων, τη διεξαγωγή του οποίου ήδη ζήτησε ο Χάρης Δούκας με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι θετικός.

Μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη βλέπει ο Νίκος Ανδρουλάκης και υπόσχεται αλλαγές και ανοδική τροχιά

Με τον αέρα του νικητή που του εξασφάλισε το 29,64% έναντι του 21,41% του Χάρη Δούκα που έδωσε μάχη με τον Παύλο Γερουλάνο για τη δεύτερη θέση, ο κ. Ανδρουλάκης προτάσσει την ενότητα και την ανάδειξη του κόμματος σε αντίπαλο δέος για τη Ν.Δ., όπως είχε τονίσει και στη συνέντευξή του στο in.

«Το μεγάλο στοίχημα»

«Οι πολίτες μας τίμησαν και θα επιλέξουν τώρα για τον δεύτερο γύρο.  Τα πράγματα έχουν πάρει μια ανοδική τροχιά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, αξιόπιστοι, υπεύθυνοι, προγραμματικοί, χωρίς λαϊκισμούς» τα πρώτα λόγια του, στον Νίκο Ευαγγελάτο.  Διαβεβαίωσε πως εάν οι ψηφοφόροι τον τιμήσουν και την επόμενη Κυριακή θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές και διορθώσεις για να ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ στις νέες προσδοκίες των πολιτών.

«Έγινε το πρώτο βήμα, νομίζω όλοι οι υποψήφιοι είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί υπήρξε ένα εξαιρετικό κλίμα. Η εκστρατεία διεξήχθη με πολιτικό πολιτισμό, με σοβαρότητα, με ήθος. Κερδισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ όσους με τίμησαν για το αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μου πιστώνει ότι το κόμμα επέστρεψε», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τον Χάρη Δούκα και τη δήλωση που έκανε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα για το 70% των ψηφοφόρων που τον αποδοκίμασε, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Επειδή είμαστε και οι δύο μηχανικοί ξέρουμε και καλά μαθηματικά. Η λογική αυτή νομίζω ότι κάνει ένα άλμα. Στην ίδια περίπτωση, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το 80% του είπε ότι κακώς κατέβηκε υποψήφιος; Ή ότι στην προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία του 2021, ένα 65% δεν ήθελε να είμαι υποψήφιος; Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στο MEGA, είπε πως «το μεγάλο στοίχημα είναι οι εθνικές εκλογές» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ηθική». 

Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις 300.000 που πήγαν να ψηφίσουν λέγοντας πως είναι πολύ μεγάλο μέγεθος. «Τα πήγαμε πολύ καλά στην προσέλευση και επί της διαδικασίας. Όλα πήγαν εύρυθμα και αυτό μας τιμά όλους», ανέφερε. 

«Ναι» στο debate με τον Χάρη Δούκα και επικοινωνιακή αντεπίθεση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε θετικός να γίνει debate και πλέον αναμένουμε τον ορισμό της ημερομηνίας για την τηλεμαχία με τον Χάρη Δούκα.

Προανήγγειλε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση στα μεγάλα κοινωνικά θέματα που αφορούν τους πολίτες. «Πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο επικοινωνιακό βηματισμό, γιατί έχουμε κάνει ένα πρόγραμμα εξαιρετικό για θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Μεγάλα κοινωνικά θέματα που έχουν φορτώσει απίστευτο φορτίο στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας. Το κόστος ζωής είναι ένα μεγάλο ζήτημα για εμάς. Χρειαζόμαστε μία πιο ριζοσπαστική επικοινωνία πολιτικά».

Οργανωτικά είπε πως θα δείτε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ μετά την Κυριακή. Εξήγησε πως δεν είναι εύκολα τα πράγματα και υποσχέθηκε πως θα βελτιώσει τα πράγματα. Αποδέχθηκε με χαρά να συνεδριάζει τακτικότερα η Κεντρική Επιτροπή. 

Για τον δεύτερο γύρο 

«Περιμένω να κάνουμε ότι κάναμε μέχρι αυτήν την Κυριακή. Σοβαρότητα, ήθος, πολιτικός πολιτισμός. Νικητής στο τέλος θα είναι το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αν επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου θα δείτε ότι όλα θα πάρουν το σωστό δρόμο. Είναι θέμα ανάγκης. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η πατρίδα μας χρειάζεται ένα χρήσιμο κόμμα που παράγει έργο. Όλοι οι υποψήφιοι μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε με ενότητα και σοβαρότητα. Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να την αντικαταστήσουμε και να γίνουμε μία κυβέρνηση που θα προσφέρει σημαντικές αλλαγές», το μήνυμα που έστειλε.

Ξεκαθάρισε πως στις κάλπες της 13ης Οκτωβρίου «δεν υπάρχει κανένα παζάρι, η ανάγκη είναι να είμαστε αύριο όλοι μαζί».

Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποσχέθηκε πως αν τα μέλη και οι «φίλοι» του ΠΑΣΟΚ τον τιμήσουν την ερχόμενη Κυριακή, επανεκλέγοντας τον στην προεδρία του κόμματος της Χαριλάου Τρικούπη, θα κάνει ότι χρειαστεί ώστε το κόμμα να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.